Musiikintekijä 2/2017

2/2017

Ville Leinonen

Laulaja-lauluntekijä mielikuvitusmatkalla

Eletään 1980-lukua savonlinnalaisessa omakotitalokylässä. Sen ainoassa sinisessä talossa asuu Leinosen nelilapsinen muusikkoperhe. Soittohuoneen seinälle on liimattu auton takalasitarra: Vaadi elävää musiikkia – vielä muutama muusikko elossa! Ville on lapsista vanhin ja hakkaa rummuilla Kissin ja Iron Maidenin levyjen päälle. Soittoläksyt poikkihuilun kanssa kiinnostavat vähemmän.

Lue lisää
Pääkirjoitus

Tarkkuutta sopimusasioihin

Tietämättömyyttä vai välinpitämättömyyttä? Vain elämää -ohjelman tuotantoyhtiö Banijay Finland viis veisasi siitä, ettei Jussi Hakulinen antanut lupaa Joutsenlaulunsa sovittamiseen. Kolmeen minuuttiin typistetty versio esitettiin televisiossa, vaikka nimenomaan laulun tarinan lyhentäminen oli Hakuliselle kynnyskysymys.

Lue lisää
Kaijastuksia

Tämä tarina on tosi

Osuipa silmiini nettiuutinen, jonka mukaan harrastajamuusikolta vaadittiin työttömyyspäivärahoja takaisin hänen julkaistuaan omakustannealbumin Spotifyssa. Tuohtuneena jaoin juttua itsekin. Pian paljastui, ettei tarina aivan noin mennyt. Mies ei ollut ihan harrastelija, eikä keikkakuvista päätellen ihan työtönkään. Toisessa yhteydessä hän kertoi itse olevansa täyspäiväinen muusikko.

Lue lisää
Akun lataus

Tekijä päättää saako teosta muunnella!

Tekijänoikeus tuottaa tekijälle oikeuden määrätä teoksestaan. Teoksen julkistaminen on keskeinen tekijälle kuuluva oikeus. Vain tekijä määrittää, milloin teos on valmis ja milloin se on ensi kerran yleisölle esitettävissä.

Lue lisää

Säv. & san. – musiikilla on tekijänsä!