Lähdin kammiostani, kyllä kannatti!

Pääkirjoitus

Lähdin kammiostani, kyllä kannatti!

Oletko jo löytänyt Musiikintekijöiden ammatillista koulutusta tarjoavat jäsenpalvelut? Suosittelen suuresti.

Itse olen lähtenyt biisintekijän kammiostani Biisijalostamoon, Palautepäivään ja Täsmätunnille. Omien tekemisten ja tuotosten ruotiminen muiden kanssa on ollut opettavaista ja vain sopivassa määrin jännittävää.

Palautepäivässä kokoonnutaan kuuntelemaan biisejä, yksi per osallistuja. Asiantuntijaraati antaa kommentteja niihin asioihin, joihin niitä pyydät. Biisien kuuntelutilanteessa ovat mukana kaikki palautteen saajat. Myös muiden saamasta palautteesta oppii paljon. Ja kollegoita on aina mukava tavata.

Täsmätunnilla voit hakea apua johonkin konkreettiseen biisintekoon liittyvään asiaan. Minä olin ajautunut jumiin erään biisini demottamisen kanssa. Ja olin ylipäätään epävarma siitä, ovatko demottelutaitoni ajan tasalla. Niinpä varasin täsmätunnin tuottajan luokse. Ammattilainen pointtasi heti ne asiat, joissa on parantamisen varaa. Tapaamisia oli kaksi. Niiden ansiosta demojumi poistui ja latu aukesi.

Osallistujat Palautepäivään ja Täsmätunnille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Seuraa Musiikintekijöiden tiedotusta ja ole nopea.

Biisijalostamoon osallistujat valitaan hakemusten ja työnäytteiden perusteella. Itse hain mukaan kolme kertaa ennen kuin tärppäsi. Valintoihin vaikuttaa myös se, millaisia muita hakijoita on ”tarjolla”. Tuottaja-mentorit nimittäin kokoavat hakemusten perusteella työryhmät. Ryhmät tekevät etukäteen co-writena biisin, joka työstetään jalostamossa valmiiksi tuottajan kanssa. Seuraava Biisijalostamo on 13.-15. marraskuuta. Voit hakea mukaan, vaikka olisit ollut Biisijalostamossa aiemminkin. Haku on auki 5.9. saakka.

 


Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 2/2018

Selaa lehden artikkeleita