Edition Elvis -katalogi Fennica Gehrman -kustantamolle

UUTINEN

Edition Elvis -katalogi Fennica Gehrman -kustantamolle

Suomen Musiikintekijät ry:n hallinnoima katalogi siirtyi Fennica Gehrman -kustantamolle kokonaisuudessaan 15.1.2020. Siirrolla tavoitellaan katalogille entistä parempaa tuottavuutta.

Kuvassa vasemmalta Fennica Gehrmanin markkinointipäällikkö Henna Salmela ja kustannuspäällikkö Jari Eskola, Suomen Musiikintekijöiden talouspäällikkö Sari Maunula sekä toiminnanjohtaja Aku Toivonen.

– Edition Elvisin kustannustoiminta syntyi 1980-luvulla tiettyyn tarpeeseen. Kustantajat eivät ollut kiinnostuneita sovitusten kustantamisesta eikä niistä syntyvien nuottimateriaalien myymisestä asiakkaille. Niinpä Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry aloitti Arthur Fuhrmannin johdolla kustannustoiminnan, jonka fokuksessa oli orkesterisovitukset. Suomen Musiikintekijöiden nykymuotoon tämä kustantamistoiminta ei enää istunut kovin luontevasti. Niinpä aloitimme keskustelut Fennica Gehrmanin kanssa katalogikaupasta. On kaikkien etu, että Edition Elvis -katalogi on jatkossakin vastuullisissa ja ammattitaitoisissa käsissä, toteaa Aku Toivonen, Suomen Musiikintekijöiden toiminnanjohtaja.

Kustannuspäällikkö Jari Eskola Fennica Gehrmanista vahvistaa, että Edition Elvis kaupalla tavoitellaan entistä parempaa palvelua juurikin orkesteriasiakkaille.

– Kentältä tulevan viestin mukaan viihdeorkesterimusiikille on jatkuva ja kasvava tarve, Eskola toteaa ja lisää, että Edition Elvis -kauppa, yhdistettynä Fennica Gehrmanille vuoden 2020 alusta Warner/Chappell Music Finlandin siirtyneeseen viihdemusiikin vuokranuottijakeluun, antaa kustantamolle hyvät lähtökohdat erityisesti viihdeorkesteriteosten jakeluun.

– Tämä on erinomainen tilaisuus pohtia kustantamon asemaa viihde- ja puhallinorkesteriteosten kustantajana sekä perehtyä ja reagoida siihen, millaista viihde- ja puhallinorkesteriohjelmistoa juuri nyt sävelletään – big bandeja unohtamatta, Eskola sanoo ja vakuuttaa, että katalogi saa Fennica Gehrmanista ”arvoisensa kodin”.

– Tulemme kunnioittamaan Edition Elvisin ja Arthur Fuhrmannin henkeä jatkossakin. Tulen itse puhallinorkesteripiireistä, ja tiedän Edition Elvis -brändin arvon puhallinväen keskuudessa. Osa takavuosien keskeisimmästä puhallinorkesteriohjelmistosta onkin ollut Edition Elvisin kustantamaa, Eskola sanoo.

Jatkossa Edition Elvis -asioissa tulee olla yhteydessä Fennica Gehrman -kustantamoon.

Fennica Gehrman Oy on vuonna 2002 perustettu kustantamo, joka jatkaa Fazerin taidemusiikkikustantamon perinteitä. Fennica Gehrmanin katalogiin kuuluu noin 13.000 teosta, ja se on maan suurin musiikkikustantamo. Ajankohtaisia säveltäjänimiä ovat mm. Kalevi Aho, Mikko Heiniö, Kimmo Hakola, Lotta Wennäkoski, Olli Kortekangas ja Matthew Whittall. Katalogiin kuuluu myös huomattavia säveltäjänimiä Jean Sibeliuksesta Uuno Klamin ja Leevi Madetojan kautta Joonas Kokkoseen. Fennica Gehrman edustaa lisäksi mm. Boosey & Hawkesin, Breitkopf & Härtelin, Schott Musicin ja Faber Musicin katalogeja. 

Suomen Musiikintekijät on 1954 perustettu musiikintekijöiden etujärjestö. Se edistää suomalaisten ammattimaisesti toimivien säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellisia ja ammatillisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä.