Musiikintekijät -logo

Tohmajärven Taiteilijaresidenssi

Tohmajärven kulttuuritoimi hakee taiteilijoita työs-kentelemään kunnan taiteilijaresidenssiin kesäkaudelle 2020. Tarvitsetko esimerkiksi rauhallista harjoittelu- ja sävellystilaa, kylpyä suomen kielen kehdossa kirjailija Maiju Lassilan jalanjäljillä tai työtiloja teostesi valmistamiseen?

Kaksi taiteilijaa voi työskennellä yhtä aikaa joko kuukauden jaksoissa ajalla 1.-30.6. tai 1.-31.7., tai vaihtoehtoisesti koko kesäkauden1.6.-11.8.2020.

Residenssi on vanha Kemien kansakoulu, joka on talvisin Keski-Karjalan musiikkiopiston käytössä. Tilat on äänieristetty, ja talo on residenssiaikana varattu taiteilijoille. musiikkiopiston tilat sopivat pienimuotoiseen / siistiin työskentelyyn, ja käytössä ovat myös koulukeskuksen pajatilat ja välineet mm. puun ja metallin työstämiseen sekä isompien teosten tekemiseen. myös keramiikan polttouuni on käytössä.

Asuminen residenssissä on taiteilijalle maksutonta. Vastineeksi residenssiajasta voit jättää jonkinlaisen jäljen Tohmajärvelle: järjestää esimerkiksi työpajan, taiteilijatapaamisen tai -esittelyn, esiintymisen tai lahjoittaa vaikkapa teoksen.

Hakuohjeet

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 30.11.2019 mennessä joko postitse osoitteeseen Tohmajärven kunta, Taiteilijaresidenssi, Järnefeltintie 1, 82600 Tohmajärvi tai sähköpostilla residenssin hoitajalle osoitteeseen kaisahannelejussila@gmail.com.

Hakuperustelut ja päätökset

Residenssiin valitaan työskentelemään yhteensä 2-4 taiteilijaa. Ideana olisi, että samaan aikaan työskentelisi 2 eri alan taiteilijaa. Kesän 2020 valinnoista ilmoitetaan viimeistään tammikuun alussa.

Tietoa residenssistä

Lisätietoja antaa residenssin hoitaja Kaisa Jussila puhelimitse numerossa 040 771 0729 tai sähköpostilla kaisahannelejussila@gmail.com.

Katso tarkempia tietoja osoitteesta https://www.tohmajarvi.fi/taiteilijaresidenssi sekä https://www.artin- res.fi/residenssit/.

Lisätietoa Tohmajärvestä

www.tohmajarvi.fi
www.tohmajarviseura.fi
www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Tohmajarvi