Musiikintekijät -logo

Täsmätunti

  • Täsmätunti tarjoaa mahdollisuuden saada saada asiantuntijalta apua johonkin konkreettiseen tarpeeseen, esim. tekstihionta, sovitustekninen ongelma.
  • Kaikille jäsenille avoin ja maksuton palvelu. Jäsenenä voit varata useammalle kuin yhdelle asiantuntijalle Täsmätunnin. Voit myös varata useamman Täsmätunnin vuodessa.
  • Sisältää kaksi tapaamiskertaa (yhden tapaamisen kesto 1h).
  • Varaa nyt aika nro 1 ja sopikaa yhdessä toisen Täsmätunnin ajankohta ensimmäisellä tapaamiskerralla.
  • Paikat täytetään Musiikintekijöiden verkkosivuilla ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen ei näy julkisesti.
  • Paikkana esim. Suomen Musiikintekijöiden toimisto tai asiantuntijan työhuone. Muistathan tarkistaa tapaamispaikan!
  • Matkakulut korvataan käytännön mukaisesti.
  • Vain Musiikintekijät ry:n jäsenille. Mikäli et ole vielä jäsen, tutustu jäsenkriteereihin ja täytä hakemus.

Täsmätuntien varaaminen

Täsmätunnit varataan Tapahtumat-sivulta. Ilmoittautumisen avautumisajankohta ilmoitetaan kyseisen Täsmätunnin yhteydessä.

 

Aku Toivonen

Aku Toivonen on Suomen Musiikintekijät ry:n toiminnanjohtaja.

Akun tapaamisissa voit keskustella luottamuksellisesti sopimuksiin ja hinnoitteluun liittyvistä asioista. Saat apua esimerkiksi House writing -sopimuksen ja kustannussopimuksen tekemiseen tai tulkintaan. On mahdollista myös keskustella erilaisista lisensiointitilanteista sekä saada apua sopimuksen tekemiseen.Teostoon ja tekijänoikeuteen liittyvät asiat ovat Akulle hyvin tuttuja. Tapaamisessa voi käsitellä myös vaikkapa teosrekisteröintiin tai jako-osuuksiin liittyviä asioita. Näissä tapaamissa voidaan myös paneutua laajemman tekijäoikeuden loukkauksen tai sopimusrikkomuksen tulkinnan tarpeen harkitsemiseen sekä menettelyn suunnittelemiseen.

Akun kanssa voit jutella pienistä tai toisaalta solmuiseltakin tuntuvista asioista. Hän auttaa sinua tarvittaessa myös musiikkialan koukeroiden ja organisaatioiden roolien selvittämisessä.

Akun Täsmätuntipäivät syksy 2019

25.9 klo 14.30 – 15.30
26.9 klo 10 – 11
16.11 klo 14.30 – 15.30
21.11 klo 14.00 – 15.00

Paikka: Suomen Musiikintekijöiden toimisto, Urho Kekkosen katu 2 C, Helsinki

Täsmätunti-varaukset Tapahtumat-sivulta

Iisa Pajula – Terapiatäsmätunti

Askarruttaako oma jaksaminen musiikkimaailman ristipaineissa? Onko henkilökohtaisessa elämässäsi huolia tai haasteita, joiden purkamiseen haluaisit luotettavaa, puolueetonta keskusteluapua? Kaipaatko uusia näköaloja elämääsi? Terapiatäsmätuntiin kuuluu kolme tunnin mittaista, henkilökohtaista tapaamiskertaa terapeutti Iisa Pajulan kanssa. Tapaamisissa käsitellään ratkaisukeskeisin menetelmin asiakkaan itsensä valitsemia, hänen henkilökohtaiseen elämäänsä liittyviä kysymyksiä. Näissä tapaamisissa ei siis käsitellä esim. musiikkiuravinkkejä tai sanoitusneuvontaa, vaan keskitytään henkilökohtaisen elämän kysymyksiin.

