Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 4/2015

4/2015

Artikkeli

Townesin jäljillä – THOS-matkakertomus

Kaltaiselleni biisintekijälle, joka ammentaa paljon vanhasta amerikkalaisesta musiikista, ensimmäinen matka Yhdysvaltoihin ja sen erääseen musiikilliseen pääkaupunkiin Austiniin, on kiehtova ja hämmentävä kokemus. Se on tienristeys, jossa myytit ja todellisuus kohtaavat.
Lue lisää
Artikkeli

ECSA vaikuttaa EU:n ytimessä

Tekijänoikeusasioiden edistämisessä EU-lainsäädäntö on avainasemassa. Elvis ry on jäsen eurooppalaisten tekijäjärjestöjen kattojärjestössä ECSA:ssa, jotta suomalaisten musiikintekijöiden ääni kuuluu kattavasti Brysselissäkin.
Lue lisää
Artikkeli

Ako Kiiski, rakkauden soundtrackin kapellimestari

Ako Kiiski, 46, on ollut jo kolmekymmentä vuotta raudanluja ammattilainen, jonka kykyihin on luotettu. Viime vuosien ehkä suurin haaste on ollut kapellimestarin ja basistin paikka Yle TV1:n SuomiLOVE -ohjelmassa, jonka toinen tuotantokausi starttasi marraskuussa.
Lue lisää
Artikkeli

Jouhikon riivaama Pekko Käppi

Jouhikkotaituri Pekko Käppi, 39, on oma lukunsa Suomen kansanmusiikkikentällä. Käppi yhdistää vaivattomasti vanhat kansanlaulut ja psykedelian. Hänet voisikin yhtä huoletta heittää keikalle Tuskan heavyfestareille kuin Kaustisen kansanmusiikkijuhlille – menestyksellä.
Lue lisää
Artikkeli

Tahdonvoimaa à la Tommi Läntinen

Tommi Läntinen (s. 1959) on nähnyt musiikkimaailman kaikki puolet. Välillä se on hellinyt ja välillä kääntänyt kasvonsa, mutta Läntinen on kulkenut omalla tiellään. Vuodet ovat tehneet Läntisestä realistin. Hän tietää olevansa ammatissa, jossa tilanteet muuttuvat nopeasti.
Lue lisää