Vesa Vierikon Harry Potterit

Korkeelta

Vesa Vierikon Harry Potterit

"Ai niin, aivan: Harry Potterit on kirjoittanut J.K. Rowling. Myös musiikilla on tekijänsä", kirjoittaa päätoimittaja Sanna Korkee.

Nyt kuulkaas ihmiset vahva suositus: ottakaa haltuun Vesa Vierikon Harry Potter -kirjat. Äänikirjoina löytyy kaikki osat. Itse olen kuunnellut kuin noiduttuna kaksi ensimmäistä eli Viisasten kiven ja Salaisuuksien kammion. Aion jatkaa nautintoa joulunpyhinä. Vielä on jäljellä viisi osaa. Aah!

Vesa Vierikko on rakastettu näyttelijä, jonka huikea matka suomalaisen television ja elokuvan parissa alkoi 1980-luvulla. Vierikko osaa koskettaa ja viihdyttää. Harry Pottereissa hän toteuttaa monia puoliaan, ollen yhtä aikaa herkkä ja vahva tulkitsija. Potterit lukuisine hahmoineen sopivat hänelle kuin jänis hattuun.

Potter-sarjan kolmas osa, jota nyt aloittelen, on saanut käyttämässäni äänikirjapalvelussa 3481 kuuntelija-arviota. Sen arvosana asteikolla 1–5 on 4,8.

”Paras Potter-kirjoista ja -elokuvista”, hehkuttaa eräs.

Alkuperäisten Jaana Kapari-Jattan suomentamien kirjojen kannet on kuvittanut Mika Launis. Vierikon Potterit on äänitetty Silencio-studiolla, jonka toimisto sijaitsee Lönnrotinkadulla Helsingissä. Kustantamo on Pottermore Publishing.

Eräänä äänityspäivänä Vierikko oli pukeutunut tummanharmaaseen neuleeseen, jonka kaula-aukosta pilkisteli keltainen paita(pusero?). Kuva tilanteesta löytyy osoitteesta yle.fi ja sen on ottanut Juha Heikanen. Kuvassa pöydällä on raidallinen lierihattu, joka lienee Vierikon oma.

Let’s kuunnellaan!

Ai niin, aivan: Harry Potterit on kirjoittanut J.K. Rowling.

P.S. Myös musiikilla on tekijänsä.

Sanna Korkee
Kirjoittaja on Musiikintekijä-lehden päätoimittaja.


Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 4/2021

Selaa lehden artikkeleita