Suomen Musiikintekijät palkitsi ansioituneita sovittajia

UUTINEN

Suomen Musiikintekijät palkitsi ansioituneita sovittajia

Sovittajat Jarkko Kiiski, Merzi Rajala ja Teemu Takanen huomioitiin 2000 euron palkinnoilla.

Suomen Musiikintekijät jakoi kolme erityispalkintoa ansioituneille sovittajille. Palkintojen taustalla on vuoden alussa tapahtunut, Suomen Musiikintekijät ry:n hallinnoiman puhallinorkesterimusiikkiin keskittyvän Edition Elvis -katalogin siirtyminen Fennica Gehrman -kustantamolle. Palkintosummat muodostuvat tästä kaupasta saaduista varoista.

Siirtyneen katalogin orkesterimusiikkitaustan vuoksi Suomen Musiikintekijöiden hallitus päätti palkita nimenomaan sovittajia hallinnoimansa Arthur Fuhrmann -rahaston kautta, jonne myynnistä saadut varat ohjattiin. Hallitusjäsenistä muodostunut raati valitsi palkittavaksi seuraavat henkilöt:

  • Jarkko Kiiski on pitkä linjan sovittaja ja kapellimestari, joka on tuonut korkealuokkaista osaamistaan ja ekonomisen balansoitua sointia viihdemusiikkikonsertteihin ympäri Suomea jo monien vuosien ajan järkkymättömällä ammattitaidolla ja varmuudella.
  • Merzi Rajala on monipuolinen säveltäjä ja sovittaja. Hän on erikoistunut rytmiseen kuoro- ja lauluyhtyemusiikkiin, ja hänen materiaaliaan ovat esittäneet lukuisat kokoonpanot Suomessa ja ulkomailla. Rajala tunnetaan myös suomalaisen rytmimusiikin kuoronjohdon pioneerina.
  • Teemu Takanen hallitsee hienostuneen ja nyansoidun big band- ja orkesterikirjoituksen ja on laajentanut korkeatasoisella näkemyksellään ja detaljoidulla ilmaisullaan Suomen jazzmaailmaa kosolti viime vuosina.

Suomen Musiikintekijät ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää suomalaisten ammattimaisesti toimivien säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellisia ja ammatillisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä. Yhdistys on perustettu vuonna 1954, ja sillä on yli 1000 jäsentä. 

Uutinen Edition Elvis -kaupasta 

Teemu Takasen kuva: Sampo Luukkainen / Kuwaamo