Musiikintekijä 4/2016

4/2016

Marko Annala

Laulujen kirjoittaminen on empatialaji

Mokoman taiteellinen johtaja, laulaja-lauluntekijä Marko Annala kirjoitti ensimmäisen biisinsä jouluna 20 vuotta sitten. Hän ajatteli, että kyllä sille joku laulaja löytyy. Ei löytynyt, joten itse piti. Ja muutamaa vuotta myöhemmin musiikkiharrastuksesta tulikin työ.

Lue lisää
Pääkirjoitus

Ylen hankalat tekijätiedot

Radio Suomi on avannut nettiäänestyksen, jossa kansa saa äänestää ikimuistoisimpia kotimaisen kevyen musiikin sävellyksiä ja sanoituksia. Ehdolle on poimittu lauluja koko itsenäisyyden ajalta, ja vuosikymmenten suosituimmat sovitetaan Rajattoman albumille. Aivan kiva musiikillinen Suomi 100 -idea. Mutta haloo Yle!

Lue lisää
Kaijastuksia

Hyvää kukoistavan kulttuurin vuotta!

Sain loppusyksystä kunnian osallistua Ylen hallituksen iltakoulun arvovaltaiseen seuraan, pohtimaan kotimainen kulttuurin kukoistusta muuttuvan median maailmassa. Otin kutsun ilolla vastaan ja otin näkökulmakseni omaa alani ja tekijyyden. Samalla sain oivallisen syyn vilkaista alan näkymiin itsekin.

Lue lisää
Akun lataus

Verolain muutoksen monet hyödyt

Musiikintekijä Samu Haber on tuonut ansiokkaasti eri yhteyksissä esiin verolain muutosaloitteen, jonka muotoilimme Teoston, Suomen Säveltäjien ja Musiikkikustantajien kanssa pari vuotta sitten. Samu tuo esiin tärkeän näkökulman, joka liittyy kansainvälistyvien musiikintekijöiden kustannussopimusten ennakkomaksujen kuittaamismenettelyyn.

Lue lisää

Islannin tekijäjärjestö on FTT