Musiikintekijät -logo

Täsmätunti

  • Mahdollisuus saada asiantuntijalta apua johonkin konkreettiseen tarpeeseen, esim.  tekstihionta, sovitustekninen ongelma.
  • Sisältää kaksi tapaamiskertaa (yhden tapaamisen kesto 1h).
  • Kaikille jäsenille avoin ja maksuton palvelu. Jäsenenä voit varata useammalle kuin yhdelle asiantuntijalle Täsmätunnin. Voit myös varata Täsmätunnin sekä keväällä että syksyllä.
  • Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
  • Varaa nyt aika nro 1, ja sopikaa yhdessä toisen Täsmätunnin ajankohta ensimmäisellä tapaamiskerralla.
  • Paikkana esim. Suomen Musiikintekijöiden toimisto tai asiantuntijan työhuone. Muistathan tarkistaa tapaamispaikan!
  • Vain Musiikintekijät ry:n jäsenille. Mikäli et ole vielä jäsen, tutustu jäsenkriteereihin ja täytä hakemus.

Kevään 2019 Täsmätunnit ilmoitetaan pian!


Syksyn 2018 asiantuntijat 

Iisa Pajula

Tapaamiset Musiikintekijöiden toimistolla, Urho Kekkosen katu 2 C, Helsinki
Tapaamispäivät 2018:  to 11.10.2018 ja pe 12.10.2018

Iisa Pajula (ent. Pykäri, artistinimeltään Iisa) on helsinkiläinen sanoittaja, lauluntekijä ja artisti. Hän on julkaissut kaksi sooloalbumia, Iisa s/t (2014) ja Kukaan ei oo kenenkään (2015) Johanna Kustannuksen (Universal Music Finland) kautta. Hän on toiminut vuodesta 2012 alkaen HMC:n house writerina ja kirjoittaa aktiivisesti sanoituksia suomenkielisille artisteille (mm. Kaija Koo, Laura Närhi, Janna, Jesse Kaikuranta, Stig, Paula Koivuniemi, Anna Abreu). Parhaillaan hän työstää kolmatta sooloalbumiaan Fried Musicin artistina. Uransa hän aloitti 2005 debyyttilevynsä julkaisseen Regina-yhtyeen sanoittajana ja laulajana.

Iisa sparraa Musiikintekijöiden jäseniä nimenomaan tekstin näkökulmasta.

Lauri Hämäläinen

Tapaamiset Helsingin kalasatamassa. Osoite ilmoitetaan ajan varanneelle.
Tapaamispäivät 2018:  ti 9.10.2018 ja to 11.10.2018

Musiikintuottaja/ miksaaja/ biisinkirjoittaja Lauri Hämäläinen on monissa tilanteissa kannustimensa ansainnut pitkän linjan muusikko. Entinen klassinen viulisti on teini-iästä asti tehnyt töitä suomen eturivin muusikoiden kanssa, sekä soittanut freelancerina lukuisten suomalaisten tähtiartistien riveissä. Heistä mainittakoon esim. Pete Parkkonen, Antti Tuisku, Anna Abreu, Jonna etc. Laurilla on myös vahva bändi-historia 90-luvun lopulta lähtien yhtyeissä mm. Kemopetrol ja Phoenix Effect. Nykyisin Laurin koti on Sakara Recordsin kiinnittämässä IKINÄ-bändissä, sekä hänet voi bongata basso/laulu tontilta Petra G:n sekä Bananaband:n riveistä.

Sonic Pump Studiolla tuottaja/ äänittäjä/ biisinkirjoittajana 5+ vuotta toimineen "go to” “host daw” on Logic X. Logic-velhoksi tituleerattu Lauri on myös Ableton Live -artisti, Ableton bet testaaja, sekä kroolaa sujuvasti Pro Tools -maailmassa. Laurin töihin lukeutuu mm: Idols 2017, IKINÄ, Erja Lyytinen, Tähdet tähdet, Wheel, Runaway Zoo, Nimetön etc. Töidensä ohesta Lauri mielellään auttaa ja jakaa tietouttaan sekä hänet voi tavoittaa esim Facebookin “Logic pro X" -ryhmä:stä ratkomassa visaisia Logic- ja musiikintuotanto-ongelmia yhtenä ryhmän ylläpitäjistä.

Laurilta saat Täsmätuntiapua erityisesti Logic-kysymyksissä.

Janne Rintala

Tapaamiset Espoossa. Osoite ilmoitetaan ajan varanneelle.
Tapaamispäivät 2018:  ti 6.11 ja ke 7.11 klo 12-13.

Janne Rintala on espoolainen säveltäjä/sanoittaja.
Hän on mies Arttu Wiskarin sävelten ja sanojen takana ja hän on kirjoittanut myös monille muille kotimaisille artisteille (mm. Neljänsuora, Eini, Erika Vikman, Antti Railio, Aste, Mäkki, HesaÄijä). Musiikin tekemisen lisäksi Rintala pyörittää Mökkitie Records Oy tuotantoyhtiötä.

Jannen kanssa voit sparrailla erityisesti suomenkielisiä tekstejä.

Matti Mikkola

Tapaamispäivät 2018: ke 21.11.2018 ja to 22.11.2018

Vuodesta 2001 lähtien Mikkola on säveltänyt musiikkia lukuisille Warnerin, Universalin, Sonyn ja EMI Capitolin artisteille, kuten Paula Vesalalle, Kaija Koolle, Lauri Tähkälle, Teflon Brothersille, Jari Sillanpäälle, Vesa-Matti Loirille, Tiktakille ja Paula Koivuniemelle, sekä tuottanut muun muassa Laura Närhen ja Stigin albumeita.

