Suomen Musiikintekijöiden hallitusvaali 2019

Suomen Musiikintekijöiden kevätkokouksessa suoritetaan hallitusvaali.

Hallitukseen valitaan kolme jäsentä. Alla esiteltävien henkilöiden lisäksi kokouksessa voidaan esittää lisäehdokkaita.

Hallituksen jäsenistä ovat erovuoroisia Markus Nordenstreng, Virpi Eroma ja Saara Törmä. Saara Törmä ei enää asetu hallitusvaaliehdokkaaksi.

Suomen Musiikintekijöiden hallitus 26.3.2019 saakka

Vasemmalta: Markus Nordenstreng (varapuheenjohtaja), Pessi Levanto, Tuija Rantalainen (ylärivi), Saara Törmä, Virpi Eroma (keskellä), Riku Mattila ja Kaija Kärkinen (puheenjohtaja).

Vaalivaliokunnasta

Musiikintekijöiden hallitus nimitti Lasse Wikmanin vaalivaliokunnan puheenjohtajaksi. Hän kutsui valiokuntaan kolme muuta jäsentä: Suvi Isotalo, Sara Suvela ja Janne Rintala.

Valiokunnan tehtävä on ehdottaa kevätkokoukselle ehdokkaita vapautuville hallituspaikoille. Vaalivaliokunta vaihdetaan vaalikausittain, ja se kokoontuu vain tätä yhtä tarkoitusta varten.

Vaalivaliokunnan hallitusvaaliehdokkaat 2019

Virpi Eroma

Säveltäjä, sanoittaja, sovittaja, Helsinki
Jäsen vuodesta 2011
Hallituksessa vuodesta 2015 alkaen

”Monipuolinen kokemukseni musiikkialalta antaa minulle hyvät edellytykset olla kehittämässä Musiikintekijöiden toimintaa. Haluan olla edesauttamassa alalla toimivien tekijöiden ammatillista kehittymistä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kahden hallituskauteni aikana olen tehnyt paljon töitä yhdistyksemme jäsenpalveluiden sekä jäsenten verkostoitumismahdollisuuksien eteen ja haluaisin jatkaa näiden palveluiden kehittämistä jo yli tuhatpäiselle jäsenistöllemme.

Olen nähnyt alaa niin tilaussäveltäjän, sovittajan ja muusikon näkökulmasta kuin A&R:n, omakustanneartistin ja keikkamyyjänkin silmin. Kokemusta on marginaalin reunoilta ja valtavirran keskeltä. Uskon, että näissä monissa rooleissa toimiminen on antanut minulle melko hyvän käsityksen siitä, mitä kaikkea alallamme tällä hetkellä tapahtuu ja miten me tekijät voimme toimia entistä paremmin omassa ammatissamme.”

Markus Nordenstreng

Musiikintekijä = säveltäjä, sanoittaja, sovittaja, Helsinki
Jäsen vuodesta 2007
Hallituksessa vuodesta 2012 alkaen
Varapuheenjohtaja 2015 alkaen

”Tekijänoikeusrintamalla on eletty viime vuodet melkoisessa myllerryksessä, mitä olen saanut seurata aitiopaikoilta sekä Suomen Musiikintekijöiden että Teoston hallituksissa. Tietotaitoa tekijänoikeussaralta on kertynyt melkoisesti jo näitä luottamustehtäviä ennen toimiessani sivutoimisena kulttuuritoimittajana. Tiedostaen, että huhtikuun eduskuntavaaleja seuraa toukokuussa EU-vaalit, kädenvääntö tekijänoikeuksista ei tule ainakaan vähenemään lähitulevaisuudessa.

Mielelläni käyttäisin vuosien varrella karttunutta lobbauskokemustani ja verkottuneisuuttani musiikintekijäkollegojen kollektiiviseksi hyödyksi vielä seuraavan hallituskauden ajan.”

Jonas Olsson

Säveltäjä, sovittaja, Porvoo
Jäsen vuodesta 2017

”Tunnen laajasti suomalaisten biisintekijöiden toimintaympäristöä sekä tekijän että tilaajan puolelta pöytää.

Uskon, että voin omalta osaltani olla mukana kehittämässä Musiikintekijöiden toimintaa ja modernin biisintekijän mahdollisuuksia.”

Iisa Pajula

Laulaja–lauluntekijä, sanoittaja, Helsinki
Jäsen vuodesta 2013

”Olen toiminut ammattimaisena biisinkirjoittajana 2010-luvun ajan: toimin kahdeksatta vuotta housewriterina ja teen uraa sooloartistina. Olen myös kahden lapsen äiti ja erityisen kiinnostunut alalla aktiivisesti toimivia naistekijöitä haastavista kysymyksistä mm. uran ja perheen yhdistämiseen liittyen.

Musiikintekijöiden henkinen hyvinvointi ja työssä jaksaminen on teema, jonka pyrin omalla työlläni tuomaan entistä läpinäkyvämmäksi – asiaksi, josta puhutaan ääneen niin kirjoituskammioissa, studioissa kuin levy-yhtiöissäkin. Nyt siitä puhutaan vielä aivan liian vähän.”

Jussu Pöyhönen

Kuva: Sanna Lehto

Laulaja–lauluntekijä, Helsinki
Jäsen vuodesta 1997

”Oulussa syntynyt, Turun seudulla aikuiseksi kasvanut ja viimeiset 11 vuotta Helsingissä asunut lauluntekijä ja laulaja.

Viime vuosina olemme olleet tosi hyvissä käsissä, mitä yhdistyksen hallitukseen ja sen toimintaan tulee. Siksi antaisin ilomielin samojen ihmisten jatkaa. Silti, kun ehdolle pyydettiin, ajattelin, että tietenkin olen halukas antamaan panokseni yhdistyksen työssä. Ainoa vakio elämässä on muutos ja siksi on hienoa, että tämänkin yhdistyksen hallituksesta äänestetään joka vuosi.

Se, että tämä työ tulevaisuudessakin kannattaa, tai että sitä voi suositella tuleville tekijöille, vaatii jatkuvaa hereillä olemista ja vaikuttamista moneen suuntaan. Siinä työssä uskon voivani auttaa. Laaja kontaktiverkosto, uteliaisuus, sekä kyky tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa ovat avuja, joista varmasti on iloa hallitusduunissa.

Olen ollut Suomen Complete Vocal Technique -opettajat ry:n hallituksessa viimeiset kaksi vuotta ja Musiikintekijöissä olen aiemmin ollut mm. mukana suunnittelemassa tapahtumia. Olen tehnyt työtäni pienyrittäjänä vuodesta 1997. Tällä hetkellä kalenteriani täyttävät mm. biisinkirjoitus omalle soololevylle, laulunopetus, lasten musiikkinäytelmän käännöstyö ja keikkailu.”