Yhteisöllistä meininkiä

Yhteisöllistä meininkiä

Kolme ja puoli vuotta kiihkeää Elvis-elämää päättyy osaltani syyskuun alkuun, jolloin mielenkiintoista ja haasteellista toiminnanjohtajan työtä jatkaa Aku Toivonen. Reilut kolme vuotta on lyhyt aika, oikeastaan vain pyrähdys. Pyrähdykselläkin lienee tarkoituksensa, niin haluan uskoa. Ainakin kaikki on Elvisissä juuri nyt hyvin.

Yhteisöllisyys on meille elvisläisille valtava mahdollisuus ja voimavara. Yhteiset tavoitteet, arvot ja toiminta ovat parhaimmillaan kollektiivista vastuuta musiikintekijän hyvinvoinnista. Toimintamme arvoiksi on nostettu arvostus, aktiivisuus ja avoimuus. Tärkein tavoitteemme on edelleen musiikintekijän arvostuksen nostaminen. Siihen on vielä varaa, aivan liiankin paljon. Yhteiskunnallisen arvostuksen myötä saavutamme myös tuiki välttämättömiä parannuksia musiikintekijän talouteen. Arvostusta voimme synnyttää ja tartuttaa ympärillemme yhdessä, toisiamme ja toistemme työtä yli musiikin kaikkien rajojen, aitojen, muurien ja omien mieltymysten arvostaen.

Elvisläisiä on jo koko joukko. Seitsemänsadan jäsenen raja on juuri rikkoutunut. Uusia jäseniä on liittynyt viime aikoina keskimäärin kolmenkymmenen henkilön vuosivauhdilla. Mukana ilahduttavasti myös nuoria tekijöitä. Kun erinäisissä jäsentilaisuuksissakin on kerta kerralta rikottu osallistujaennätyksiä, on yhdistyksen tulevaisuuttakin ajateltaessa syytä isoon iloon.

Juuri uudistuneessa hallituksessamme on ihanteellinen sekoitus monipuolista osaamista, pitkän perspektiivin Elvis-tietämystä, tuoretta näkökulmaa ja ennen kaikkea tartuntaherkkää innostusta. Hallitustyötä johtaa juuri valittu, valovoimainen Kaija Kärkinen. Hallitushan vetäytyy normikokoustensa lisäksi säännöllisesti kipinöimään, tavoitteena toiminnan yksityiskohtien parantaminen sekä edunvalvonnan kulloistenkin painopisteiden valitseminen. Voimia on keskitettävä olennaiseen. Edunvalvonnassa tehdään entistä tiiviimpää yhteistyötä muiden musiikki- ja taidealan toimijoiden kanssa, Teoston ja sisarjärjestöjemme ollessa läheisimmät ja tärkeimmät yhteistyökumppanimme. Elvis on aktiivinen, arvostava ja yhteistä hyvää rakentava kumppani.

Viestintä on monisyistä ja sen kerrotaan jopa usein epäonnistuvan, paitsi sattumalta. Elvisissä uskotaan onnellisiin sattumiin, avoimuuteen ja siihen, että viestintä parhaimmillaan vahvistaa yhteisöllisyyttä ja yhteistä ymmärrystä. Olemmekin satsanneet viime aikoina sekä sisäisen että ulkoisen viestintämme parantamiseen. Toimistolle on myös palkattu osa-aikainen tiedottaja ja yhteistyötä Teoston viestintätiimin kanssa on lisätty huomattavasti.

Uskallan vannoa Elvisille ikuista rakkauttani, vaikka jätänkin toiminnanjohtajan työni. Jätän sen lakanoita hiertäneen päätöskamppailuni jälkeen jopa hyvillä mielin, sillä Akussa ja Kaijassa on kipinää ja Elvisissä meininkiä!

Paljosta ihania kollegoita kiittäen ja kaikille aurinkoista kesää toivottaen

Eija Hinkkala

eija.hinkkala@elvisry.fi


Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 2/2012

Selaa lehden artikkeleita