Jälkimietteitä ja niistä eteenpäin

Haastattelu

Jälkimietteitä ja niistä eteenpäin

Menneiden muistelija varokoon silmiään, sillä kansanviisauden mukaan niihin sohaistaan tikulla. Teatteri Avoimissa Ovissa tapahtui kuitenkin helmikuun viimeisenä maanantai-iltana Säveltäjät ja Sanoittajat ELVIS ry:n historiassa sen verran uusi asia, että on pakko ainakin vähän vanhoja muistella: Sopuisa järjestö nimittäin valitsi ensimmäisen kerran historiansa aikana puheenjohtajansa äänestämällä. Kun nyt satun olemaan toinen ehdokkaista ja se valituksi tullut, kääntyvät ajatukseni väkisin tähän asiaan.

En tiedä minkälaisia intohimoja vaalia edeltäneeseen aikaan mahdollisesti sisältyi. Minulle jäi asiasta kuitenkin seuraava kuva: Vaikka peli ei ollutkaan raakaa, se oli silti reilua. Ymmärtääkseni olemme Leinosen Jussin kanssa tapahtuneesta samaa mieltä. Paiskasimme Avoimissa Ovissa reilusti kättä ja totesimme että tästä eteenpäin. Toivoakseni muutkin elvisläiset voivat ajatella ratkaisusta samalla tavoin.

Haluan kiittää Juhani Leinosta jäsenkuntamme eteen tehdystä työstä ja uskon että yhteisiä puuhia vielä löytyy. Ja  edelleen ELVIS ry:n parhaaksi.

Tätä kirjoitusta aloittaessani Helsingin kaupunginvaltuusto istui ja mietti Töölönlahden kaavaa, jonka keskeinen toteutuksen osa on uusi musiikkitalo. Kirjoitukseni tässä vaiheessa on kuitenkin jo selvinnyt, että kaavaesitys meni läpi. Optimistit jo näkevät silmissään musiikkitalon peruskiven muurauksen, mutta löytyy myös väkeä, jotka toppuuttelevat innokkaita: Ei tämän tarvitse merkitä vielä yhtään mitään.

No kunnallisissa kiemuroissa kaikki on mahdollista. Kaavan läpi meneminen kuitenkin takaa sen, että keskustelu ja kiivaan puoleinen taistelukin jatkuu. Minullehan ei järvenpääläisenä kuulu Helsingin asiat pätkän vertaa. Mielipiteeni kertoessani sekaannun pääkaupungin asukkaiden ja päättäjien hiekkalaatikkoleikkiin. Mutta silläkin uhalla. Kun kyseessä on sentään maamme pääkaupunki ja musiikkitalon mahdollisessa toteutuksessa tulee olemaan mukana myös valtio, paljastan etten kuulu talon vastustajiin. Mutta tästäkin asiasta tullaan vielä puhumaan paljon. Kuten monesta muustakin.

Toivon kaikille Säveltäjät ja Sanoittajat ELVIS ry:n jäsenille hyvää kevättä. Ja kiitokset luottamuksesta.

teksti: Jani Uhlenius

Tämä artikkeli on haastattelu. Lue muita haastatteluita

Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 1/2002

Selaa lehden artikkeleita