Tohmajärven Taiteilijaresidenssi

AVOIN HAKU ERI ALOJEN TAITEILIJOILLE

Tervetuloa Tohmajärvelle!

Tohmajärven kulttuuritoimi hakee kahta taiteilijaa työskentelemään kunnan taiteilijaresidenssiin kesäkaudelle 2021.  Tarvitsetko esimerkiksi rauhallista harjoittelu- ja sävellystilaa, kylpyä suomen kielen kehdossa Maiju Lassilan jalanjäljillä tai työtiloja teostesi valmistamiseen?

Avoinna on yksi paikka kesäkuulle (1.-30.6.) ja heinäkuulle 2021 (1.-31.7.). Voit myös hakea koko kesäkaudelle 1.6.-31.7.2021. Samaan aikaan residenssissä työskentelee myös toinen taiteilija. Koronaepidemian vuoksi osa kesän 2020 työskentelyajoista siirtyi kesälle 2021.

Asuminen residenssissä

Residenssi on vanha Kemien kansakoulu, joka on talvisin Keski-Karjalan musiikkiopiston ja Tohmajärven kansalaisopiston käytössä. Se sijaitsee Tohmajärven kunnan keskustassa osoitteessa Kirkkotie 16, 82600 Tohmajärvi.

Taiteilijoille on varattu oma makuuhuone sekä jaettu kylpyhuone, ja yhteisessä käytössä on myös keittiö. Talossa on myös piano. Tilat on äänieristetty.

Asuminen residenssissä on taiteilijalle maksutonta. Vastineeksi residenssiajasta voit jättää jonkinlaisen jäljen Tohmajärvelle: järjestää työpajan, taiteilijatapaamisen tai -esittelyn, esiintymisen tai lahjoittaa vaikkapa teoksen.

Hakuohjeet

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 30.11.2020 mennessä sähköpostilla osoitteeseen tohmajarvenresidenssi@gmail.com tai postitse osoitteeseen Tohmajärven kunta, Taiteilijaresidenssi, Järnefeltintie 1, 82600 Tohmajärvi. Mikäli haet taiteilijaryhmänä / pariskuntana / työparina, mainitse hakemuksessasi, haetteko kahta vai yhtä paikkaa, ja onnistuuko yhden varasijan ottaminen vastaan.

Hakuperustelut ja päätökset

Residenssiin valitaan työskentelemään 2 taiteilijaa. Yhteensä talossa työskentelee kesän aikana 4 taiteilijaa. Ideana on, että samaan aikaan työskentelisi 2 eri alan taiteilijaa. Kesän 2021 valinnoista ilmoitetaan viimeistään tammikuun 2021 alussa.

Tietoa residenssistä

Lisätietoja antaa residenssin hoitaja Kaisa Jussila puhelimitse numerossa 040 771 0729 tai sähköpostilla osoitteessa tohmajarvenresidenssi@gmail.com.

 

Lisätietoa Tohmajärvestä

www.tohmajarvi.fi

www.tohmajarviseura.fi

www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Tohmajarvi