LYHYET UUTISET

LYHYET UUTISET

Janne Louhivuori jatkaa Musiikkineuvoston hallituksessa

Suomen Musiikkineuvoston vuosikokous pidettiin 19. toukokuuta Helsingissä. Yhdistyksen hallitus uusiutui jonkin verran. Pekka Vapaavuori jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

Elvis ry:n edustaja Janne Louhivuori valittiin nyt hallituksen varsinaiseksi jäseneksi, kun hän tähän asti on toiminut hallituksessa varajäsenenä. Uusia hallituksen jäseniä ovat Satu Angervo, Maiju Varilo ja Ahti Vänttinen. Uutena varajäsenenä hallitukseen valittiin Suomen Säveltäjien Perttu Haapanen. Toinen varajäsen on Timo Veijola, joka aikaisemmin oli varsinainen jäsen. Musiikkineuvoston pääsihteeri on Timo Klemettinen, joka päätyökseen on Musiikkioppilaitosten liiton toiminnanjohtaja.

Musiikkineuvoston vuosikokouksessa olivat edustettuina melkein kaikki yhdistyksen 22 jäsenyhteisöä. Hallituspaikoista äänestettiin, mikä kertoo siitä, että uusi yhdistys on hyvässä myötätuulessa. Parhaillaan yhdistys valmistelee musiikkipoliittista ohjelmaa, joka on tarkoitus saada valmiiksi ensi syksynä.

Lisätietoja Suomen Musiikkineuvoston toiminnasta www.musiikkineuvosto.fi .

Hannu Pohjannorosta Suomen Säveltäjät ry:n varapuheenjohtaja

Naapurimme Suomen Säveltäjät ry on valinnut uudeksi varapuheenjohtajakseen Hannu Pohjannoron vuosikokouksessa 30.3. Hänet valittiin yksimielisesti ”eläkkeelle jääneen” Jarmo Sermilän tilalle. Sermilän kausi varapuheenjohtajana oli alkanut jo vuonna 1981. Johtokuntavuosia ehti kertyä 31.

Kuten uudelle varapuheenjohtajalle sopii, Hannu Pohjannoro valittiin Teoston kevätkokouksessa 19.4. myös Teoston johtokuntaan.

Suomen Säveltäjät ry täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Lokakuussa järjestetään sen kunniaksi musiikillinen juhlaviikko.

Otto Donner Malmstén-säätiön puheenjohtajaksi

Georg Malmstén -säätiön hallitus valitsi kokouksessaan 15. huhtikuuta puheenjohtajaksi Henrik Otto Donnerin. Varapuheenjohtajaksi valittiin Markku Johansson. Heidän lisäkseen säätiön hallitukseen kuuluvat Pauliina Lerche, Yatta Malmstén, Pekka Nissilä, Kirsi Snellman, Sinikka Svärd ja Jussi Sydänmäki. Hallituksen valitsee Elvis ry:n vuosikokous. Puheenjohtajan valitsee hallitus keskuudestaan.

Onnittelemme

LAURA SIPPOLAN kappale Kaunis mieli on voittanut valtakunnallisen populaarimusiikin sävellys- ja sanoituskilpailun Saimaan Sävelen. Voittajan palkintosumma oli 4.000 euroa.

SALO – lasten laulukaupunki -niminen yhdistys on valinnut Pentti Rasinkankaan vuoden säveltäjäksi. Yhdistys haluaa palkinnolla kiittää lastenlaulujen tekijöitä heidän tekemästä arvokkaasta työstä lastenkulttuurin hyväksi.

Tämä artikkeli on haastattelu. Lue muita haastatteluita

Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 2/2005

Selaa lehden artikkeleita