Pauliina Lerche Suomen Musiikintekijöiden uusi puheenjohtaja

UUTINEN

Pauliina Lerche Suomen Musiikintekijöiden uusi puheenjohtaja

Suomen Musiikintekijät valitsi kevätkokouksessaan 23.4.2024 uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi musiikintekijä, muusikko Pauliina Lerchen (kuvassa oikealla). Samassa kokouksessa kiitettiin 12 vuotta Suomen Musiikintekijöiden puheenjohtajana toiminutta Kaija Kärkistä pitkästä ja menestyksekkäästä työstään hallituksen puheenjohtajana.

Suomen Musiikintekijät valitsi kevätkokouksessaan 23.4.2024 uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi musiikintekijä, muusikko Pauliina Lerchen. Päätyönään hän toimii Mimmit Music Oy:n toimitusjohtajana vastaten Mimmit-lastenmusiikkiyhtyeen toiminnasta ja sen musiikista. Koulutukseltaan hän on musiikin maisteri Sibelius-Akatemiasta, ja on lisäksi opiskellut viestintää. Musiikkialan luottamustehtävistä häneltä on kokemusta Suomen Musiikintekijöiden, Teoston kulttuurisäätiön ja Lastenmusiikki ry:n hallitustehtävistä sekä Musiikin edistämissäätiön toimikunnista ja Georg Malmstén -säätiön hallituksesta.

”Olen äärimmäisen innostunut uudesta vaativasta ja vastuullisesta tehtävästä. Toivon, että voin yli 25 vuoden kokemuksellani musiikin ammattilaisena vaikuttaa siihen, että musiikintekemisen työskentelyn edellytykset olisivat paremmin turvatut. Musiikkiala on suurten mullistusten keskellä muun muassa tekoälyn myötä ja kulttuurin kohdistuvat leikkaukset vaikuttavat väistämättä myös musiikin kenttään. Musiikki on oikea ammatti ja oikea elinkeino, jolla on valtava kasvupotentiaali. Toivon, että valtiovalta tunnistaa ja tunnustaa tämän sekä ymmärtää, että itsensätyöllistäjien sosiaaliturva on viimein saatava samalle tasolle kuin työsuhteisessa työssä olevilla. Kyse on ensisijaisesti oikeudenmukaisuudesta, mutta uskon myös vakaasti, että itsensätyöllistäjien aseman parantaminen toisi myös sitä kipeästi kaivattua kasvua työllisyyteen ja tuottavuuteen”, Pauliina Lerche sanoo.

Lerchen lisäksi hallitukseen valittiin uusina jäseninä musiikintekijä, muusikko Jiri Kuronen sekä säveltäjä, muusikko, esiintyjä ja teatterimusiikin ammattilainen Maija Ruuskanen. Jussi Chydenius ja Kyösti Salokorpi valittiin jatkamaan hallitustehtävissään. Lisäksi hallituksessa jatkavat Markus Nordenstreng ja Noora Tuuri, jotka eivät olleet tässä kokouksessa erovuoroisia.

Samassa kokouksessa kiitettiin 12 vuotta Suomen Musiikintekijöiden puheenjohtajana toiminutta Kaija Kärkistä pitkästä ja menestyksekkäästä työstään hallituksen puheenjohtajana. Huomionosoituksena hänet nimettiin yhdistyksen kunniajäseneksi.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan järjestäytymiskokouksessaan toukokuun alussa.

Georg Malmstén -säätiön hallitukseen uusia jäseniä

Samassa kokouksessa valittiin Georg Malmstén -säätiön hallitukseen uusia jäseniä. Säätiö edistää ja tukee luovaa suomalaista kevyttä musiikkia jakamalla apurahoja. Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Miro Palokallio ja Piia Viitanen. Jatkokauden hallitustehtävään sai Jaakko Kiuru. Lisäksi hallituksessa jatkavat Vesa Anttila (puheenjohtaja), Maija Ijäs, Samae Koskinen, Tommi Lindell ja Yatta Malmstén.

 

Suomen Musiikintekijät on 1954 perustettu musiikintekijöiden etujärjestö. Se edistää suomalaisten ja Suomessa asuvien ammattimaisesti toimivien säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellisia ja ammatillisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä.