Hyvä apurahahakemus on lyhyt, ytimekäs ja selkeä
Luovan työn tekijän arkeen kuuluu apurahahakemuksien teko. Onko merkitystä, millaisen hakemuksen laatii?
Vuorovaikutus yleisön kanssa sekä oman äänen etsiminen ovat Tommi Kaleniukselle lauluntekemisen ydintä. Kaleniukselta (s. 1981) on julkaistu kaksi sooloalbumia ja kolmas näkee päivänvalon ensi syksynä. Lauluja syntyy myös muille artisteille.
Luovan työn tekijän arkeen kuuluu apurahahakemuksien teko. Onko merkitystä, millaisen hakemuksen laatii?
Entinen riihimäkeläinen indiepoppari Samae Koskinen tekee nykyään hävyttömän iloisia lauluja ja on huomannut radiosoiton voiman.
Laulaja-lauluntekijä Yona laulaa sammalmetsistä, tanssii hupparissa klubeilla ja taipuu tangoon.– Elämä on niin lyhyt. Ei kannata odottaa vaan tehdä. Eikä kaikki ole niin vakavaa, hän sanoo.
Pikkupoikana Esa Eloranta päätti ryhtyä rocktähdeksi, eikä muita suunnitelmia ollut. Nyt viisikymppisenä hän toivoo, että saisi tehdä vielä pitkään töitä toiveammatissaan lauluntekijänä, artistina ja kitaristina.
Näin otsikoivat Arthur ”Furtsi” Fuhrmann ja Taimi Kyyrö Laululla on tekijänsä -kirjan ensimmäisen osan esipuheen. Kirjassa kuvataan yhdistyksemme syntyä ja ensimmäisiä vuosikymmeniä.
Nyt se Brysselkin on sitten nähty. No, nähty ja nähty, kävelymatkan pituiset näköhavainnot hotellista kokouspaikalle ja pari yöllistä kännykkäkuvaa Grand-Placelta. Turistimatkalla en siellä toki ollutkaan, eivät myöskään elvisläiset matkakumppanit, vaan eurooppalaisten musiikintekijöiden kattojärjestön ECSAn (European Composer and Songwriter Alliance) yleiskokouksessa.
Istuin helmikuun puolessa välissä kiinnostavassa keskustelutilaisuudessa Kruunuhaassa. Paikkana oli opetusministeriö ja keskustelun aiheena luovan työn tekijöiden kohtuullinen korvaus.