Musiikintekijä 3/2017

3/2017

Sirkka-Liisa Sass

Nuorallatanssia ilojen ja surujen kanssa

Sirkka-Liisa Sassin laulut kietoutuvat erottamattomasti hänen ristiriidoista koostuvaan, kiehtovaan persoonaansa. Hänessä on sekä kaikesta jotain poikkipuolista hakeva riivaaja että harmoniaa hakeva armoton esteetikko. Musta huumori, itseironia sekä keskieurooppalainen kabaree-henki ovat tavaramerkkejä, kun Sass sivaltaa, kyseenalaistaa ja perää vastuunkantajia.

Lue lisää
Ajassa

Maailma valkenee laulu kerrallaan

Mitään luovaa ei tapahdu ilman läsnäoloa. Siihen kiteytyvät kaikki: lauluntekeminen, harjoittelu, esiintyminen, studiotyöskentely ja kommunikaatio. Laulu on tulos jostakin, joka on elänyt riittävän aikaa. Sillä tavoin laulut ovat aina omakohtaisia tai kertovat itsestä, oli kappaleen kertoja kuka hyvänsä, ja oli laulun aihe mikä tahansa.

Lue lisää
Kaijastuksia

Syystartuntoja

Syksy on alkanut pärskähtelevästi. Tässä yhdellä viikolla aamukahvit päätyivät parikin kertaa nenään ja pöydälle, ja piti oikein tarkistaa, ovatko tutun ja turvallisen päivälehden kulttuurisivut vaihtuneet lennossa iltapäivälehden juorupalstaan!

Lue lisää
Akun lataus

Alvia vai ei

Mikä on meidän tahtotilamme? Haluammeko me, että luovan työn laskutuksen arvonlisäverokanta olisi 10 %? Tätä tulemme tiedustelemaan loppuvuoden aikana kyselyssämme jäsenistöltämme. Kyselyn tuottaman tuloksen perusteella vaadimme Verohallinnolta selkeää ohjeistusta tähän asiaan.

Lue lisää

Säv. & san. – musiikilla on tekijänsä!

Paljon harmia rikkinäisestä metadatasta