Takaisin ihmisten luo

Pääkirjoitus

Takaisin ihmisten luo

Ihmisten kohtaaminen jännittää. Hyväkin seura voi olla kuormittavaa, kun on asettunut hiljaisempaan eloon.

Huomaan jumiutuneeni kotiin ja olen kahden viime vuoden aikana jo tottunut siihen, että ihmiskontaktit hoituvat viestein tai puheluilla. Tai ihan passiivisesti somea räpläämällä. Uppoudun ahdistaviin uutisiin (niitähän riittää) ja ahdistun lisää. Olen huonojen energioiden kierteessä.

Joskus käytän koronatartunnan mahdollisuutta tekosyynä sille, etten lähdekään, vaikka liput on jo ostettu. Olen kuullut monilta, että tartunta ei meille triplarokotetuille aiheuta ihan kamalia oireita. Ja tietenkin tiedän, että tapahtumia osataan järjestää terveysturvallisesti ja luotan siihen, että ihmiset jäävät kotiin jos ovat kipeitä. Silti jumitan.

Passiivisuuteni oikea syy onkin se, että ihmisten kohtaaminen jännittää. Osaanko enää small talkata sitäkään vähää kuin entisessä maailmassa? Jaksanko edes olla ihmisten kanssa? Olen nimittäin huomannut, että hyväkin seura saattaa olla kuormittavaa, kun on asettunut hiljaisempaan eloon. Introverttiys on saanut yliotteen.

Toisaalta: joka kerta, kun olen altistanut itseni ihmisille, olen tuntenut myös isosti onnellisuutta ja yhteenkuuluvuutta – ja saanut iloa ja voimaa pitkäksi aikaa.

Musiikintekijöiden jäsenillä on keväällä 2022 taas mahdollisuus tavata toisiaan kasvokkain yhdistyksen tapahtumissa (siis jos koronatilanne sen sallii). Myös osallistuminen etänä onnistuu. Musiikintekijöiden päivä on 20.4. Se pitää sisällään sääntömääräisen kevätkokouksen, ajankohtaiskeskusteluja ja kauan kaivattua yhdessäoloa.

Musiikintekijöiden hyvinvointipäivä (31.5.) pidetään teemalla ”takaisin ihmisten luo”. Psykologi Iida Mäkikallio puhuu elinvoimaisista ihmissuhteista, tunneälystä ja haastavien ajatusten kohtaamisesta. Muusikko Hannu Riskun vuorovaikutusluennolla tutustutaan rennosti ja konkreettisesti vuorovaikutustaitoihin ja kehonkieleen. Yhdessä tehtäviä harjoituksiakin on luvassa.

Jännittää. Osallistun silti. Toivottavasti nähdään!

Sanna Korkee
päätoimittaja
Musiikintekijä-lehti

Tapahtumien lisätiedot ja ilmoittautumiset:
musiikintekijat.fi/tapahtumat


Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 1/2022

Selaa lehden artikkeleita