Georg Malmstén -säätiön hallitusvaali 2024

Musiikintekijöiden päivässä yhdistyksen kevätkokouksessa 23.4.2024 käydään Georg Malmstén -säätiön hallitusvaali.

Georg Malmstén -säätiön hallitus 23.4.2024 saakka

  • Vesa Anttila (puheenjohtaja)
  • Sanna Korkee (varapuheenjohtaja, erovuoroinen, ei asetu uudelleen ehdokkaaksi)
  • Maija Ijäs
  • Jaakko Kiuru (erovuoroinen, ehdokkaana uudelleenvalintaan)
  • Samae Koskinen
  • Tommi Lindell
  • Yatta Malmstén
  • Laura Sippola (erovuoroinen, ei asetu uudelleen ehdokkaaksi)

Hallitusvaali

Hallituspaikkoja on avoinna kolme (ks. erovuoroiset yllä).

Hallitus nimesi vaalivaliokunnan, jonka tehtävä oli antaa kevätkokoukselle esitys ehdokkaista hallitukseen. Vaalivaaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Virpi Eroma, joka kutsui vaalivaliokunnan jäseniksi Marja Ahlsvedin, Heimo Hatakan ja Joni Rahkolan.

Musiikintekijöiden sääntöjen mukaan vaalivaliokunnan ehdokasasettelu ei sido kevätkokousta. Tämä tarkoittaa, että jäsen voi asettua ehdolle vielä kokouksessa:

Kaikilla hallitusvaaliehdokkailla on mahdollisuus 2 minuutin esittäytymiseen. Äänestys suoritetaan suljettuna lippuäänestyksenä.

Vaalivaliokunnan esitys hallitusvaaliehdokkaista

Jaakko Kiuru
Muusikko ja musiikintekijä
Helsinki

Olen helsinkiläinen muusikko ja biisintekijä. Sävellän ja sanoitan kappaleita muille artisteille esitettäväksi (Isolla Musicin kustantamana kirjoittajana), soitan pianoa eri bändeissä ja teatteriproduktioissa, sekä teen ajoittain sovituksia/opetus- ja muita töitä musiikin parissa. Olen toiminut Malmstén-säätiössä nyt yhden kaksivuotisen kauden verran ja jatkaisin mielelläni toimessa tehdäkseni osani musiikintekijöiden aseman parantamiseksi ja oikeuksien toteutumiseksi. Säätiön hallituksessa istuminen on ollut minulle opettavaista ja uskon että voin oppia vielä paljon lisää. Kuva: Santtu Salminen.

Miro Palokallio
Lauluntekijä, muusikko ja tuottaja
Helsinki

Olen 30-vuotias helsinkiläinen lauluntekijä, muusikko ja tuottaja. Sävellän, sanoitan ja sovitan tällä hetkellä pääasiassa yhtyeilleni Matka maailman ympärille ja Brianille sekä yksin että bändikavereideni kanssa hieman bändistä ja tilanteesta riippuen. Olen ollut Teoston tekijäasiakas puolet elämästäni ja jäsenkin nyt jo reilun viiden vuoden ajan. Musiikintekijöihin liityin yhdistyksen nimen ollessa vielä Elvis ry.

Musiikkijuttujen ohella teen jonkin verran valokuvaushommia, joista suurin osa on musiikkiin liittyvää, esim. keikkojen kuvaamista. Korona-ajan hurahduksen tuloksena olen nyt humanististen tieteiden kandidaatti englannin kielestä ja kirjallisuudesta. Koen koulutukseni antaneen minulle aiempaa laajemman ymmärryksen lyriikasta ja kielestä yleensä, mistä on hyötyä myös omassa kirjoitustyössäni. Ja opiskelinpa samalla sivuainekokonaisuuden verran musiikkitiedettäkin!

Malmstén-säätiöön voisin tuoda paitsi omiin kokemuksiini myös ympärillämme tapahtuvan kehityksen havainnointiin perustuvan näkemyksen siitä, mitä kaikkea musiikin tekeminen ja tekijyys voi nykyään ja tulevaisuudessa olla, ja minkälaista tukea siihen voidaan tarvita. Oma tekijäidentiteettini on jossain perinteisen yksinäisen laulaja-lauluntekijän ja nykyaikaisen co-write-kulttuurin välimaastossa, ja minun on siksi helppo samaistua molempiin työtapoihin. Olen aina kokenut Georg Malmstén -säätiön ymmärtävän kevyen musiikin tekijöiden työtä ja tarpeita monia muita apurahoja jakavia tahoja paremmin, ja minulle olisi kunnia olla osaltani jatkamassa tätä toimintaa. Kuva: Netta Pasuri.

 


Piia Viitanen
Laulaja, lauluntekijä ja artisti
Vantaa

Olen lauluntekijä ja artisti. Viimeiset kymmenen vuotta olen tehnyt musiikkia Viitasen Piia -yhtyeelleni, julkaissut yhtyeeni kanssa viisi albumia sekä keikkaillut päätoimisesti. Yhtyeeni on huomioitu Emma-ehdokkuuksin sekä Kriitikoiden valinta (2014) että Vuoden etno (2019) -kategorioissa, minkä lisäksi Musiikin tuottajien ja teknologien yhteisö Aux ry palkitsi Meidän jälkeemme hiljaisuus -levyn Vuoden albumi ja Vuoden single -palkinnoilla vuonna 2020.
Kun kiinnostustani Georg Malmstén -säätiön hallitukseen kysyttiin, koin että minulla voisi olla annettavaa kyseiseen luottamustehtävään. Minulla on laaja-alaista tietoa kentältä, erityisesti indiemusiikintekijän näkökulmasta. Haluan omalla toiminnallani olla edistämässä sitä, että myös tulevaisuudessa Suomessa on mahdollista tehdä ja julkaista monipuolisesti taiteellisesti kunnianhimoista musiikkia. Kuva: Riikka Vaahtera.