Iisa Pajula on ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja TRE (Tension and Trauma Releasing Exercises) -ohjaaja, jolla on laulaja–lauluntekijänä ja ammattibiisinkirjoittajana vankka kokemus tämän päivän musiikkimaailmasta työympäristönä. Ratkaisukeskeisyys on nykyhetkeen ja tulevaisuuteen orientoitunut, erityisesti asiakkaan omiin voimavaroihin keskittyvä terapiasuuntaus. Terapiatäsmätunti kuuluu vaitiolovelvollisuuden piiriin, joten se tarjoaa turvallisen ja luottamuksellisen tilan omaa elämää askarruttavien kysymysten työstämiseen. Tapaamispaikkana on terapeutin työtila Helsingin Sörnäisissä.

Varaukset syksyn Terapiatäsmätunneille avautuvat Tapahtumat-sivulla 15.8.2019 klo 10.

Terapiatäsmätuntipäivä 23.9.

Klo 10
Klo 12
Klo 14

Terapiatäsmätuntipäivä 24.9.

Klo 10
Klo 12

Paikka: Työtila Sörnäisissä, Helsingissä. 

Täsmätunti-varaukset Tapahtumat-sivulta

Sampo Haapaniemi

Sampo Haapaniemi on pitkän kokemuksen omaava musiikintekijä/tuottaja/muusikko. Hän on tuottanut ja miksannut levyjä mm. Tuure Kilpeläiselle ja Kaihon Karavaanille, Suvi Teräsniskalle, Vesa-Matti Loirille ja Johanna Kurkelalle.  Lisäksi hän on vaikuttanut rumpalina Egotripissä ja Kaihon Karavaani-yhtyeessä, sekä taustamuusikkona lukuisten eri artistien taustalla.

Täsmätuntimentorina Sampo voi antaa apuja levyn tuottamiseen tai kappaleiden sovittamiseen sekä jakaa kokemuksia ja vinkkejä ammattimaisesta toimimisesta musiikintekijänä.

Täsmätunnit 30.9.2019
klo 10

klo 11
klo 13
klo 14
Täsmätunnit ovat täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon.

 

 

Pequ Nieminen

Pequ Nieminen on Suomen kokeneimpia henkilöbrändin rakentajia. Hän on työskennellyt tuotantopäällikkönä ja promoottorina kymmenien huippuartistien kanssa 90-luvun puolivälistä saakka; Antti Tuiskusta Ellinooraan ja Suvi Teräsniskasta Katri Helenaan.

Pequ on innostava mentori, jonka erityisosaamista on maineenhallinta, tunnetaidot ja oman potentiaalin löytäminen. Nykyään hän luotsaa artistien lisäksi hyvinvointialan toimijoita ja johtaa menestyksekästä Hidasta elämää -yritystä. 

Täsmätunnit 11.10.2019
klo 10

klo 11
klo 13
klo 14
Täsmätunnit ovat täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon.

Yrjö Hjelt – säveltäjä, sovittaja, nuottigraafikko

Yrjön kanssa voi selvitellä säveltämiseen, sovittamiseen ja orkestrointiin liittyviä kysymyksiä. Tarkastelu voi olla yksityiskohtaisempaa tai yleisempää tarpeen mukaan. Se voi kohdistua teknisiin, käytännöllisiin, esteettisiin ja tyylillisiinkin asioihin. Tavoitteena on, että musiikintekijä saisi valmiudet toteuttaa ideansa toiveidensa mukaisella tavalla, aineksia uusille ideoille ja hyödyllisiä eväitä tuleville vuosille.

Yrjö on säveltänyt ja sovittanut sekä vakavaa konserttimusiikkia että viihdemusiikkia, elokuva-, kuoro- ja lastenmusiikkia, myös rock-musiikkia. Hänellä on kitaristina sekä klassinen että rock-tausta. Hän on myös johtanut orkestereita ja kuoroja, ja toiminut erilaisissa opetustehtävissä, mm. orkestroinnin opettajana Teatterikorkeakoulussa. Hän on tehnyt pitkän uran myös nuottigraafikkona.

Täsmätunnit 9.9.2019
klo 10
klo 11
klo 13
klo 14