Eijan kipinät

Eijan kipinät

Helle on hellittänyt ja hetkittäin häivähtänyt pelko aivojen totaalisesta sulamisesta osoittautunut turhaksi. Onneksi, sillä terhakoita aivoja on tarvittu taas loman jälkeen.

Viestintää

Kuun vaihteessa vetäydyimme kipinöimään. Mukana hallituksen ja toimiston väki sekä lehtemme päätoimittaja. Kipinät lentelivät kaksi työntäyteistä päivää pääosin viestintämme sekä vuoden 2011 toimintasuunnitelman ympärillä. Isoja ja tärkeitä asioita, jotka kulkevat toinen toistaan kompaten.

Tarkastelimme sisäisen viestintämme kehitystä. Ilo huomata, että vaivannäkö on kannattanut. Olemme petranneet, kokoustekniikka on tehostunut ja olemme viestineet aktiivisesti, avoimesti ja toisiamme arvostaen. Olemme onnistuneet synnyttämään keskinäisen luottamuksen ja hyvän työilmapiirin. Ne eivät ole vähäisiä asioita, kun työsarkaa riittää ja haasteista ei ole pulaa.

Kriittinen katse suunnattiin myös ulkoiseen viestintään, jossa on edelleen parannettavaa. Jäsenemme, potentiaaliset jäsenemme, yhteistyökumppanimme, päättäjät, media ja kansa, siinä kirjoa viestintämme kohderyhmistä. Hioimme viestinnän tavoitteita, ydinviestiemme sisältöjä ja suullisen sekä kirjallisen viestinnän selkeyttämistä ja kapulakielen minimoimista.

Yhdistyksen säännöissä määritellyn perustarkoituksen toteuttamiseksi on tavoitteemme jäsentemme osalta vahvan yhteisöllisyyden tunteen luominen. Yhdessä voimme vaikuttaa ja yhdessä ei kukaan ole yksin. Teostolle ja muille yhteistyötahoille haluamme olla yhteistä hyvää rakentava, arvostettu kumppani. Medialle, päättäjille ja kansalle pääviestimme on tekijän moraalisten ja taloudellisten oikeuksien säilymisen tärkeys. Uusi slogan on Biisi on mun ansio.

Toimintaa

Toinen kipinäpäivä työskenneltiin tulevan vuoden toimintasuunnitelman kimpussa. Uusien sääntöjemme mukaan meillä on jäsenkokous entisen kevätkokouksen lisäksi myös syksyllä (25.10.). Toimintasuunnitelma esitellään ja siitä päätetään kyseisessä syyskokouksessa.

Toiminnan järjestelyä mahdollisimman sujuvaksi, etenkin suuria linjoja, on työstetty jo vuoden ajan. Byrokratia on minimoitu ja johtajuutta on jaettu perustamalla ketterästi toimiva tiimisysteemi akuuttien asioiden hoitamiseen. Uudistus on osoittautunut hyväksi ja sen yksityiskohtien hiomista jatkettiin. Paneuduimme myös ensi vuoden edunvalvonnan painopisteisiin, joita ovat mm. valitettavasti edelleen rempallaan olevat hyvitysmaksu-, piratismi-, onlinejakelu- ja taiteilijan sosiaaliturva-asiat. Ohjelmaraportoinnin (lähinnä raportoimatta jättämisen) parantamiseksi aiomme myös toimia vahvasti yhdessä Teoston ja kevyen musiikin kustantajien kanssa.

RNO valtionosuuden piiriin?

Elvis tukee Riku Niemi Orchestran hyväksymistä valtionosuuden piiriin. On jo aika nostaa korkeatasoinen suomalainen rytmimusiikkikulttuuri asemaltaan tasaveroiseksi vakavan musiikin kanssa. En miellä tätä vastakkainasetteluksi, vaan nimensä mukaisesti tasa-arvoksi. Luovalla puolella balanssi on lähes saavutettu, mutta esittävällä puolella siitä ollaan vielä tukien suhteen kaukana.

Päätöksiä tehdään valtion talousarvion rajoissa ja jaettavien henkilötyövuosien määrä ei ole noussut. Orkestereiden toimintaa on tarkasteltava kriittisesti. On mahdollistettava myös uusien, ansiokkaiden ja lain vaatimukset täyttävien orkestereiden mahdollisuus tukeen. Vaatii rohkeutta jopa poistaa tukia jo niiden piirissä asemansa vakiinnuttaneilta orkestereilta. Tätä rohkeutta toivomme asian esittelijöillä ja Stefan Wallinilla olevan.

Oktoberfest 25.10.

Syksyn riemukasta juhlaa vietetään jo kolmatta kertaa. Viime syksynä meitä elvisläisiä oli mukana runsaat sata. Pistetäänhän paremmaksi?

Ilta alkaa syyskokouksella, joka on uusien sääntöjen mukainen ja siis ensimmäinen historiassaan. Kokouksen jälkeen siirrytään mielenkiintoisen ja meille tekijöille aina ajankohtaisen teeman pariin Miksi mun hittibiisi ei kelpaa? Paneelin keskustelijoina on tekijöitämme, kustantajien ja levy-yhtiön edustajia sekä artisti, joka ei esitä omaa tuotantoaan. Tapoihin kuuluu myös uusien elvisläisten esittely.

Paneelin jälkeen juhlitaan. Saksalaishenkinen buffet ja asiaankuuluvat kostukkeet, rupattelua, verkostoitumista ja mukavaa yhdessäoloa. Tämä kaikki poikkeuksellisesti Kirkkonummella, Hotelli Aavarannan Kartano-tilausravintolassa. Tapahtumaan järjestetään bussikuljetus Helsingin rautatieasemalta.

Tapaamisiin

Eija Hinkkala

eija.hinkkala@elvisry.fi


Eijan kipinät


Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 3/2010

Selaa lehden artikkeleita