Yhdistys on nyt ajan hermolla nimensäkin puolesta

AJASSA

Yhdistys on nyt ajan hermolla nimensäkin puolesta

Lokakuun 24. päivänä 2017 tehtiin yhdistyksessämme historiaa: jäsenkokouksessa päätettiin tukea hallituksen ehdotusta nimenvaihdoksesta. Jäsenkokous oli päätöksessään yksimielinen. Elvis ry taputeltiin tuona iltana hyvin ansaituille eläkepäiville, ja Suomen Musiikintekijät ry astui ruoriin.

Yhdistyksen toiminta jatkuu ennallaan. Nimenvaihdokselle oli hyvät perustelut. Vanha nimi korosti harhaanjohtavasti pientä intressiryhmää, vaikka työskentelemme koko Suomen musiikintekijöiden toimintaedellytyksien parantamiseksi. Oli myös huomioitava, ettei musiikintekeminen tänä päivänä ole enää vain säveltämistä ja sanoittamista. Lisäksi vahvasti tiettyyn herra Presleyhyn helposti sekoitettava vanha nimi saattoi johtaa vaikkapa poliittisen päättäjän kanssa aloitetun pikakeskustelun aivan väärille poluille, ja tilaisuus puhua musiikintekijöille tärkeästä asiasta saattoi olla menetetty. Vaihdokselle oli siis todellinen tarve.

Nimenvaihdoksen ajankohta oli myös olennainen, sillä olemme työskennelleet paremmin palvelevien verkkosivujen eteen jo noin vuoden päivät. Totesimme, että mikäli yhdistyksen nimeä halutaan lähiaikoina vaihtaa, kannattaa se tehdä nyt eikä vasta sitten, kun uudet sivut on jo otettu käyttöön. Käytännössä tämä tarkoittaisi tuplatyötä: uuden visuaalisen identiteetin koodaamista sivustolle. Oli siis kustannustehokasta tehdä nimenvaihdos nyt.

Uusi logo ja ilme tulevat vähitellen näkymään kaikessa yhdistyksen viestinnässä. Suurimmat muutokset visuaalisesti tulevat olemaan jäsenlehden ilmeen päivitys ja nimen vaihtuminen, sekä uusien verkkosivujen lanseeraus vuoden 2018 aikana. Täysin uusia ominaisuuksia sivuilla tulevat olemaan jäsenen oma kirjautuminen, jonka kautta voit kätevästi itse hallinnoida muun muassa tapahtumaosallistumisiasi sekä omia jäsenesittäytymissivujasi. Myös yhteydenpito muihin Suomen Musiikintekijöiden jäseniin helpottuu.

Tavoitteena on, että verkkosivut tulevat myös mahdollistamaan jäsenillemme entistä paremman palvelukokemuksen kehittyneempien neuvontasivujen ansiosta sekä mahdollistamaan vaikkapa co-write-kumppanin löytämisen. Suomen Musiikintekijöillä on nyt hyvin tuulta purjeissa. Työsarkaa riittää paitsi keskeisen tärkeässä edunvalvonnassa niin myös uusien jäsenpalveluiden parissa. Siksi yhdistyksen verkkopalveluiden pitää olla ajassa kiinni ja palvella sinua, jäsenemme, parhaalla mahdollisella tavalla unohtamatta kuitenkaan sitä tärkeintä, eli kohtaamista kasvokkain. Osallistu siis rohkeasti tapahtumiimme tai poikkea vaikkapa toimistolle kahville!

Kirjoittaja on Suomen Musiikintekijöiden viestintäpäällikkö.


Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 4/2017

Selaa lehden artikkeleita