Haku Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiin on nyt käynnissä

SAAREN KARTANON RESIDENSSIN HAKU VUODELLE 2019 ON KÄYNNISSÄ! HAKUAIKA KESTÄÄ KAKSI VIIKKOA
KESKIVIIKKOON 15. ELOKUUTA 2018 KLO 16 ASTI.

Koneen Säätiön ylläpitämä kansainvälinen Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä tarjoaa eri alojen ammattitaiteilijoille ja tutkijoille tilaisuuden arjesta irrottautumiseen ja mahdollisuuden keskittyä luovaan työhön. Kartanon kaunis, historiallinen ympäristö ja luonnonrauha tukevat keskittymistä. Saaren kartano antaa taiteilijoille myös alustan kohdata toisiaan, jakaa ajatuksia ja jättää oma jälkensä toistensa ajatuksiin, työhön ja Saaren kartanoon. Vuoden 2019 residenssipaikkojen haku alkaa 1. elokuuta ja päättyy 15. elokuuta klo 16.00.

Residenssipaikkaa voivat hakea yksittäiset eri alojen suomalaiset ja ulkomaiset ammattitaiteilijat, kääntäjät, kuraattorit, kriitikot ja taiteilijaryhmät (työryhmä tai y-tunnuksellinen yhteisö) hakemuksessa esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen Saaren kartanossa.

Residenssi on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn. Etusijalla ovat monialaiset, uudet, marginaaliset tai valtavirran ulkopuoliset taiteenalat ja aiheet.

Kahden kuukauden mittaiset yksilöresidenssijaksot sijoittuvat tammi–huhtikuuhun ja syys–joulukuuhun. Yksilöresidenssiin sisältyy asunto, työhuone ja kuukausiapuraha, joka määräytyy kokemuksen mukaan. Erilaiset taiteilijaryhmät, kuten esimerkiksi yhteisö- ja ympäristötaiteilijat tai vapaat teatteri- tai tanssiryhmät, voivat hakea työskentelyjaksoa ja ryhmäresidenssitukea matka- ja elinkustannuksiin residenssikauden ajaksi 1–4 viikon jaksolle touko–elokuussa. Yksilöresidenssien aikana kartanolla työskentelee Saaren kartanon kutsutaiteilija syyskuusta huhtikuun loppuun. Lisäksi residenssissä työskentelee läpi vuoden yhteisötaiteilija.

Residenssipaikkoja haetaan Koneen Säätiön hakemusten verkkopalvelussa.

Hakuohjeet ja valintaperusteet

Lisätietoja:
Residenssikoordinaattori Pirre Naukkarinen, pirre.naukkarinen@koneensaatio.fi, puh. 044 031 4201

Lähde: www.koneensaatio.fi

Kuva: Otto-Ville Väätäinen / Koneen Säätiö