Rahastot kaipaavat rrrahaaaaaa!

Rahastot kaipaavat rrrahaaaaaa!

Aina tarvitaan rahaa mitä erilaisimpiin tarkoituksiin. Rahaa voi myös saada mitä erilaisimmista lähteistä. Mutta ennenkuin rahaa voi lähteistä saada, sitä pitää saada sinne. Tiedämme kaikki, että esimerkiksi Suomen valtio jakaa erilaisia apurahoja, mutta jaettavaa on aivan liian vähän. Onneksemme avuksi tulevat erilaiset rahastot ja säätiöt. Meitä elvisläisiä lähinnä on Georg Malmstén -säätiö, joka on jo 20 vuoden ajan antanut stipendejä nimenomaan kevyen musiikin tekijöille ja kevyen musiikin edistämistarkoituksiin.

Nyt on perustettu kaksi uutta tahoa, joiden tarkoitus on auttaa meidän alamme tekijöitä. Vuonna 2000 ELVIS myi kaksi HPY:n osaketta, joiden tuotolla perustettiin Arthur Fuhrmann Rahasto. Sitä hallinnoi ELVISin johtokunta ja sen ”nimihenkilö” Arthur Fuhrmann. Rahaa ei ole vielä kertynyt niin paljon, että sen tuotosta voisi antaa apurahoja, pääoma on tällä hetkellä 19.500 euroa. Rahastoa voi kartuttaa kahdella tavalla, joista ensimmäinen on lähettämällä rahaa Arthur Fuhrmann rahaston tilille 800019-70730397.

Toinen tapa on vielä helpompi. Fuhrmann on ”testamentoinut” kaksi teostaan rahastolle. Teoston kanssa on sovittu, että teosten tuotot menevät Edition ELVISin kautta 100 %:sesti rahastolle. Teokset ovat: Concertino in alten Stil für Bariton und Blasorchester (eli baritonitorven soolokappale puhallinorkesterin säestyksellä) sekä marssi Fight for the Copyright, joka on olemassa sekä sinfoniaorkesterille että puhallinorkesterille (alkuperäiskokoonpano). Kappaleet ovat siis Edition ELVISin kustantamia ja saatavina ELVISistä.

UIT:n vasta perustama rahasto on Jaakko Salon Rahasto, joka päätettiin perustaa heti Jaakon kuoleman jälkeen, ja parhaillaan kerätään rahaa sen peruspääomaksi. Rahasto tulee jakamaan stipendejä musiikkiteatterin tekijöille ja taiteilijoille. Rahaston tilinumero on 157230-379230.

Jos vielä tämän lisäksi haluaa tukea apurahoja jakavaa tahoa, voi ostaa Georg Malmstén -säätiön adressin (kuvassa vasemmalla). Tämä tuotto menee suoraan Malmstén-säätiölle. Adressi maksaa ELVISin jäsenille 5 euroa, muille 10 euroa, ja niitä saa myös ELVISin toimistosta.

Kansan karttuisaa kättä odotetaan!

Tämä artikkeli on haastattelu. Lue muita haastatteluita

Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 3/2002

Selaa lehden artikkeleita