Mikä on SELVIS -sähköpostilista?

Haastattelu

Mikä on SELVIS -sähköpostilista?

Usein käy niin, että ELVISin toimisto saa tiedon jostain jäsenille hyödyllisestä seminaarista, apurahasta, kilpailusta tai muusta tapahtumasta juuri kun postitus on lähtenyt tai Selvis mennyt painoon. Sähköpostilistan ansiosta tällainen tieto ei enää mene ohi. Jos käytät sähköpostia, sinun kannattaa liittyä selvis -sähköpostilistalle.

Se käy helposti menemällä osoitteeseen https://fi.egroups.com/subscribe/selvis

Jos et ole vielä minkään eGroups -listan tilaaja, sinun täytyy rekisteröityä ja valita salasana. Sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksena. eGroups palvelee nykyään myös melko hyvällä suomenkielellä.

Elokuun lopussa poimin Elvisin tekijähakemiston nettiversiosta (*) sähköpostiosoitteet ja kutsuin mukaan listalle. Käyttämäni ”pakkoliittäminen” aiheutti monille pienen järkytyksen, kun monet intoutuivat kokeilemaan listaa ja postia tulvi parissa päivässä kolmisenkymmentä. Sittemmin lista on hiljentynyt normaalitilaansa. Se on sentään ollut olemassa yli vuoden ja viestejä on lähetetty yhteensä vasta 65…

Listalla on nyt 88 tilaajaa, mutta olisi mukavaa että kaikki sähköpostilliset elvisläiset olisivat toimiston saavutettavissa myös tällä keinolla. Lista on suljettu eli sille pääsevät vain Elvisin jäsenet.

Kokeiluvaiheessa kaikki listan jäsenet voivat lähettää viestejä listalle. Mikäli keskustelu vilkastuu kovastikin perustetaan vaikkapa vuodenvaihteessa oma lista keskustelukäyttöön ja pyhitetään alkuperäinen selvis-lista vain toimiston tiedotuskäyttöön.

Toistaiseksi ne, jotka eivät halua erillisiä sähköpostiviestejä, voivat asettaa tilauksensa vaihtoehdoiksi ”Päivittäinen yhteenveto” tai ”Ei postia/Vain WWW”. Ensimmäinen tarkoittaa sitä, että kaikki vuorokauden viestit tulevat yhtenä pötköviestinä, mikäli viestejä on lähetetty. Jälkimmäinen tarkoittaa sitä, että postia ei tule, mutta viestejä voi ehtiessään ja viitsiessään lukea osoitteessa https://fi.egroups.com/messages/selvis

Postiohjelmassa on myös helppo ohjata viestit menemään omaan kansioonsa, ohjeita ohessa. Tervetuloa postilistalle!

Petri Kaivanto

* Ruotsin SKAP on laittanut koko jäsenluettelonsa nettiin, ELVIS ei ole tehnyt vastaavaa päätöstä. Olisi kuitenkin mukavaa, mitä edustavammin jäsenemme olisivat tekijähakemistossa vaikka vain nimellä ja kuvalla. Jos puutut nettihakemistosta (https://www.musicfinland.com/elvis/tekijat/), ilmoita haluamasi tiedot Sari Maunulalle sähköpostitse sm@elvissm.pp.fi

Korjaukset, lisäykset ja kuvat voi lähettää suoraan minulle. Kuvia saa lähettää minulle nyt myös paperisina, mutta en palauta niitä, paitsi ehkä toimistoon pikkujouluksi. Osoitteet: Petri.Kaivanto@sci.fi sekä Mannerheimintie 98 A 24, 00250 Helsinki. Päivittelen tekijähakemistoa ihan talkoopohjalta, joten älä hämmästele, jos päivitys joskus kestää.

näin ohjaat selvis-viestit omaan kansioonsa (katso myös kuvat):

netscape communicator

1.edit -valikosta message filters

2.luo uusi lajittelusääntö (filtteri) painamalla new.

3.valitse sääntö ”to or cc contains” ja kirjoita kenttään selvis

4.valitse mihin viestikansioon viestit siirretään (”move to folder”) ja luo kansio nimeltä selvis. tietysti voit valita jonkun olemassaolevista kansioista ja jopa roskiskansion (trash), josta voit myös lukea viestit ja siirtää sitten tositärkeät viestit toisaalla ennen kuin tyhjennät sen.

ms outlook express

1.tools -valikosta rules

2.paina nappia new -> uusi ikkuna ”Define Mail Rule” ilmestyy

3.Aseta IF -valikko seuraavasti: ”if all criteria are met” ”Any recipient” ”Contains”

4.Aseta THEN-valikko seuraavasti: ”Move message” ”kansion nimi”. Luo halutessasi kansio nimeltä selvis. Lue myös Netscape -ohjeiden kohta 4.

Valitettavasti käytössäni ei ollut suomenkielistä Outlook Expressiä tai PC:tä tarkistaakseni valikkojen sijainnin, mutta niistäkin vastaavat toiminnot löytyvät.

Teksti: Petri Kaivanto

Tämä artikkeli on haastattelu. Lue muita haastatteluita

Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 3/2000

Selaa lehden artikkeleita