Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 3/2017

3/2017

Pääkirjoitus

Paperi pitää pintansa

Kiitos Selvisin lukijakyselyyn vastanneille. Oli ilo saada tietää, että teistä lähes kaikki (98 %) lukevat lehden aina. Valtaosa (92 %) haluaa, että lehti tulee jatkossakin verkkolehden lisäksi myös paperisena versiona. Joten näin tulee tapahtumaan.
Lue lisää
Kolumni

Maailma valkenee laulu kerrallaan

Mitään luovaa ei tapahdu ilman läsnäoloa. Siihen kiteytyvät kaikki: lauluntekeminen, harjoittelu, esiintyminen, studiotyöskentely ja kommunikaatio. Laulu on tulos jostakin, joka on elänyt riittävän aikaa. Sillä tavoin laulut ovat aina omakohtaisia tai kertovat itsestä, oli kappaleen kertoja kuka hyvänsä, ja oli laulun aihe mikä tahansa.
Lue lisää
Kolumni

Syystartuntoja

Syksy on alkanut pärskähtelevästi. Tässä yhdellä viikolla aamukahvit päätyivät parikin kertaa nenään ja pöydälle, ja piti oikein tarkistaa, ovatko tutun ja turvallisen päivälehden kulttuurisivut vaihtuneet lennossa iltapäivälehden juorupalstaan!
Lue lisää
Kolumni

Alvia vai ei

Mikä on meidän tahtotilamme? Haluammeko me, että luovan työn laskutuksen arvonlisäverokanta olisi 10 %? Tätä tulemme tiedustelemaan loppuvuoden aikana kyselyssämme jäsenistöltämme. Kyselyn tuottaman tuloksen perusteella vaadimme Verohallinnolta selkeää ohjeistusta tähän asiaan.
Lue lisää
Artikkeli

Nuorallatanssia ilojen ja surujen kanssa

Sirkka-Liisa Sassin laulut kietoutuvat erottamattomasti hänen ristiriidoista koostuvaan, kiehtovaan persoonaansa. Hänessä on sekä kaikesta jotain poikkipuolista hakeva riivaaja että harmoniaa hakeva armoton esteetikko. Musta huumori, itseironia sekä keskieurooppalainen kabaree-henki ovat tavaramerkkejä, kun Sass sivaltaa, kyseenalaistaa ja perää vastuunkantajia.

Lue lisää
Artikkeli

Oppiminen on elämän parasta ravintoa

Vellu Halkosalmi on ihastuttava esimerkki musiikintekijästä, joka on alalla syvästä rakkaudesta lajiin. Hänen toimiaan valaisevat heittäytyminen, innostus ja uuden oppiminen. Partituurimusiikin kirjoittaminen edellyttää myös pedanttia käsityöläisyyttä.
Lue lisää
Artikkeli

Raaka totuus

The Pale Ontologist -debyytillään Karri ”Paleface” Miettinen näytti, että myös Suomessa voi tehdä teknisesti moitteetonta ja sisällöltään painavaa räppiä. Hänen uusi musiikkinsa kiinnittyy tiukasti suomalaisen protestilaulun ja kupletin perinteeseen.
Lue lisää
Artikkeli

Paljon harmia rikkinäisestä metadatasta

Miksi musiikintekijöiden ja muusikoiden nimet eivät näyt Spotifyssa? Miksi Spotifysta kertyvissä tekijänoikeuskorvaustilityksissä voi olla puutteita? Ongelmien ydin löytyy huonosta metadatasta, eikä siihen ole näkyvissä ratkaisua lähiaikoina.
Lue lisää