Elviksen ensimmäinen nainen

Kolumni

Elviksen ensimmäinen nainen


Kaija Kärkinen
Kuva: Markku Mattila

Tiedetään tiedetään, se sanotaan oikeasti Elvisin, mutta antakaa minun nyt hetki tässä paistatella! Serkkupoikani Sodankylästä käsin onnitteli minua näillä sanoilla, ja päätin ottaa siitä kaiken irti, ennen kuin Priscilla saa tietää… ja arki yllättää.

Enkä tosiasiassa edes ole se ensimmäinen nainen!  Kunnia kuuluu ehdottomasti toiminnanjohtaja Eijalle, joka on Hurja-Hinkkalan lempeydellä ja määrätietoisuudella luotsannut yhdistystämme yhä avoimempaan ja rakentavampaan suuntaan. Haikein mielin päästämme Eijan toteuttamaan unelmaansa, hieno ja rohkea päätös!  Elvis pysynee sydämessäsi tästedeskin, Eija!

Ja onneksi saimme Eijan seuraajaksi ammattitaitoisen ja alaan sitoutuneen Aku Toivosen, joka varmasti jatkaa samoilla linjoilla ja tuo oman persoonallisen panoksensa Elvisin tulevaisuuteen. Ja tasapainoa mies-naisnäkökulmaan!

Ja kyllähän Elviksellä naisia riittää: vakkarina toimiston sielu Sari ja uutena Nina-tiedottaja. Ihanat ja ahkerat Elvis-enkelit!

Edellisessä Selviksessä väistyvä puheenjohtaja ja Elvis-konkari Janne Louhivuori onnitteli seuraajaansa, silloin vielä hra/rva X:ää. Kiitos Janne! Toivon, että pystyn omalta osaltani säilyttämään sen letkeän, ja lämminhenkisen tunnelman, joka hallituksen kokouksissa sinun aikanasi vallitsi. Eikä Elvis-ketju katkennut, tiedän saavani sinulta vielä paljon hyviä neuvoja ja kannustusta uudessa pestissäni.

Ja upean porukan puhetta saankin johtaa! Uusi hallitus on mahtava yhdistelmä kokemusta ja nuoruuden intoa, tunteen paloa ja vahvaa tietämystä, filosofointia ja halki-poikki-pinoon -metodia. Moniäänisyys pakottaa meidät kaikki katsomaan asioita monelta eri kantilta, ja sehän tarkoittaa aina avarakatseisempaa päätöksentekoa. Se tarkoittaa myös haasteita puheenjohtajalle, rautarouvana pitäisi saada rönsyilijät ruotuun… saas nähdä.

Mutta ennen kaikkea muuta: Rakkaat elvisläiset, kiitos luottamuksesta! Tiesitte kyllä, että meriittilistani järjestöelämässä ei ole järin pitkä, hallituskokemustakin takana tasan yksi vuosi. Oli hienoa, että halusitte valita ensimmäisen naispuheenjohtajan, ja ensimmäisen sanoittajapuheenjohtajan! Tämän jälkeen etuliitteillä ei liene merkitystä, ellei joku välttämättä halua tulla mainituksi miespuheenjohtajana.

Tätä kirjoittaessani elämme mielenkiintoisia aikoja. Ratkaisuneuvottelijaksi valittu toimittaja-kirjailija Markus Leikola on juuri esitellyt uuden hyvitysmaksuluonnoksen. Uudistuksen pääsisältö on hyvitysmaksullisten laitteiden ja palveluiden pohjan laajentaminen ja maksun suuntaaminen niin, ettei se enää kohdentuisi oman sisällön kopiointiin. Pohjan laajentaminen laskisi myös maksun tasoa. Nopeasti tutkailtuna näyttää hyvältä, mutta soraääniäkin on jo kuulunut.  Odotettavissa lienee viime vuosilta kovin tuttua eipäs-juupas -ottelua, toivon mukaan kuitenkin jo hieman vastaanottavaisemmin mielin. Meidän tehtävämme on muistuttaa, että suomalaisen musiikin monimuotoisuutta pidetään yllä hyvitysmaksuvaroin mm. työskentely-, konsertti- ym. apurahoin, tulipa maksu sitten budjetista tai pilvipalvelusta… Tässäkin asiassa uskon tiedon ja tekijöiden oman äänen lisäävän ymmärrystä ja ymmärryksen lisäävän kunnioitusta.

Ja kunnioitusta tässä ajassa tarvitaan: kunnioitusta omaa työtä kohtaan, ja toisten. 
Ja tästä se vasta alkaa!

Kunnioittaen

hetken vielä Elviksen ensimmäinen nainen, arjen koittaessa

puh.joht. Kaija


Kaijastuksia


Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 2/2012

Selaa lehden artikkeleita