Paperi pitää pintansa

Pääkirjoitus

Paperi pitää pintansa

Kiitos Selvisin lukijakyselyyn vastanneille. Oli ilo saada tietää, että teistä lähes kaikki (98 %) lukevat lehden aina. Valtaosa (92 %) haluaa, että lehti tulee jatkossakin verkkolehden lisäksi myös paperisena versiona. Joten näin tulee tapahtumaan.
Teitä mietitytti, onko ympäristöystävällistä painaa lehti paksulle luksusluokan paperille tai ökypaperille. Selvis painetaan pinnoittamattomalle paperille, joka on edullinen ja myös luontoystävällisempi vaihtoehto kuin kiiltäväpintainen paperi. Selvisin painopaperilla on kaksi ympäristömerkkiä: EU-ympäristömerkki sekä PEFC-merkki, joka myönnetään metsäystävällisille tuotteille.

Selvis on 30-vuotisen historiansa aikana esitellyt henkilöhaastatteluissaan lukuisia yhdistykseemme kuuluvia musiikintekijöitä. Tätä linjaa jatketaan. Kerroitte palautteissa, että tekijähaastattelut ovat kiinnostavia ja että niillä on inspiroiva vaikutus omaan tekemiseen. Hienoa! Lehden missio onkin olla ”kollegiaalisesti voimauttava lukupaketti”, jonka mielellään säilyttää kirjahyllyssä. Selvisin vuosikerta kuuluu jäsenetuihin. Lehden voi tilata myös, vaikkei olisi yhdistyksen jäsen. Se onnistuu täällä.

Tänä vuonna aloitetulla Q & A -palstalla käsitellään tekijänoikeus- ja edunvalvonta-asioita napakassa muodossa (Q & A vain painetussa lehdessä). Lähettäkää kysymyksiä, niin Selvis ottaa selvää. Niin ikään uusi ja paljon lämmintä lukijapalautetta saanut palsta on Säv. & San. Siinä tekijät paljastavat tarinoita tuttujen laulujen takaa. Minkä laulun tarinan haluaisit lukea – tai kertoa? Ota yhteyttä toimitukseen selvis(at)elvisry.fi.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Lokakuun syyskokouksessa päätetään yhdistyksen nimenmuutoksesta. Mikäli hallituksen esittämä Suomen Musiikintekijät ry saa kannatusta, myös lehden nimi, Musiikintekijöiden lehti Selvis, menee vaihtoon. Mikä olisi hyvä nimi lehdelle? Musiikintekijöiden lehti Mute? No ei ainakaan se. Hymiö. Lehti haluaa jatkossakin olla musiikintekijöiden äänekäs kannattaja. Lehteä tehdään Kopiosto ry:n valokopiokorvausten sekä opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuurilehtituen rahoituksella.

Syysterveisin
Sanna Korkee
Päätoimittaja


Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 3/2017

Selaa lehden artikkeleita