Lauri Tähkän "Kiivas ja kaunis" Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakappale

Lauri Tähkän ”Kiivas ja kaunis” Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakappale


Kuva: Top Focus

 

Vuoden 2014 Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakappaleeksi on valittu muusikko ja lauluntekijä Lauri Tähkän säveltämä ja sanoittama tango ”Kiivas ja kaunis”. Kappaleen ensiesitys kuullaan itse tekijänsä esittämänä Yle Radio Suomessa maanantaina 30.6. klo 12:15.

 
Kappaleen ensimmäinen live-esitys nähdään Tangokuningatar Finaalissa Seinäjoen Tangomarkkinoilla lauantaina 12.7. (Ylen suorat lähetykset: TV1, Radio Suomi ja www.yle.fi/tangomarkkinat).
 
Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun tuomariston pj. Henri Kulmala perustelee Kiivas ja kaunis -voittotangoa: ”Tunnelmaltaan mukaansatempaava tango erottui omintakeisella sävelkulullaan, ja samalla nykypäivän kuulijakuntaa puhuttelevalla tekstillään. Yli kahden sadan tangon joukosta nousi selkeästi voittaja. Pyysimme tangon esittäjäksi Lauri Tähkää itseään, joka iloksemme suostui. Tähkän soundimaailma ja aikaisempi tuotanto lisää entisestään kierroksia biisin tunnelmaan.”
 
”Tämän vuoden tangosato edusti suureksi osaksi hyvää keskitasoa. Joukosta löytyi paljon hienoja kappaleita, jotka edustivat melko perinteistä linjaa. Tuomaristossa kiinnitimme huomiota nimenomaan omaperäisyyteen, uudenlaiseen näkökulmaan ja freesiin otteeseen. Kilpailumenestyksessä merkityksellistä on ottaa jatkossakin nämä seikat huomioon, jotta kappale nousee esiin suuresta kilpailutangojen määrästä,” Kulmala luonnehtii kilpailun tasoa ja tuomarointia.
 
Tänä vuonna 28. kerran järjestettävään kilpailuun osallistui yhteensä 206 uutta tangoa. Sävellys- ja sanoituskilpailun tavoitteena on löytää uusia tangosävellyksiä ja -tekstejä, edistää tangomusiikkia ja innostaa uusia tekijöitä tangon pariin.
 
Kilpailu on vuosien saatossa tuottanut monia tangohittejä, mm. Rannalla, Yön kuningatar, Mun aika mennä on, Rakastan rakastan rakastan, Taivas salamoi, Raju rakastaja, Lady like, Sua kaipaan ja monia muita. Kaikki voittajat vuosien varrelta: https://www.tangomarkkinat.fi/voittajakappaleet.html
 
Kilpailun järjestävät Seinäjoen Tangomarkkinat Oy ja Tango- ja Viihdemusiikin edistämisyhdistys ry.
 
TANGON SÄVELLYS- JA SANOITUSKILPAILUN TUOMARISTO 2014:
Martti Haapamäki, taiteellinen johtaja, Seinäjoen Tangomarkkinat
Jorma Hietamäki, musiikkipäällikkö, Yle Radio Suomi
Henri Kulmala, tuomariston pj, Auraviihde
Mika Toivanen, kapellimestari, Seinäjoen Tangomarkkinat
 
SEINÄJOEN TANGOMARKKINOIDEN 30-V. JUHLAVUODEN SUURTAPAHTUMA 9. – 13.7.2014