Terveisiä Teoston johtokunnasta

Terveisiä Teoston johtokunnasta

Johtokunnan kokoonpano muuttui kevätkokouksessa. Raimo Henriksson ja Jorma Toiviainen jättivät tehtävänsä edelleen Hanna Nuortilalle ja Jori Nummelinille. Samalla kun kiitämme Raimoa ja Jormaa menneistä vuosista ja hyvästä yhteistyöstä toivotamme uudet jäsenet tervetulleiksi ja toivotamme työn iloa!

Tehtäviä riittää, siihen viittasin jo vuosikertomuksen esipuheessa. Teoston sisäistä stretegiaprosessia on vietävä eteenpäin. Tapaamme näissä merkeissä jo kesäkuun alussa. Tärkeä kysymys on päättävissä elimissä toimivien henkilöiden sitoutuminen Teoston toimintaan.

Tämä merkitsee, että joudumme miettimään Teoston toimiston ja yhdistyksen luottamuselinten toiminnallisia suhteita, johtokunnan ja asiantuntijatoimikuntien välisiä funktioita sekä terävöittämään päätöksentekoprosessia ja selkeyttämään vastuita. Viime kädessä joudumme tarkastelemaan toimivatko yhdistyksen nykyiset säännöt hyvin muuttuvassa toimintaympäristössä.

Tilitystyö on edennyt hyvällä vauhdilla. Näyttää siltä, että syksyllä toteutettu organisaation muutos on vain lisännyt toimiston tehokkuutta. Tilityksen hallinta ja oikeudellisuus ovat koko ajan parantuneet. Raportointimenetelmiä ja markkinatutkimusvälineitä on toki edelleen kehitettävä, mutta rohkenen jo nykyisellään väittää, että edustamme maanosamme huippua tällä saralla, vaikka joku nimimerkin taakse kätkeytyvä kolumnisti Musa.fi -lehdessä oli tietävinään tilityksestä jotain paremmin kuin minä.

Suomalaisen musiikin edistämistoimien järkiperäistäminen, josta kevätkokous äskettäin päätti, sekä niiden siirtäminen rahoitettaviksi ns. kansallisista varoista, josta päätettiin jo viime vuonna, ovat askelia oikeaan suuntaan joskin edistämistoimien kehittämistä mielestäni edelleenkin tarvitaan. Tässäkin on sijaa luovalle ajattelulle!

Toivon kaikille Elvisläisille antoisaa lomakautta ja leppoisia kesätuulia! Mutta muistakaa, että Elvis yhtä lailla kuin Teostokin on vain juuri niin vahva kuin sen aktiivinen jäsenistö. Tekijänoikeusdirektiivin soveltaminen uudeksi tekijänoikeuslaiksi, ja siihen liittyvä keskustelu ja vaikuttaminen omiin intresseihimme on haaste, jonka tulisi pitää kaikkien jäsenten päät selvinä ja mielet kirkkaina. Hyvää kesää!!

Teksti: Henrik Otto Donner

Tämä artikkeli on haastattelu. Lue muita haastatteluita

Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 2/2003

Selaa lehden artikkeleita