Musiikintekijät -logo

Biisijalostamo

Biisijalostamossa pääset tekemään töitä huipputuottajan mentoroitavana. Mentoreina vuonna 2018 toimivat Jukka Immonen, Joonas Angeria sekä Henri ”MGI” Lanz. Työskentely tapahtuu noin kolmen hengen ryhmissä. Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa vierailee pitämässä Tekstijalostamon ja Warnerin A&R-manageri Lasse Kurki antaa palautetta levy-yhtiön näkökulmasta.

Haku päättynyt. Syksyn 2018 Biisijalostamoon valitut.

 • Sibelius-Akatemian Musiikkikeskus Kallio-Kuninkala, Järvenpää. Tutustu paikkaan: www.kuninkala.fi
 • 13.-15.11.2018 (2,5 päivää).
 • Mukaan voi hakea ikään ja genreen katsomatta.
 • 250 € / hlö (sisältää täyden ylläpidon).

Hakuohjeet:

 • Viimeinen hakupäivä on 5.9.2018.
 • Ryhmäläisten tulee varata yhteistä co-writing-aikaa ennen varsinaista Biisijalostamoa. Leirillä keskitytään laulujen jalostamiseen mentoreiden ohjauksessa.
 • Voit hakea mukaan säveltäjänä, sanoittajana tai säveltäjä-sanoittajana. Valmiina työryhmänä ei voi hakea.
 • Valitse työnäytteeksi yksi biisi, jonka koet kuvaavan parhaiten sinua tekijänä. Se saa olla joko julkaistu tai julkaisematon.
 • Työnäyte ei ole Biisijalostamossa työstettävä biisi.
 • Työnäyte tulee olla helposti käytettävän linkin takana.
 • Sinun tulee olla Suomen Musiikintekijöiden jäsen. Lähetä jäsenhakemus, mikäli et ole vielä jäsen.
 • Voit hakea mukaan, vaikka olet ollut Biisijalostamossa vuonna 2017.


Biisijalostamon mentorit ja asiantuntijat 

Jukka Immonen

Jukka Immonen on helsinkiläinen muusikko, säveltäjä ja tuottaja. Immonen on vaikuttanut useiden kotimaisten ja ulkomaisten artistien levyillä säveltäjänä, tuottajana, äänittäjänä ja miksaajana. Suomessa hän on tuottanut useita eturivin artisteja, muun muassa Jenni Vartiainen, Anna Puu, Sunrise Avenue, Kaija Koo, Asa, Mariska, Elastinen ja Anssi Kela. Hänet on palkittu Emma-patsaalla Vuoden tuottaja -sarjassa vuosina 2005, 2010 ja 2017.

Joonas Angeria

Joonas Angeria on 29-vuotias musiikkituottaja, säveltäjä, sanoittaja ja muusikko. Hänellä on kustannussopimus HMC Publishing/Warner Music:n kanssa. Angeria on kirjoittanut hittibiisejä useille menestyneille artisteille, kuten Isac Elliot, Pentatonix, Robin, Julie Bergan, Paula Vesala, Mikael Gabriel, Roope Salminen & Koirat, Satin Circus, Krista Siegfrids ja Pete Parkkonen. Suomen Musiikkikustantajat valitsi Joonas Angerian vuoden kevyen musiikin tekijäksi vuonna 2014. Angeria oli myös Emma Gaalan ehdokkaana tuottaja- kategoriassa vuonna 2017. Aiemmin Joonas Angeria toimi Nimetön -yhtyeen kosketinsoittajana.

Henri ”MGI” Lanz

Vuoden tuottaja –Emmalla kaksi kertaa palkittu Henri ”MGI” Lanz on yksi Suomen menestyneimpiä tuottajia/biisintekijöitä. Hän on työskennellyt ulkomailla mm. Justin Bieberin, Pitbullin ja Kylie Minoguen kanssa, ja on mm. noussut USA:n Billboard-albumilistalle kaksi kertaa top 10:iin. MGI on myös perustanut M-Eazy Musicin, johon kuuluu labelin lisäksi live- ja kustannustoimintaa.

Maija Vilkkumaa

Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa on yksi Suomen menestyneimmistä artisteista. Hän on myynyt uransa aikana lähes 400 000 albumia ja voittanut viisi Emma-palkintoa. Vuonna 2011 alkanutta pitkää taukoa edelsivät vuosien kiertueet sekä useat kultaa ja platinaa myyneet menestysalbumit. Esikoisromaaninsa Nainen katolla hän julkaisi syksyllä 2013. Vilkkumaa julkaisi uuden albumin AJA! syyskuussa 2015 ja palasi keikoille uuden bändinsä kanssa. Vilkkumaalle myönnettiin Teosto-palkinto vuonna 2003 ja Juha Vainio –palkinto vuonna 2010.


Kuva: Warner Music

Lasse Kurki

Lasse Kurki on helsinkiläinen muusikko, radiotoimittaja ja Warner Music Finlandin kotimaisen musiikin tuotantopäällikkö. Hän oli laulaja-kitaristi 2015 toimintansa lopettaneessa Lemonator-yhtyeessä, joka julkaisi kuusi studioalbumia vuosina 1997–2010. Kurki on säveltänyt kappaleita artisteille, kuten Jonna Tervomaa, Katri Ylander, Anna Puu, Laura Närhi, Suvi Teräsniska ja Samuli Edelmann. Hän on myös toiminut muun muassa Egotrippi-yhtyeen tuottajana sekä osallistunut lastenmusiikin tekemiseen Ipanapa-levyillä.


Kuva: Mitro Härkönen