Mikkola on ollut säveltäjänä, tuottajajana tai soittajana yli 30 kulta- tai platinalevyllä. Mikkola on tehnyt myös tv- ja elokuvamusiikkia mm. Vuosaari-elokuvaan.

Matilta saat sparrausta erityisesti säveltämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Kuva: Markku Mattila

Aku Toivonen

Tapaamispäivät 2018: pe 26.10.2018 ja ti 6.11.2018

Akun tapaamisissa voit keskustella luottamuksellisesti sopimuksiin ja hinnoitteluun liittyvistä asioista. Saat apua esimerkiksi House writing -sopimuksen ja kustannussopimuksen tekemiseen tai tulkintaan. On mahdollista myös keskustella erilaisista lisensiointitilanteista sekä saada apua sopimuksen tekemiseen.Teostoon ja tekijänoikeuteen liittyvät asiat ovat Akulle hyvin tuttuja. Tapaamisessa voi käsitellä myös vaikkapa teosrekisteröintiin tai jako-osuuksiin liittyviä asioita. Näissä tapaamissa voidaan myös paneutua laajemman tekijäoikeuden loukkauksen tai sopimusrikkomuksen tulkinnan tarpeen harkitsemiseen sekä menettelyn suunnittelemiseen.

Akun kanssa voit jutella pienistä tai toisaalta solmuiseltakin tuntuvista asioista. Hän auttaa sinua tarvittaessa myös musiikkialan koukeroiden ja organisaatioiden roolien selvittämisessä.

Aku Toivonen on Suomen Musiikintekijät ry:n toiminnanjohtaja.

Niko Kangas

Tapaamiset Musiikintekijöiden toimistolla, Urho Kekkosen katu 2 C, Helsinki
Tapaamispäivät 2018:  to 1.11.2018 ja pe 2.11.2018 

Niko Kangas toimii vientipäällikkönä Music Finlandilla. Hän on työskennellyt koko ikänsä musiikkibisneksessä: ensimmäiset 12 vuotta Fullsteamilla A&R:nä ja vastaavana tuottajana, 3 vuotta Fullsteam Agencyn markkinointipäällikkönä ja 5 vuoden ajan artistimanagerina Fullsteam Managementilla. Hänen artistiasiakkaitaan ovat olleet mm. Ismo Alanko, Disco Ensemble, Lapko, Rubik, Sielun Veljet, Mikko Joensuu ja Samuli Laiho. Tämän lisäksi Kangas on toiminut levytuottajana, studion omistajana, konsulttina ja neuvonantajana. Hän on alunperin muusikko (saksofoni, piano, syntetisaattorit), joka on soittanut useissa yhtyeissä, joista tunnetuin on Damn Seagulls.

Asiantuntijat keväällä 2018

Saara Törmä 

Tapaamiset Musiikintekijöiden toimistolla, Urho Kekkosen katu 2 C, Helsinki
Tapaamispäivät 2018: ma 16.4.2018 ja ti 17.4.2018

Saara Törmä on sanoittaja. Hän on ollut tekemässä monia menestyskappaleita mm. Antti Tuiskulle, Lauri Tähkälle, Kaija Koolle, Johanna Kurkelalle ja Jannalle.Saaran täsmätunneilla puhutaan paitsi teksteistä, myös melodioiden herättämistä tunteista, artistibrändäyksestä sekä kaikesta muusta, mikä liittyy popkappaleen tekoon.

Jos kaipaat kokonaisvaltaista Täsmätuntiapua, käänny Saaran puoleen.

Samuli Laiho 

Tapaamiset Musiikintekijöiden toimistolla, Urho Kekkosen katu 2 C, Helsinki
Tapaamispäivät 2018: pe 4.5.2018 ja pe 18.5.2018

Samuli Laiho on säveltänyt ja sanoittanut useita kotimaisia poplauluja esim. Samuli Edelmannille ja Sakari Kuosmaselle. Lisäksi hän on kirjoittanut lauluja elokuviin (muun muassa Levottomat ja Rölli ja metsänhenki). Hän työskennellyt tuottajana muun muassa yhtyeelle Kelpo Pojat sekä Wax real time orchestralle. Laiho on säveltänyt musiikkia muun muassa musikaaleihin, elokuviin, näytelmiin, esimerkiksi Astrid Lindgrenin kirjasta Veljeni Leijonamieli kertovaan näytelmään ja Dostojevskin teoksen Riivaajat sovitukseen Kansallisteatteriin. Lisäksi hän on toiminut muusikkona Hearthill-yhtyeessä ja Ismo Alanko Säätiössä.

Kuva: Toni Härkönen

Ilkka Wirtanen 

Tapaamiset Musiikintekijöiden toimistolla, Urho Kekkosen katu 2 C, Helsinki
Tapaamispäivät 2018:  ma 23.4.2018 ja ti 24.4.2018

Ilkka Wirtanen on toiminut ammattimaisesti musiikin alalla jo 12 vuotta, tuottaen ja säveltäen biisejä monille kotimaisille eturivin artisteille kuten Robinille, Vilma Alinalle, Lucakselle ja Laura Voutilaiselle sekä kansainvälisille markkinoille mm. CeeLo Greenille ja Reckless Lovelle. Tällä hetkellä Ilkka toimii aktiivisena biisinkirjoittajana ja tuottajana HMC:llä ja tekee yhteistyötä kaikkien kolmen suuren levy-yhtiön kanssa.

Ilkalta saat Täsmätuntiapua erityisesti tuotantokysymyksissä, mutta myös sävellyksiin ja sanoituksiin liittyen.