Suomi isännöi Midemissä

Suomi isännöi Midemissä

Suomi on Midemin musiikkimessujen avajaisillan isäntämaa 22.1.2006. Musiikkialan suurimmat kansainväliset messut järjestetään vuosittain Cannesissa Ranskassa.

Se, että Suomi valittiin avajaisillan isäntämaaksi, oli merkkitapaus suomalaisen musiikkiviennin historiassa. Tästä mahdollisuudesta käytiin tälläkin kertaa kilpailua eri maiden kesken. Valinnan merkittävyyttä lisää se, että tulevana vuonna Midem viettää 40-vuotisjuhliaan.

Avajaisillan käytännön järjestelyistä vastaa Music Export Finland eli Musex, jonka jäseninä ovat keskeiset musiikkialan organisaatiot, yhtenä niistä Elvis ry, jota hallituksessa edustaa Tommi Läntinen. Hallituksen puheenjohtaja on Suomen Musiikkikustantajat ry:n toiminnanjohtaja Pekka Sipilä, joka kommentoi avajaisillan isännöintiä näin:

”Isännyys on suuri kunnia, mutta samalla myös osoitus isäntämaaksi valitun saavuttamasta kypsyydestä maailman musiikkiteollisuuden silmissä. Suomalaisen musiikin vientiä on tämän jälkeen entistä helpompi jatkaa.”

Midemin avajaisilta on tapahtuman perinteinen tapa esitellä ajankohtaisinta ja laadukkainta musiikkia konserttien muodossa. Cannesin festivaalipalatsissa esiintyvät suomalaiset artistit ja bändit kolmessa eri tilassa.

Musex otti vastaan ehdotuksia avajaisillan esiintyjiksi 3. kesäkuuta asti. Näistä ehdotuksista esiintyjät valitsee Musexin ja Midemin yhteistyössä kokoama riippumaton työryhmä, johon kuuluvat Midemin taiteellinen johtaja Laurence Crenn, kevyen musiikin päällikkö Minna Huuskonen Fimicistä, manageri Seppo Vesterinen, toimittaja Jone Nikula, toimittaja Ilkka Mattila ja musiikkituottaja Juhani Kansi.

Hanketta ovat suomalaisen musiikkialan toimijoiden lisäksi rahoittamassa Kauppa- ja teollisuusministeriö, Opetusministeriö, Ulkoasianministeriö, Suomen Kulttuurirahasto sekä joukko myöhemmin julkistettavia suomalaisia yksityisen sektorin yhteistyökumppaneita.

Viime vuonna Midemin musiikkimessuille osallistui lähes 10.000 musiikkialan ammattilaista lähes sadasta eri maasta.

Ajankohtaista lisätietoa: 

www.midem.com 

MUSEXin MIDEM-sivut

teksti: Martti Heikkilä

Tämä artikkeli on haastattelu. Lue muita haastatteluita

Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 2/2005

Selaa lehden artikkeleita