Biisijalostamo

Hae nyt mukaan syksyn 2022 Biisijalostamoon

Hakijoille ilmoitetaan valinnoista viikolla 39.

Mitä?

Biisijalostamossa kirjoitetaan kollegojen kanssa biisi liidiin. Biisiä työstetään ammattituottajan kanssa, ja siitä tehdään laadukas demo. Jalostamo sisältää myös palautesession vierailevien musiikintekijöiden kanssa.

Biisit kirjoitetaan 3 hengen ryhmissä. Ryhmiä on kolme ja jokaisella niistä on oma tuottajamentori. Mentorit 2021 ovat Kalle Mäkipelto, Alpo Nummelin ja Jonas Olsson.

Miksi?
Oppimisen ja verkostoitumisen vuoksi!

Milloin?

 • Ma 1.11. starttipäivä
  klo 17–19, Musiikin Satama, Espoon Keilaniemi
  Mentoreiden ja kirjoittajien tapaaminen, jossa tutustutaan porukkaan ja kuullaan liidit.
  Ryhmät pääsevät lauluntekoon (valintansa mukaan livenä tai etänä).
 • Viikko 45: palautesessio 1 (etä)
  Biisin ensimmäinen versio on valmis. Mentori antaa palautteen. Ryhmä ryhtyy hiomaan.
 • Viikko 46: palautesessio 2 (etä)
  Tällä viikolla biisistä antavat palautetta paitsi mentorit myös musiikintekijät Lasse Kurki ja Kaisa Korhonen. Hiomista jatketaan.
 • Viikko 47: studiopäivä
  Biisi on timanttinen ja on aika äänittää demo. Mentori toimii tuottajana.
 • Ti 30.11. päättäjäiset
  klo 17­–19.30, Musiikin Satama, Espoon Keilaniemi
  Kuunnellaan ja fiilistellään jalostamobiisejä, nautitaan ruokaa ja juomaa.

(Viikkojen 45–47 päivämäärät sovitaan, kun jalostamo alkaa.)

Kenelle?
Voit hakea Biisijalostamoon säveltäjänä, sanoittajana, toplinerina tai tuottajana. Ikä- tai genrerajoja ei ole. Voit hakea, vaikka olisit osallistunut Biisijalostamoon aiemminkin.

Biisijalostamo on Musiikintekijät ry:n jäsenille ja se on maksuton. Hae jäsenyyttä

Miten?
Täytä hakulomake huolellisesti ja vastaa kaikkiin kysymyksiin. Valitse työnäytteeksi biisi, joka kuvaa parhaiten sinua tekijänä.  Se saa olla joko julkaistu tai julkaisematon.  Laita työnäyte toimivan linkin taakse. Sen tulee olla käytettävissä syyskuun loppuun saakka.

Koronatilanteen huomioiminen

Seuraamme tiiviisti koronatilannetta, ja tarvittaessa koko Biisijalostamo perutaan. Paikan päälle ei saa tulla oireisena, altistuneena tai mikäli on karanteenissa.

Palvelun kulujen kattamiseen käytetään varoja, jotka ovat peräisin Kopiosto ry:n Suomen Musiikintekijät ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten kopiointikorvauksista.

Hae 3.9. mennessä tästä linkistä

Valinnat
Tuottajamentorit valitsevat osallistujat ja tekevät ryhmäjaon (3 tekijää / ryhmä). Suomen Musiikintekijöiden toimisto tai hallitus ei osallistu päätöksentekoon.

Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti syyskuun loppuun mennessä. Nimet julkaistaan Musiikintekijöiden netissä ja somessa lokakuussa.

Tuottajamentorit ja kommentaattorit 2021

Jonas Olsson
mentori

Jonas on helsinkiläinen musiikkituottaja / biisintekijä. Jonaksen biisejä ja tuotantojälkeä on kuultu Robinin, Roope Salminen & Koirat – yhtyeen, Jesse Kaikurannan, Pauli Hanhiniemen, Nikke Ankaran ja monien muiden levyillä. Yksi Jonaksen sadoista mietelauseista on ”Ei ne laitteet vaan ne taitteet”.

Alpo Nummelin
mentori

Alpo Nummelin on helsinkiläinen biisinkirjoittaja/tuottaja. Hänen vahvuuksiaan tuottajana ovat voimakas artistilähtöisyys ja monipuolinen ymmärrys saundiestetiikasta. Nummelinin tuotantoa voi kuulla mm. SANNI:n, Anssi Kelan, Ettan, Vesalan ja JVG:n julkaisuilla. Nummelin tekee omaa musiikkia Emma palkitussa Ruusut-yhtyeessä. Hänet on kustannettu Elements Musicille.
Kuva: Julius Töyrylä

Kalle Mäkipelto
mentori

Kalle Mäkipelto (Kashwell) on musiikkituottaja ja lauluntekijä. Hän työskentelee M-Eazy Musicin kanssa ja on tuottanut kappaleita mm. Evelinalle, JVG:lle, BEHMille, Ollielle, Asteelle ja Brädille. Kallen tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat ”Hei Rakas”, ”Tivolit”, ”Frida”, ”Tornado” ja ”Solmussa”.

Kaisa Korhonen
kommentaattori

Kaisa Korhonen on säveltäjä ja sanoittaja, joka on kirjoittanut mm. Elastiselle, Jenni Vartiaiselle, Maija Vilkkumaalle ja Erika Vikmanille. Hän sai Musiikkikustantajat ry:n Vuoden läpimurto -palkinnon 2020.

 

Kuva: Paavo Korhonen

Lasse Kurki
kommentaattori

Lasse Kurki on helsinkiläinen muusikko, radiotoimittaja ja Warner Music Finlandin kotimaisen musiikin tuotantopäällikkö. Hän oli laulaja-kitaristi 2015 toimintansa lopettaneessa Lemonator-yhtyeessä, joka julkaisi kuusi studioalbumia vuosina 1997–2010. Kurki on säveltänyt kappaleita artisteille, kuten Jonna Tervomaa, Katri Ylander, Anna Puu, Laura Närhi, Suvi Teräsniska ja Samuli Edelmann. Hän on myös toiminut muun muassa Egotrippi-yhtyeen tuottajana sekä osallistunut lastenmusiikin tekemiseen Ipanapa-levyillä.

Kuva: Mitro Härkönen