Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 1/2018

1/2018

Kolumni

Teosto, arvokas 90-vuotias yhteistyökumppani

TEOSTO on meille musiikintekijöille tärkeä. Kun se tekee sille osoitettua tehtäväänsä, jää musiikintekijöille rauha keskittyä kaikkein olennaisimpaan, eli luovaan työhön. Ilman Teostoa me olisimme itse neuvottelemassa musiikkimme esittämisen ja muun käyttämisen hinnoittelusta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ja toisaalta ilman meitä musiikintekijöitä Teostolla ei olisi musiikkia lisensoitavaksi. On siis kyse symbioosista: vuorovaikutuksesta, josta molemmat osapuolet hyötyvät.

Lue lisää
Artikkeli

Laulun synty on aina mysteeri

Anssi Kela kirjoittaa seitsemättä sooloalbumiaan ja on tuttujen kysymysten äärellä. Tuleeko hittejä? Tai syntyykö biisejä ylipäätään enää ollenkaan? Sama luovan kauden probleema on vaivannut häntä aina.

Lue lisää
Artikkeli

Vain hittejä!

Vuosituhannen vaihteessa Tiina Vainikainen rakastui Backstreet Boysin ja Britney Spearsin hittipoppiin. Nyt hän tekee biisejä Suomen suosituimmille artisteille.

Lue lisää
Artikkeli

Intohimona isot melodiat

Pertti Jalonen (s. 1972) on kevyen musiikin monipuolinen ahertaja. Hän on säveltänyt ja sovittanut satoja kappaleita monille suomalaisille artisteille. Lisäksi hän keikkailee usean bändin riveissä. Viime aikoina hän on myös suunnitellut ja tuottanut konsertteja.
Lue lisää
Artikkeli

Pillipiiparista lastenmuusikoksi

Markus Lampelasta ei alun perin pitänyt tulla ammattimuusikkoa, mutta sattuma puuttui elämään mukavalla tavalla. Nyt irkkumusan taitaja saa elantonsa Soivan Siilin lastenmusiikista. Tai kuten hän itse määrittelee; perhemusiikista.
Lue lisää