Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 1/2006

1/2006

Artikkeli

Raoul Björkenheim – Jazztaituri ja katusoittaja

Raoul Björkenheim on Suomen innovatiivisimpia ilmeisimpiä kitaristeja. Nykyään muiden muassa Scorch Triossa vaikuttava mies on soittanut Edward Vesalan kanssa, johtanut kunniakasta Krakatau-yhtyettä ja esiintynyt esimerkiksi Helsingin Juhlaviikoilla useissa eri yhteyksissä. Joku onnekas on saattanut törmätä häneen myös New Yorkin kaduilla.
Lue lisää
Artikkeli

Lahjakkuutta moneen lähtöön

Ken on tuo kaunis pitkähiuksinen nainen, joka milloin keikoilla, radiossa tai televisiossa laulaa kuin enkeli, väliin heiluu energisesti kitaran tai basson kanssa lavalla, toisinaan taas ihastuttaa kuulijoita viulun soitollaan? Hän on Maria Hänninen – muusikko ja laulaja/lauluntekijä, jolla on takanaan pitkä ura ja monta rautaa tulessa. Katsotaanpa tapausta vähän tarkemmin...
Lue lisää
Artikkeli

Lauluntekijä ja synnynnäinen runoilija

Aarni syntyi joulukuussa 1960 Nummella Uudellamaalla ja asui siellä nuoruutensa, kuten on asunut taas viime vuodet vaimonsa Sarin ja poikansa Miron kanssa. Vanha kotitalo, jossa asuu edelleen hänen 83-vuotias äitinsä, on muutaman kymmenen metrin päässä ihan Nummenjoen rantamailla. Isän puolelta Aarnin suku on naapuripitäjästä Sammatista, kansalliskirjailijamme Elias Lönnrotin maisemista. Taitaapa Aarni olla hivenen sukuakin Kalevalan ja suomalaisen kansanrunouden intohimoiselle kerääjälle ja julkaisijalle.
Lue lisää
Artikkeli

Koramies on erimies

Nykyään Suomessa vaikuttava Malang Cissokho taitaa koran lisäksi laulun, percussiot, basson, kitaran ja rumpusetin. Muusikon tie Suomeen on ollut vaiherikas ja kokemuksia täynnä.
Lue lisää