Georg Malmstén -säätiö

Suomen Musiikintekijöiden perustaman Malmstén-säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea luovaa suomalaista kevyttä musiikkia.

Säätiö jakaa apurahoja ja valvoo Georg Malmsténin ja Kullervo Linnan tekijänoikeusasioita mm. antamalla sovitus- ja julkaisulupia.

Säätiö jakaa vuosittain kaksi Kullervo Linna -palkintoa tunnustuksina ansioista kotimaisessa viihde- ja tanssimusiikissa.


Apurahan haku 

Apurahahaun aika on 1.-31.10. vuosittain. Georg Malmstén -säätiön apurahat luovan kotimaisen säveltaiteen edistämiseksi on haettava 31.10. mennessä. Apurahat on tarkoitettu kevyen musiikin sävellys-, sanoitus- ja kotimaisten teosten sovitustyöhön.

Työskentelyapurahan myöntämisen edellytyksenä on selkeä projekti (levytys, konsertti, tms.), jonka alkuun saattaminen vaatii työrauhaa eli irrottautumista muusta ansiotoiminnasta. Laitehankintoihin, studio- ja matkakuluihin apurahaa ei myönnetä. Hakemukseen kannattaa kuvailla mahdollisimman selkeästi projektia, johon apurahaa hakee.

Apurahaa haetaan osoitteessa www.klaavi.fi.

Apurahat saadaan lahjoituksina seuraavilta tahoilta: Säveltäjäin tekijänoikeustoimisto Teosto ry,  Suomen Musiikintekijät (Kopioston kopiointikorvauksista) ja Georg Malmsténin perikunta.


Säätiön hallitus

Puheenjohtaja Vesa Anttila
Jäsenet
Maija Ijäs
Jaakko Kiuru
Samae Koskinen
Tommi Lindell
Yatta Malmstén
Miro Palokallio
Piia Viitanen


Georg Malmstén -palkinto

2014 Esa Nieminen
2008 Kaj Backlund
2002 Pentti Lasanen
1999 Paul ”Nacke” Johansson

Kullervo Linna -palkinto

2023 Chrisse Johansson ja Pirkko Mannola
2022 Eija Hinkkala ja Kyösti Mäkimattila
2021 Anna Kokkonen ja Saija Tuupanen
2020 Esa Eloranta ja Marko Maunuksela


Säätiön yhteystiedot

Georg Malmstén -säätiö
c/o Suomen Musiikintekijät ry
Keilasatama 2 A, 02150 Espoo
Puh. (09) 407 991
toimisto (@) musiikintekijat.fi