Markkinarauhaa

Pääkirjoitus

Markkinarauhaa

Upeaa uutta vuosikymmentä, Musiikintekijän lukijat. Olettehan jo tutustuneet Minun musiikkini -ohjelmaan, joka löytyy Yle Areenasta? Ohjelmasarjan on tuottanut Yle Kulttuuri ja Viihde, yhteistyössä Suomen Musiikintekijöiden kanssa. Laatua on luvassa – onhan ohjelma Kultainen Venla -ehdokkaanakin keskusteluohjelmien sarjassa. Hieno homma tämä! Äänestää voi 14.1. asti.

Televisiosta puheen ollen: Markkinaoikeus on määrännyt MTV:n tilittämään Teostolle musiikin käyttökorvauksia 1,7 miljoonaa euroa. Päätös koskee vuosia 2017–2018 ja maksuttomia kanavia (MTV3, Sub ja Ava). MTV on jättänyt korvaukset osittain maksamatta, koska pitää Teoston hinnastoa kohtuuttomana. 

”Olemme tyytyväisiä siihen, että markkinaoikeus on vahvistanut Teoston maksuttomien tv-kanavien hinnoittelumekanismin. Päätös takaa osaltaan markkinarauhan ja mahdollisuuden tulevaisuuden palveluiden kehittämiselle”, kommentoi Teoston lakiasiainjohtaja Antti Härmänmaa. 

Teosto tilittää korvaukset musiikin tekijöille ja kustantajille sitten, kun tuomio on lainvoimainen ja MTV on maksanut velkansa. Jos tuomioon haetaan valituslupaa, voi kulua kuitenkin vielä useita kuukausia, ennen kuin asiaan saadaan lopullinen ratkaisu. 

Maksullisten kanavien osalta MTV:lle ei määrätty Teoston vaatimia lisäkorvauksia. Teosto tulee arvioimaan kannanoton vaikutuksia lähikuukausien aikana. 

Sanna Korkee
Päätoimittaja


Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 4/2019

Selaa lehden artikkeleita