Biisijalostamo

Biisijalostamossa pääset tekemään töitä huipputuottajan mentoroitavana.

Mentoreina vuonna 2019 toimivat Jonas Olsson, Jori Sjöroos sekä Kalle Mäkipelto.

Työskentely tapahtuu max. neljän hengen ryhmissä. Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa vierailee pitämässä Tekstijalostamon ja Warnerin A&R-manageri Lasse Kurki antaa palautetta levy-yhtiön näkökulmasta.

Paikka, aika ja hinta

 • Sibelius-Akatemian Musiikkikeskus Kallio-Kuninkala, Järvenpää. Tutustu paikkaan: www.kuninkala.fi
 • ma 18.11. – ke 20.11.2019 (2,5 päivää).
 • 250 € / hlö (sisältää täyden ylläpidon).

Hakuohjeet

 • Viimeinen hakupäivä on 5.9.2019.
 • Ryhmäläisten tulee varata yhteistä co-writing-aikaa ennen varsinaista Biisijalostamoa. Leirillä keskitytään biisien jalostamiseen mentoreiden ohjauksessa.
 • Voit hakea mukaan säveltäjänä, sanoittajana, toplinerina tai tuottajana. Valmiina työryhmänä ei voi hakea.
 • Mukaan voi hakea ikään ja genreen katsomatta.
 • Valitse työnäytteeksi yksi biisi, jonka koet kuvaavan parhaiten sinua tekijänä. Se saa olla joko julkaistu tai julkaisematon.
 • Työnäyte ei ole Biisijalostamossa työstettävä biisi.
 • Työnäyte tulee olla helposti käytettävän linkin takana. Varmistathan ennen lähetystä, että linkki toimii ja että se on käytettävissä ainakin syyskuun loppuun saakka.
 • Sinun tulee olla Suomen Musiikintekijöiden jäsen. Lähetä jäsenhakemus, mikäli et ole vielä jäsen.
 • Voit hakea mukaan, vaikka olet ollut Biisijalostamossa vuonna 2018.

Haku on päättynyt. Ilmoitamme valituille mahdollisimman pian.

Biisijalostamon mentorit ja asiantuntijat 

Jonas Olsson

Jonas on helsinkiläinen musiikkituottaja / biisintekijä. Jonaksen biisejä ja tuotantojälkeä on kuultu Robinin, Roope Salminen & Koirat – yhtyeen, Jesse Kaikurannan, Pauli Hanhiniemen, Nikke Ankaran ja monien muiden levyillä. Yksi Jonaksen sadoista mietelauseista on ”Ei ne laitteet vaan ne taitteet”.

Jori Sjöroos

Jori Sjöroos on turkulainen muusikko ja tuottaja. Jori toimi huippusuositun yhtyeen PMMP:n säveltäjänä ja tuottajana. Vuonna 2009 hän sai Teosto-palkinnon Mira Luotin ja Paula Vesalan kanssa levystä ”Veden varaan”. Hän on vuodesta 2017 lähtien julkaissut musiikkia myös omalla nimellään.  Tällä hetkellä Jori mm. tuottaa Vestaa ja on mukana Chisun kanssa ROOSBERGissa.

Kalle Mäkipelto

Kalle Mäkipelto (Kashwell) on musiikkituottaja ja musiikintekijä. Hän työskentelee M-Eazy Musicin kanssa ja on tuottanut kappaleita mm. Evelinalle, JVG:lle, Nikke Ankaralle, Jannalle, Ollielle, Asteelle ja Arttu Lindemanille. Kallen tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluu ”Kylmii väreitä”, ”Tornado”, ”En tiiä sun nimee”, ”Läikkyy” ja ”Solmussa”. Hän oli vuoden 2018 Emma-gaalan tuottajaehdokas.

Maija Vilkkumaa

Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa on yksi Suomen menestyneimmistä artisteista. Hän on myynyt uransa aikana lähes 400 000 albumia ja voittanut viisi Emma-palkintoa. Vuonna 2011 alkanutta pitkää taukoa edelsivät vuosien kiertueet sekä useat kultaa ja platinaa myyneet menestysalbumit. Esikoisromaaninsa Nainen katolla hän julkaisi syksyllä 2013. Vilkkumaa julkaisi uuden albumin AJA! syyskuussa 2015 ja palasi keikoille uuden bändinsä kanssa. Vilkkumaalle myönnettiin Teosto-palkinto vuonna 2003 ja Juha Vainio –palkinto vuonna 2010.


Kuva: Warner Music

Lasse Kurki

Lasse Kurki on helsinkiläinen muusikko, radiotoimittaja ja Warner Music Finlandin kotimaisen musiikin tuotantopäällikkö. Hän oli laulaja-kitaristi 2015 toimintansa lopettaneessa Lemonator-yhtyeessä, joka julkaisi kuusi studioalbumia vuosina 1997–2010. Kurki on säveltänyt kappaleita artisteille, kuten Jonna Tervomaa, Katri Ylander, Anna Puu, Laura Närhi, Suvi Teräsniska ja Samuli Edelmann. Hän on myös toiminut muun muassa Egotrippi-yhtyeen tuottajana sekä osallistunut lastenmusiikin tekemiseen Ipanapa-levyillä.


Kuva: Mitro Härkönen

Syksyn 2018 Biisijalostamon osallistujat