Markku Johansson sävellys- ja sovituskilpailu

Markku Johansson sävellys- ja sovituskilpailu

Vantaan Viihdeorkesterin juhlavuosilanseeraus:

MARKKU JOHANSSON SÄVELLYS- JA SOVITUSKILPAILU

Vantaan Viihdeorkesteri täyttää ensi vuonna 70 vuotta. Osana juhlavuoden ohjelmaa järjestetään Markku Johanssonin nimeä kantava sävellys- ja sovituskilpailu, jonka tuomaristo – Hans Ek (SWE), Markku Johansson, Jaakko Kuusisto ja Antti Rissanen – edustaa alansa parasta osaamista.

Suomen pitkäikäisin viihdeorkesteri juhlii täysiä vuosikymmeniään erilaisilla  konserteilla ja tapahtumilla. Yksi merkittävä avaus on orkesterin pitkäaikaisen kapellimestarin nimeä kantava sävellys- ja sovituskilpailu, jonka tavoitteena on löytää yli 50 muusikon sinfoniaorkesterille kirjoitettua uutta viihdemusiikkia.

”Markku Johanssonin ansiosta alkuperäisestä Vantaan orkesterista on kehittynyt nykyisenlainen viihdeorkesteri: hänen oivalluksensa oli ratkaiseva orkesterin tulevaisuuden kannalta. Nimikkokilpailu on kiitos tästä, mutta myös siitä merkittävästä työstä, jonka kunniakapellimestarimme on tehnyt suomalaisen viihdemusiikin eteen”, Vantaan Viihdeorkesterin toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck toteaa.

Ensimmäistä kertaa järjestettävää kilpailua voi hyvällä syyllä kutsua harvinaisuudeksi.

 

Janne Rönnbäck, Markku Johansson ja Jussi Lampela

”Mitään vastaavaa ei ole Suomessa juurikaan nähty, etenkään kevyen musiikin saralla. Kiinnostavaksi kilpailun tekee kaksi sarjaa sekä mahdollisuus päästä kokeilemaan ideoitaan isolla kokoonpanolla, ilman ulkopuolelta tulevia rajoitteita”, kilpailun sihteerinä toimiva sovittaja-säveltäjä-kitaristi Jussi Lampela toteaa.

Markku Johansson kertoo olevansa iloinen ja hämmentynyt saamastaan huomionosoituksesta. Osallistujilta hän odottaa rohkeutta ja kunnianhimoa.
”Toivon, että sekä sävellykset että sovitukset ovat tarttuvaa ja isolle orkesterille luontevaa soitettavaa. Sellaista rehellistä populäärimusiikkia, jonka yleisö tunnistaa ja jonka myös muut orkesterit haluavat ohjelmistoonsa.”

Vantaan Viihdeorkesteri on Suomen pitkäikäisin täysimittaisella sinfoniaorkesterikokoonpanolla esiintyvä viihdeorkesteri. Sen soittajat ovat rockin, klassisen musiikin ja jazzin huippuosaajia. Orkesterin ylikapellimestari Nick Davies on johtanut lukuisia nimekkäitä sinfoniaorkestereita eri puolilla maailmaa ja vastannut useiden klassikkomusikaalien uudesta tulemisesta mm. Lontoon West Endissä.

» Kilpailun säännöt

Lisätiedot:
toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck
janne.ronnback@viihdeorkesteri.fi, 0400 780 770
kilpailun sihteeri Jussi Lampela
jussi@jussilampela.com, 050 558 03 86