Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 4/2005

4/2005

Artikkeli

Pinnan alla kuplii

Freeman, siviilinimeltään Leo Friman, esiintyy 14 keikan kuukausivauhtia Virve Rostin ja muiden menneisyyden vankien rinnalla. Menneisyyden vangit on tietenkin heidän bändinsä.
Lue lisää
Artikkeli

Satiirikko pehmentää otettaan

Englanninkielisenä hardcore-yhtyeenä aloittanut YUP julkaisi huhtikuussa uusimman levynsä Keppijumppaa. Yhtyeen laulaja-sanoittaja ja toinen pääasiallinen säveltäjä Jarkko Martikainen on vuosien kuluessa pehmentänyt otettaan, mutta hempeilijä hän ei ole vieläkään.
Lue lisää
Artikkeli

Rekku Rechardt – ja inspiraation syvin merkitys

Pekka “Rekku” Rechardt on pitkälti mielletty yhden yhtyeen mieheksi. Kyseistä bändiä ei tässä tarvinne nimeltä mainita koska se myöhemmin keskustelun aikana kyllä tulee kerrottua, useampaan otteeseen. Kun he nyt uuden Some Several Moons -levynsä myötä lähtevät kiertueelle niin saavat varmasti asian tiimoilta turista aivan riittävästi. Itseäni tässä juttuhetkessä kiinnostivat myös vähemmän luodatut aiheet, kuten yhteistyö edesmenneen runoilijan Arto Mellerin kanssa kuin myös osallisuus sekä soittajana että säveltäjänä Lapinlahden Linnut - yhtyeeseen. Joskus kahdeksankymmenluvulla kuulin myös bändiä, jossa laulajana toimi näyttelijä Miitta Sorvali..
Lue lisää