Aktiivinen ja uusiutuva Music Finland

AKUN LATAUS

Aktiivinen ja uusiutuva Music Finland

”Music Finland herättää kiinnostusta suomalaista musiikkia kohtaan ja tekee sitä tunnetuksi maailmalla. Se auttaa kansainvälistyviä asiakkaitaan löytämään oikeat kumppanit ja rohkaisee yhteistyöhön. Music Finlandilla on aktiivinen rooli musiikkialan kehittämisessä, ja se tarjoaa räätälöityjä kansainvälistymisen palveluita.”

Nämä ovat tuoreet Music Finlandin strategiset perusviestit, jotka muotoiltiin kuluneen vuoden aikana hallituksen, asiakkaiden ja henkilöstön yhteistyönä. Päivitettyyn strategiaan muotoiltiin ensimmäistä kertaa myös asiakasryhmäkohtaiset tavoitteet. Musiikintekijöiden osalta ne ovat: ”Osaavien tekijöiden määrä kasvaa ja tekijäjoukko on kilpailu- ja uusiutumiskykyinen. Yhä useampi suomalainen tekijä luo kansainvälisiä hittejä.”

Tällaiseen tulevaisuuteen on syytä uskoa. On paljon nuoria, jotka tähtäävät kansainvälisille tekijämarkkinoille. Teosviennin profili on selkeästi noussut, ja media on kiinnostunut suomalaisten musiikintekijöiden menestystarinoista maailmalla. Eikä ihme: viime vuonna suomalaiset tekijät saivat ennätysmäärän biisejä kansainvälisille julkaisuille. Music Finland, Musiikkikustantajat ja Musiikintekijät ovat tehneet tämän eteen määrätietoista työtä kymmenkunta vuotta, ja nyt se kantaa hedelmää.

Kolmivuotinen Music Finlandin puheenjohtajuuskauteni päättyy vuoden 2017 lopussa. Aloittaessani kysyin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtiseltä, missä asiassa hänen mielestään voisimme olla paras. Hän vastasi haluavansa Music Finlandin olevan Suomen paras työpaikka. Tästä käynnistyikin prosessi, jonka myötä Music Finland sijoittui kahdesti Suomen parhaiden työpaikkojen listalle, ja viime vuonna koko sarjan ainoana voittoa tavoittelemattomana organisaationa. Tämä on vaatinut Tuomolta näkemyksellistä johtajuutta, samoin kuin erittäin tuloksekas ja onnistunut saksankieliseen Eurooppaan suuntautunut Aus Finnland -hanke, josta puhuttaessa hän aina muistuttaa menestyksen olleen koko henkilökunnan ansiota.

Alusta alkaen pidin hallituksen toimintaperiaatteena yhteiseen hiileen puhaltamista omista intresseistä välillä joustaen. Tämä on onnistunut hienosti, eikä minun ole tarvinnut tästä periaatteesta suuremmin muistutella. Kiitos Music Finlandin henkilökunnalle ja hallitukselle näistä antoisista vuosista ja myötäisiä tuulia purjeisiin seuraajalleni Wemppa Koivumäelle!

PS: Music Finlandin toimintaa ohjaa hallitus, jossa on edustajat Muusikkojen liitosta, IndieCo:sta , Musiikkituottajista, Gramexista, Suomen Säveltäjistä, Musiikkikustantajista, Musiikintekijöistä ja Teostosta. Nämä tahot rahoittavat toimintaa niin, että ensimmäisten neljän ja jälkimmäisten neljän yhteenlasketut rahoitusosuudet ovat samankokoiset, ja nämä yhteenlaskettuna kattavat 38 % Music Finlandin kokonaisrahoituksesta. Toimintaa rahoittaa myös opetus- ja kulttuuriministeriö 40 %:n, ja työ- ja elin-keinoministeriö 22 %:n osuudella kokonaistuloista. Lisäksi toimintaan saadaan erilaisia projekti- ja hanketukia ministeriöiltä, MES:iltä ja Tekesiltä.

Kirjoittaja on Suomen Musiikintekijöiden toiminnanjohtaja.


Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 4/2017

Selaa lehden artikkeleita