PRIX ELVIS 1998 UIT:lle

Haastattelu

PRIX ELVIS 1998 UIT:lle


vasemmalta: Arto Alaspää, Jaakko Salo, Matti Kuusla,
Marjatta Leppänen, Lasse Mårtenson ja Jukka Virtanen

Uusi Iloinen Teatteri UIT on saanut tämänvuotisen Prix Elvis -palkinnon. ELVIS myöntää palkinnon vuosittain henkilölle tai yhteisölle, jolla on merkittävät ansiot suomalaisen kevyen musiikin edistämisessä. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet Ilpo Hakasalo, Pekka Gronow, Juhani Merimaa, UMO, Olli Metsänen ja Rautatiensoittajat Hyvinkää ry, Maarit Niiniluoto ja Atte Blom.

UIT on perustettu vuonna 1978. Perustajina olivat suomalaisen floor-show viihteen uranuurtajat, Punaisen Myllyn manttelinperijät ja viihteen moniosaajat Marjatta Leppänen, Matti Kuusla, Lasse Mårtensson, Jaakko Salo ja Jukka Virtanen.

Hyvä idea ja sen osaava toteutus ovat taanneet UIT:n elinvoimaisuuden. Takana on jo kaksikymmentä näytäntökautta. Viime vuonna UIT:n Peacock-teatterissa Linnanmäellä ylitettiin jo miljoonan kävijän raja.

UIT työllistää näytäntökaudella noin 60 henkilöä ja sen lisäksi palveluhankintojen kautta lukuisan määrän enemmänkin. UIT:n liikevaihto on yli 6 miljoonaa markkaa vuodessa. Toiminnasta 97 prosenttia rahoitetaan itse. Julkista tukea UIT saa opetusministeriöltä ja Helsingin kaupungilta.

UIT:n musiikki-iloittelusta saamme kiittää tiukkaa käsikirjoitustiimiä (Seppo Ahti, Matti Kuusla, Jaakko ja Markku Salo ja Jukka Virtanen), osaavaa musiikillista johtoa (päämaestro Jaakko Salo vahvoina avustajinaan Jari Puhakka ja Olli Heikkilä), varmaotteisia ohjaajia (Jukka Virtanen ja Tiina Brännare-Järvinen), näkemyksellistä ja ammattimaista tuotantoa ja teatterijohtoa (teatterinjohtaja Matti Kuusla), musiikin ja teatterin estradeilta koottua solistikaartia, jossa kokoavana tähtenä ja vetäjänä on Marjatta Leppänen, teatteriorkesteri Noin Seitsemää Seinähullua Veljestä, pukuloistoa (Marja Salminen), lavastusta (Kristiine Elo) sekä toteutuksen ja lavatekniikan suunnittelua ja osaamista.

UIT:n taustaorganisaationa toimii Uuden Iloisen Teatterin Kannatusyhdistys ry.

-Tulevaisuudessa UIT aikoo jatkaa toimintaansa osin uusiutuvin voimin ja haluaa vakinaistaa toimintaansa ympärivuotiseksi teatteriksi, kertoo UIT:n hallituksen puheenjohtaja Arto Alaspää.

teksti: Martti Heikkilä

kuva: Magnus Löfving

Tämä artikkeli on haastattelu. Lue muita haastatteluita

Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 4/1998

Selaa lehden artikkeleita