LYHYET UUTISET

LYHYET UUTISET

Tekijät ja artistit kohtasivat Lavakauden päättäjäisissä

Lavakauden päättäjäisissä Ikaalisten kylpylässä ohjelmaa seuraamassa Sinikka Svärd ja
Kikka Laitinen sekä taustalla toimittaja Lasse Finska. (kuva: Martti Heikkilä)

Lavakauden päättäjäiset järjestettiin seitsemättätoista kertaa 9.-10. syyskuuta Ikaalisissa. Satojen osanottajien joukossa oli lähes parikymmentä Elvis ry:n jäsentä. Elvis esittäytyi myös tapahtuman virallisessa osuudessa, kun puheenjohtaja Jani Uhlenius, hallituksen jäsenet Heikki Elo, Toni Nygård ja Kikka Laitinen sekä toiminnanjohtaja Martti Heikkilä kertoivat yhdistyksestä toimittaja Lasse Finskan haastattelemina.

Tapahtuman osanottajista pääosa oli artisteja, tuottajia, toimittajia ja musiikintekijöitä. Nimensä mukaisesti Lavakauden päättäjäisten pääpaino on tanssimusiikissa, popissa ja iskelmässä. Hatunnoston arvoista tapahtumassa on mm. se, että osanottomaksua ei peritä ja majoitus Ikaalisten kylpylässä on edullinen. Pääorganisaattorina on Pentti Teräväisen Discopress. Tapahtuman menneistä ja tulevista vuosista kts. www.discopress.fi.

ONNITTELEMME

Somero Soikoon -sävellys- ja sanoituskilpailun on voittanut Kikka Laitisen ja Janne Halmelan Oljenkorsia ruutupaidassa. Toiseksi sijoittui Juha Takasen Karkumatka.

Tangomarkkinoiden tangon sävellys- ja sanoituskilpailun on tänä vuonna voittanut Pertti Haverisen ja Jorma Toiviaisen Anna olla. Toiseksi sijoittui Teemu Harjukarin ja Sinikka Svärdin Mustien ruusujen maa ja kolmanneksi Mika Toivasen ja Kikka Laitisen Lady Like.

Tämän vuotisen Suven Sävel sävellys- ja sanoituskilpailun on voittanut Seppo Seilosen ja Chrisse Johanssonin Ikuinen juhla. Toiseksi sijoittui Jussi Rasinkankaan ja Vexi Salmen Hiljaisuuden äänet.

Suven Sävel jakoi tämän vuotisen Viihteen Elämäntyöpalkinnon Veikko Juntuselle.

Jukka Viitasaari on voittanut VIII Concorso Pernice -sävellyskilpailun Canicattini Bagnissa Italiassa sinfonisella puhallinmusiikkiteoksella Light up the sky.

Lohtajan kirkkomusiikkijuhlien lapsikuorolaulujen sävellyskilpailussa on palkittu seuraavat (ei sijaluokitusta): Lapsuuden maa (Esa Pyöriä/Lauri Pohjanpää), Seimelle saapukaa (Martti Anttila/A-M Kaskinen), Purot virtaamaan, vedet solisemaan (Jouni Sjöblom), Kuule, Isä taivaan (Markku Viitasaari/Tiia Viitasaari)

Tunnustusmaininta on myönnetty seuraaville (ei sijaluokitusta): Pyhä ja puhdas Vapahtaja (Jukka Ritakorpi/A-M Kaskinen), Kristus, Jumalan Karitsa (Markku Viitasaari/Kaija Pispa), Pidän kiinni (Jukka Salminen/Pia Perkiö), Keskellämme ihmeellinen (Juha Holma/A-M Kaskinen).

Loveradio juhlatunnelmissa

Sen kunniaksi, että Love Recordsin perustamisesta on kulunut neljäkymmentä vuotta, toimii lokakuussa neljän viikon ajan Loveradio. Se on kuultavissa 2.-29.10. ympäri vuorokauden pääkaupunkiseudulla taajuudella 102,4 ja netissä.

Loveradion suorissa lähetyksissä esiintyvät Otto Donnerin vieraina mm. Dave Lindholm, Maarit Hurmerinta ja Tuomari Nurmio. Lähetyksissä vierailee myös suuri joukko muusikoita ja musiikintekijöitä, joiden uran alkutaipaleen yhteisenä nimittäjänä on ollut Love Records.

Live-esiintymisten lisäksi Loveradiossa soitetaan Love Recordsin koko äänilevytuotantoa kuten Juicea, Alataloa, M.A. Nummista, Wigwamia, Tasavallan Presidenttiä, Agit Propia ja Veltto Virtasta.

Omat ohjelmansa on Hannu Taanilalla ja Peter von Baghilla. Studiossa kuullaan myös monia kulttuurivaikuttajia.

Loveradion päätoimittaja on Pentti Kemppainen. Projekti toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupunginkirjaston kanssa. Lähetykset tulevat Pääpostitalosta, Kirjasto Kympistä, joka on uudenlainen Populaarikulttuuriin erikoistunut kirjasto. Radiosta lisää www.loveradio.fi.

Petri Kaivanto Pomus.netin päätoimittajaksi

Toimittaja, säveltäjä Petri Kaivanto, 38, on nimitetty kevyen musiikin verkkomuseon Pomus.netin päätoimittajaksi 1.10.2006 lukien. Kaivanto seuraa tehtävässä FM Laura Henrikssonia.

Pomus.netissä käy nykyisin 12.500 eri kävijää kuukaudessa. Sitä ylläpitää Suomen Kevyen Musiikin Museon kannatusyhdistys, jonka hallituksen puheenjohtaja on Henrik Otto Donner. Pomus.netin toiminnanjohtaja on Eero Lupari. Elvis ry on yksi yhdistyksen kannatusjäsenistä.

Tämä artikkeli on haastattelu. Lue muita haastatteluita

Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 3/2006

Selaa lehden artikkeleita