Malmstén juhlavuodessa

Haastattelu

Malmstén juhlavuodessa

Georg Malmstén 100 v -näyttely avattiin ja aallokko kutsui

Georg Malmsténin 100v juhlavuoden näyttely avattiin Forum Marinumissa Turussa 16. toukokuuta. Samassa yhteydessä paljastettiin taiteilija Raimo Keskisen maalaama muotokuva Jorista, sekä julkistettiin Laivaston Soittokun- Soittokunnan nan uusin äänite Meripojan preivi.

Näyttely esittelee Georg Malmsténin vaiheita kuvin ja esinein, jotka on ryhmitetty ajallisten jaksojen mukaisesti. Turun kaupungin näyttelytoimisto on toteuttanut ammattitaitoisen esillepanon. Näyttely on avoinna heinäkuun loppuun ja sitten Hamina Tattoon aikana 4.-11. elokuuta Haminassa sekä syyskuun alussa Jugendsalissa Helsingissä.

Aallokko kutsuu on jo perinteeksi muodostunut Sinitakkien marssi ry:n Aurajoen rannalla järjestämä kesän ja purjehduskauden aloittava tapahtuma. Tänä vuonna purjehduskausi julistettiin avatuksi Forum Marinumin ulkoalueella välittömästi Malmstén-näyttelyn avauksen jälkeen ja näin paikalle saapuneelle runsaalle yleisölle oli tarjolla samana kauniina keväisenä iltana monipuolista nähtävää ja kuultavaa.

Tapahtuman musiikista huolehti tietenkin Laivaston Soittokunta. Mukana oli myös Georg Malmsténin musiikkia yhteislauluina, jota säesti Laivaston pukuihin sonnustautunut reserviläisseitsikko.

Käväiskääpä tutustumassa näyttelyyn Turun linnan läheisyydessä ja samalla koko Forum Marinum -merikeskukseen! Suosittelen!

Juhani Leinonen

Malmstén 100 – juhlavuoden tapahtumia

4. kesäkuuta Radio Ylen Ykkösessä alkaa ohjelmasarja Päivän Malmstén. Läpi kesän kuullaan aina tiistaista perjantaihin yksi Malmstén-kappale päivässä (klo 17.00 tai 17.05). Sarjassa keskitytään nimenomaan Malmsténin omiin sävellyksiin hänen itsensä esittämänä.

TV1 esittää Molli-Jorin kunniaksi kolmelle vuosikymmenelle ulottuvan kuuden elokuvan sarjan. Niissä hänet nähdään sekä suuremmissa että pienemmissä rooleissa ja ennen kaikkea kuullaan hänen rakastettuja sävellyksiään kuten Stadin kundi ja Pot, pot, pot, pot potkut sain.

su 9.6. Meidän poikamme merellä

su 16.6. Voi meitä! Anoppi tulee

su 23.6. Herrat täysihoidossa

su 30.6. SF-paraati

su 7.7. Iskelmäketju

su 14.7. Jees, olympialaiset, sanoi Ryhmy

Malmsténin juhlavuoden tapahtumakalenteri osoitteessa: https://www.malmsten.lasipalatsi.fi/

Yleisnäkymää Malmstén 100-vuotisnäyttelystä Turussa

Vilkaise myös Malmsténin juhlavuoden tapahtumakalenteri osoitteessa https://www.malmsten.lasipalatsi.fi/

Nyt on saatavilla Georg Malmstén -säätiön adresseja

joita voi käyttää sekä onnittelu- että suruadresseina.

Adressin on suunnitellut Lasse Räsänen. Adresseja saa ELVISin toimistosta 10 euron hintaan. ELVISin jäsenille hinta on 5 euroa. Tämä käytetään lyhentämättömänä Georg Malmstén -säätiön apurahoihin.

Tilaukset: p. 09-407 991 tai maunula@elvissm.pp.fi Georg Malmstén-säätiö, Runeberginkatu 15 A 11,00100 HELSINKI

Tämä artikkeli on haastattelu. Lue muita haastatteluita

Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 2/2002

Selaa lehden artikkeleita