Perusohjeita stipendihakuun Musiikintekijöiden rahastosta

Perusohjeita stipendihakuun Musiikintekijöiden rahastosta

 1. Älä turhaan laadi stipendihakemusta, jos sinulla ei ole apurahalle aitoa tarvetta. Hae rahoitusta siis hyvään projektiin, älä olemassa olevan rahan takia.
 2. Kerro hankkeestasi ytimekkäästi, mutta persoonallisesti ja tyhjentävästi. Älä kuitenkaan lavertele ja kerro epäolennaisia asioita. Stipendihakemuksia arvioivat kollegasi. Muista, että Musiikintekijöiden rahasto ei ole KELA.
 3. Muista lisätä tarvittavat linkit ja varmista, että ne ovat toimivia. Musiikintekijöiden rahaston toimikunta kuuntelee tosi paljon musiikkia arvioidessaan hakemuksia.
 4. Laadi realistinen ja kohtuullinen budjetti. Työskentelystipendi on tarkoitettu elinkustannuksiin apurahakauden aikana. Tarkista myöntäjän minimi- ja maksimisummat.
 5. Älä oleta, että kukaan tuntee sinua tai työtäsi musiikintekijänä. Täytä siis kaikki hakemuksen kohdat ohjeiden mukaisesti. Älä viittaa liitteisiin ainakaan aikaisemmin myönnettyjen apurahojen kohdalla.
 6. Kaikki Musiikintekijöiden rahaston hakijat ovat musiikintekijöitä. Mieti, mikä erottaa sinut muista tekijöistä ja tekee hankkeestasi stipendin arvoisen.
 7. Muista, että sinun tarvitsee raportoida saamasi stipendin käyttö, joten talleta tarvittavat kuitit itsellesi raportointia varten.
 8. Käytä hyvää suomen tai englannin kieltä. Jos kielioppi ei ole hallussa, pyydä apua lähipiiristäsi.
 9. Ja tärkein: Hae stipendiä, sillä vain he, jotka hakevat stipendiä voivat sen saada.

Apua stipendi/apurahahakuun?

 • Muista myös maksuton Riitta Huttusen apurahaneuvonta Musiikintekijöiden jäsenille. Huom: hän ei voi neuvoa Musiikintekijöiden rahaston apurahahaussa, koska on rahaston sihteeri. Hän voi antaa yleisneuvoja.
 • Katso apurahahakuun vinkkejä myös TE-toimistojen TE-Livestä! Videolla apurahahakuun antavat vinkkejä mm. Musiikintekijöiden rahaston sihteeri Riitta Huttunen, musiikintekijä Anniina Timonen ja Musiikintekijöiden yhteisöpäällikkö Lumi Ollila. Linkki videotallenteeseen (kuvattu 21.2.2024)

Yhteystiedot

Riitta Huttunen
Rahaston toimikunnan esittelijä
puh. 050 355 1036
rahasto@musiikintekijat.fi