Biisijalostamo

Mitä?

Biisijalostamossa kirjoitetaan kollegojen kanssa biisi liidiin. Biisiä työstetään ammattituottajan kanssa, ja siitä tehdään laadukas demo. Jalostamo sisältää myös palautesession vierailevien musiikintekijöiden kanssa.

Biisit kirjoitetaan 3 hengen ryhmissä. Ryhmiä on kolme ja jokaisella niistä on oma tuottajamentori. Mentorit 2022 ovat Mikko Koivunen, Alpo Nummelin ja Noora Tuuri.

Miksi?

Oppimisen ja verkostoitumisen vuoksi!

Milloin?

 • Ma 17.10. starttipäivä
  • klo 17–19, Musiikin Satama, Espoon Keilaniemi
  • Mentoreiden ja kirjoittajien tapaaminen, jossa tutustutaan porukkaan ja kuullaan liidit.
  • Ryhmät pääsevät lauluntekoon (valintansa mukaan livenä tai etänä).
 • Viikko 43: palautesessio 1 (etä)
  • Biisin ensimmäinen versio on valmis. Mentori antaa palautteen. Ryhmä ryhtyy hiomaan.
 • Viikko 44: palautesessio 2 (etä)
  • Tällä viikolla biisistä antavat palautetta paitsi mentorit myös musiikintekijät Kaisa Korhonen ja Axel Ehnström.
  • Hiomista jatketaan.
 • Viikko 45: studiopäivä
  • Biisi on timanttinen ja on aika äänittää demo. Mentori toimii tuottajana.
 • Ti 15.11. päättäjäiset
  • klo 17­–19.30, Musiikin Satama, Espoon Keilaniemi
  • Kuunnellaan ja fiilistellään jalostamobiisejä, nautitaan ruokaa ja juomaa.

Viikkojen 43-45 päivämäärät sovitaan, kun jalostamo alkaa.

Kenelle?

Voit hakea Biisijalostamoon säveltäjänä, sanoittajana, toplinerina tai tuottajana. Ikä- tai genrerajoja ei ole. Et voi hakea Biisijalostamoon, mikäli olit mukana Biisijalostamossa vuonna 2021.

Biisijalostamo on Suomen Musiikintekijöiden jäsenille ja se on maksuton. Hae jäsenyyttä

Miten?

Täytä hakulomake huolellisesti ja vastaa kaikkiin kysymyksiin. Valitse työnäytteeksi biisi, joka kuvaa parhaiten sinua tekijänä.  Se saa olla joko julkaistu tai julkaisematon.  Laita työnäyte toimivan linkin taakse. Sen tulee olla käytettävissä syyskuun loppuun saakka.

Koronatilanteen huomioiminen

Seuraamme tiiviisti koronatilannetta, ja tarvittaessa koko Biisijalostamo perutaan. Paikan päälle ei saa tulla oireisena tai altistuneena.

Haku on päättynyt, hakijoille ilmoitetaan pian

Palvelun kulujen kattamiseen käytetään varoja, jotka ovat peräisin Kopiosto ry:n Suomen Musiikintekijät ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten kopiointikorvauksista.

Valinnat

Tuottajamentorit valitsevat osallistujat ja tekevät ryhmäjaon (3 tekijää / ryhmä). Suomen Musiikintekijöiden toimisto tai hallitus ei osallistu päätöksentekoon.

Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti viikolla 38. Nimet julkaistaan Musiikintekijöiden verkkosivuilla ja somessa syyskuussa.

Tuottajamentorit ja kommentaattorit 2021

Mikko Koivunen

Vuoden tuottaja-ehdokas Mikko Koivunen on noussut nopeasti Suomen kärkituottajien joukkoon. Hänen tuottajanuransa starttasi vuonna 2017, kun hän debytoi kirjoittajana ja tuottajana Idols- voittaja Anniinan ensisinglellä Syvään Päähän.

Koivunen on tuottajana poikkeuksellisen monipuolinen ja hallitsee suvereenisti eri genret hip hopista iskelmään. Uniikin soundin omaavan tuottajan tuoreimmat isot hitit ovat Pihlaja Tatuoitu, Pihlaja x Etta – Bändäri ja Ahti Matkustaja (feat. Akseli Kankaanranta).

Viime vuonna tehtiin myös suomalaista musiikkihistoriaa, kun ensi kertaa koskaan FIFA- jalkapallopeliin valittiin suomalaisen artistin suomenkielinen kappale, Yeaboyah Just Se. Kappaleen tuotannosta vastasi Mikko Koivunen yhdessä Yrjänän ja MD$:n kanssa.

Alpo Nummelin
mentori

Alpo Nummelin on helsinkiläinen biisinkirjoittaja/tuottaja. Hänen vahvuuksiaan tuottajana ovat voimakas artistilähtöisyys ja monipuolinen ymmärrys saundiestetiikasta. Nummelinin tuotantoa voi kuulla mm. SANNI:n, Anssi Kelan, Ettan, Vesalan ja JVG:n julkaisuilla. Nummelin tekee omaa musiikkia Emma palkitussa Ruusut-yhtyeessä. Hänet on kustannettu Elements Musicille.
Kuva: Julius Töyrylä

Noora Tuuri

Noraturi (Noora Tuuri) on artisti, musiikintuottaja ja laulunkirjoittaja, jonka vahvuuksiin kuuluu elektroninen poptuotanto ja suomenkielisten tekstien kirjoittaminen.

Noraturi tekee omaa artistiuraa sekä tuottaa ja kirjoittaa musiikkia muille artisteille. Noraturin kädenjälkeä on kuultu mm. Antti Tuiskun, Tuure Boeliuksen, Uniikin ja Katri Ylanderin singleillä.


Kuva: Riia Grasshill

Kaisa Korhonen
kommentaattori

Kaisa on lyönyt itsensä läpi nopeasti suomalaisten kirjoittajien raskaaseen sarjaan. Vuonna 2020 hänet palkittiin Musiikkikustantajien myöntämällä Vuoden läpimurto -palkinnon. Kaisa Korhosen ja Maija Vilkkumaan säveltämä ja sanoittama Viimeinen elämä palkittiin Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä syyskuussa 2021.

Kaisa on ollut kirjoittamassa mm. Elastisen ja Jenni Vartiaisen esittämää jättihittiä ”Epäröimättä hetkeekään”, joka pysyi radiolistan 1. sijalla 16 perättäistä viikkoa tehden Suomen ennätyksen. Kaisa on lisäksi kirjoittanut useille muille suomalaisille eturivin artisteille, kuten Stig, Erika Vikman, Arttu Wiskari, Paula Koivuniemi, Bess, Raappana, Eini, Antti Ketonen jne.

 

Kuva: Juha Törmälä

Axel Ehnström
kommentaattori

Axel Ehnström on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä musiikintekijöitä. Hän on ollut mukana kirjoittamassa mm. Alle Farbenin “Bad Ideas” -kappaletta, joka oli kuukauden Saksan radiolistan kärjessä ja on striimannut yhteensä yli 100 miljoonaa kertaa eri alustoilla.

Hän on myös kirjoittanut ja laulanut Lost Frequenciesin ”All Or Nothing” -singlen. Suomessa Ehnströmin kirjoittamia kappaleita ovat mm. Pyhimyksen “Muistuta mua”, Abreun “Yhen elämän juttu” ja “Teipillä tai rakkaudella” sekä Mikael Gabrielin “Riippumatto”. Yhteensä hänellä on yli 150 julkaistua teosta lauluntekijänä.

Axel Ehnström on erikoistunut pop-musiikin säveltämiseen ja sanoittamiseen englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi.