Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 4/2017

4/2017

Pääkirjoitus

Onnittelut meille!

Jäsenkokous päätti, että yhdistyksen uusi nimi on Suomen Musiikintekijät ry. Hienoa! Lehden nimi vaihdetaan piakkoin.

Lue lisää
Kolumni

Risu ja ruusut

Miten meni noin niin kuin omasta mielestä? Uuden Musiikin Kilpailun karsinta oli tällä kertaa niin korkeatasoinen, että yhtään kappaletta ei voitu valita finaaliin. Vai miten ne Ylen kootut selitykset nyt menivätkään?
Lue lisää
Kolumni

Aktiivinen ja uusiutuva Music Finland

”Music Finland herättää kiinnostusta suomalaista musiikkia kohtaan ja tekee sitä tunnetuksi maailmalla. Se auttaa kansainvälistyviä asiakkaitaan löytämään oikeat kumppanit ja rohkaisee yhteistyöhön. Music Finlandilla on aktiivinen rooli musiikkialan kehittämisessä, ja se tarjoaa räätälöityjä kansainvälistymisen palveluita.”

Lue lisää
Kolumni

Yhdistys on nyt ajan hermolla nimensäkin puolesta

Lokakuun 24. päivänä 2017 tehtiin yhdistyksessämme historiaa: jäsenkokouksessa päätettiin tukea hallituksen ehdotusta nimenvaihdoksesta. Jäsenkokous oli päätöksessään yksimielinen. Elvis ry taputeltiin tuona iltana hyvin ansaituille eläkepäiville, ja Suomen Musiikintekijät ry astui ruoriin.
Lue lisää
Artikkeli

Sisäinen pakko

Olavi Uusivirta ei tee lauluja miellyttääkseen kriitikoita, musiikkipäälliköitä tai satunnaisia kuulijoita. Hän tekee lauluja itselleen.

Lue lisää
Artikkeli

Jäljillä

Monessa mukana ollut Eeppi Ursin keskittyy nyt täysillä soolouraansa. Lauluillaan hän kirjoittaa itseään maailmaan.

Lue lisää
Artikkeli

Musikaali on saumaton kokonaisuus

Markus Leikola on kirjailija, runoilija, toimittaja, kolumnisti, näytelmäkirjailija sekä musiikintekijä. Leikola tuli tunnetuksi suurelle yleisölle Yleisradion tiukkana ja asiansa osaavana toimittajana. Hän on käsikirjoittanut viime vuosina kaksi musikaalia, Suuri ja mahtava sekä Nykyisempi aika, ja sanoittanut suurimman osan musikaalien lauluista.
Lue lisää
Artikkeli

Yle uudisti UMK:n kesken kauden

Yle ei löytänyt Suomen ensi vuoden euroviisuedustajaa niiden 300 ehdokkaan joukosta, jotka osallistuivat Uuden Musiikin Kilpailuun. Yle päätti, että Saara Aalto on voittaja. Hänen kisabiisinsä valitaan keväämmällä kolmesta vaihtoehdosta. Musiikintekijät pitävät Ylen UMK-touhua moraalittomana. Yle vetoaa siihen, että sillä on UMK:n sääntöjen mukaan oikeus muuttaa kisan toteutustapaa.
Lue lisää