Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 3/2016

3/2016

Kolumni

Jostakin on aloitettava

Viime syksynä seurasin toiveikkaasti Uusi keskusjärjestö -hanketta, jonka oli määrä ottaa hoitaakseen myös meidän itsensätyöllistäjien asiat. Ei tullut uutta keskusjärjestöä, ei edes kunnon keskustelua, ja kesäkuussa uutisoitiin hankkeen päättymisestä. Liian isoako yritettiin?
Lue lisää
Kolumni

Tärkeitä päätöksiä ja isoja muutoksia

Teemme pian isoja Teostoon liittyviä päätöksiä. Tähän meitä velvoittaa uusi yhteishallinnointilaki, joka tulee todennäköisesti voimaan muutaman kuukauden sisällä. Toinen muutoksia vaativa on Kilpailu- ja kuluttajavirasto.
Lue lisää
Kolumni

Työmoraalia ja tahdonvoimaa

Suomessa tehdään superhienoa ja monipuolista musiikkia, jonka tekijöistä olen saanut kirjoittaa ja lukea Selvistä tehdessäni. Olen noteerannut muutamia asioita, jotka ikään ja genreen katsomatta yhdistävät tätä porukkaa. Niitä ovat työmoraali, tahdonvoima ja rohkeus.
Lue lisää
Artikkeli

Tuhannen saundin Zenger

Beatboxaaja Felix Zenger on herättänyt taidoillaan huomiota Yhdysvaltoja myöten. Tuhannen äänen mies haluaa kuitenkin olla ennen kaikkea musiikintekijä. Hän valjastaisi beatboxauksen palvelemaan biisintekoa ja musiikinopetusta.
Lue lisää
Artikkeli

Musiikissa on koti

PMMP:n lopetettua vuonna 2013 Paula Vesala oli pitkään kirjoittamatta lauluja. Soololevynsä myötä hän palasi suoraan parrasvaloihin, myi Tavastian loppuun neljästi yhden viikonlopun aikana ja sai Junnu Vainio -tunnustuspalkinnon työstään sanoittajana. "Mä vain olen koukussa sanoihin. Se ei ole muuttunut mihinkään."
Lue lisää
Artikkeli

Säveltäminen on egotonta työtä

Virtuoosimaista basismia, soololevyjä, leffa- ja mainosmusiikkia, Stratovarius-biisejä ja orkesteriteoksia. Lauri Porra laajentaa rohkeasti osaamisaluettaan ja uskoo työntekoon eikä siihen, että joku olisi lahjakas syntyessään.
Lue lisää
Artikkeli

Elvis kyseli, jäsenet vastasivat

Elvis uteli syyskuussa jäseniltään, mistä heidän tulonsa muodostuvat. Tekijänoikeuskorvauksista? Musiikin esittämisestä? Vai Jostakin muusta työstä kuin musiikista? Kävi ilmi, että vain aniharva elää ainoastaan tekijänoikeuskorvauksilla.
Lue lisää
Artikkeli

The House of Songs – Paluu Austiniin

Vuonna 2011 matkustin ensimmäistä kertaa Austiniin, Texasiin. Aluksi luulin, että pyörryttävä onnentunne johtui jetlagista. Mutta ei – olin rakastunut. Koko paikka vei mennessään ihanalla sykkeellään, musiikillaan ja tapahtumillaan.
Lue lisää