Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 2/2016

2/2016

Kolumni

Sanoita tunteet

Niinhän meitä neuvotaan, pienten lasten vanhempia. Sanoittaminen auttaa lasta tunteiden tunnistamisessa ja niiden hallinnassa, ja nämä jos mitkä ovat tärkeitä taitoja pienen ihmisen kasvussa. Jotta tunteita oppisi hallitsemaan, ne on ensin osattava tunnistaa.
Lue lisää
Kolumni

Ylen kehittävää keskustelua?

Sain kutsun tilaisuuteen, jossa keskusteltiin Ylen tulevaisuudesta. Yllättävän usein siitä onkin viime aikoina keskusteltu. Vuosikausien väännön päätteeksi vuonna 2013 tuli voimaan verorahoitteinen rahoitusmalli, joka asettaa Ylen suureen vastuuseen sisällön, laadun ja veronmaksajien rahojen järkevän käytön suhteen.
Lue lisää
Kolumni

Nyt käännetään kivet ja kannot!

Tulevan syksyn tai viimeistään talven aikana teemme isoja Teostoon liittyviä päätöksiä. Tähän meitä velvoittavat lähiaikoina voimaan tuleva direktiiviin perustuva yhteishallinnointilaki sekä toisaalta Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV).
Lue lisää
Artikkeli

Heiluttaako häntä koiraa?

Musiikin tekemiseen vaikuttavat monet sellaiset asiat, mitä tekijä itse ei tule edes ajatelleeksi. Musiikin tallentaminen esimerkiksi sai alkunsa siitä, että laitevalmistajat halusivat saada vauhtia gramofonien myymiseen, eikä päinvastoin. Musiikintekijän näkökulmasta häntä heilutti koiraa.
Lue lisää
Artikkeli

Luontevin ilmaisutapa on pop

Suomalainen popmusiikki on noussut uuteen kukoistukseen 2000-luvulla. Yksi uudistajista on säveltäjä, sanoittaja ja tuottaja Chisu, jonka debyyttilevy Alkovi julkaistiin vuonna 2008. Nyt hän on tähti ja toivoo, että biisintekoon olisi enemmän aikaa.
Lue lisää
Artikkeli

Keskeneräisyyttä etsimässä

Kuin olisi singottu raketilla tuntemattomaan ja sanottu, että koita selvitä. Näin kuvaa uransa alkua muusikko-musiikintekijä Jukka Perko. Tapahtui liian paljon liian nopeasti. Sen jälkeen on pitänyt miettiä, mitä oikeasti haluaa musiikilta ja elämältä. Täydellisyyden tavoittelu on vaihtunut vapauttavan keskeneräisyyden etsimiseen.

Lue lisää