Arthur Fuhrmann -palkinto ja -rahasto

Arthur Fuhrmann -palkinto 

Arthur Fuhrmann -palkinto on tunnustuspalkinto henkilölle, joka on ansioitunut kotimaisen säveltaiteen tai tekijänoikeuden edistämisessä. Palkinnon saaja voi olla kevyen musiikin tekijä tai esittäjä, mutta myös tekijänoikeuden alalla ansioitunut henkilö. Tavoitteena on ensisijaisesti etsiä henkilöitä, jotka ovat pitkällä uralla ansioituneita, mutta eivät ehkä saaneet sellaista arvostusta, minkä he ansaitsisivat. Tarkoitus ei ole palkita sellaisia henkilöitä, jotka ovat ansiokkaan toiminnan ansiosta luoneet itselleen hyvän taloudellisen aseman. 

Palkinnon jakamisesta ja sen suuruudesta päättää Suomen Musiikintekijöiden hallitus. Palkinto on jaettu vuodesta 2000 lähtien kolme kertaa: vuonna 2004 Esa Pethmanille  (5.000 euroa), vuonna 2010 Filharmooniselle Viihdejousikolle (6.000 euroa) ja vuonna 2014 Seppo ”Paroni” Paakkunaiselle (5.000 euroa)

Arthur Fuhrmann -rahasto

Suomen Musiikintekijöiden hallitus hallinnoi vuonna 2000 perustettua Arthur Fuhrmann -rahastoa. Rahasto koostuu Suomen Musiikintekijöiden lahjoittamista varoista, Fuhrmannin kahden teoksen tekijänoikeuskorvauksista sekä muista mahdollisista lahjoituksista.

Arthur Fuhrmann -rahaston säännöt

  1. Rahaston nimi on Arthur Fuhrmann -rahasto ja sen kotipaikka on Helsinki.
  2. Rahaston tarkoituksena on edistää kotimaista kevyttä musiikkia ja tekijänoikeutta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi rahasto jakaa hakemuksetta tunnustuspalkintoja henkilöille, jotka ovat ansioituneet kotimaisen säveltaiteen tai tekijänoikeuden edistämisessä.
  3. Apurahan tai palkinnon saaja voi olla kevyen musiikin tekijä tai esittäjä, mutta myös tekijänoikeuden alalla ansioitunut henkilö. Tavoitteena on ensisijaisesti etsiä henkilöitä, jotka ovat pitkällä uralla ansioituneita, mutta eivät ehkä saaneet sellaista arvostusta, minkä he ansaitsisivat. Tarkoitus ei ole palkita sellaisia henkilöitä, jotka ovat ansiokkaan toiminnan ansiosta luoneet itselleen hyvän taloudellisen aseman.
  4. Rahastoa hallinnoi sekä apurahojen ja palkintojen myöntämisestä päättää Suomen Musiikintekijät ry:n johtokunta Arthur Fuhrmannin tai hänen perillistensä edustajan kanssa. Rahastoa koskevat päätökset kirjataan Suomen Musiikintekijät ry:n johtokunnan kokouksista pidettäviin pöytäkirjoihin.
  5. Rahaston varoja ei saa missään tilanteessa käyttää Suomen Musiikintekijät s ry:n toimintaan tai kuluihin eikä varoja saa suunnata Arthur Furhmannille henkilökohtaisesti eikä hänen perillisilleen tai hänen mahdollisesti omistamilleen yrityksille.
  6. Rahastolla on oma pankkitili ja sen käyttöoikeus on Suomen Musiikintekijät ry:n taloudenhoitajalla. Rahaston tilintarkastus suoritetaan vuosittain Suomen Musiikintekijät ry:n tilintarkastuksen yhteydessä ja osana Suomen Musiikintekijät ry:n tilinpäätöksen hyväksymistä sekä tili- ja vastuuvapauden myöntämistä.

Hyväksytty Suomen Musiikintekijät ry:n kokouksessa 16.1.2001.