Elvisillä on uudet nettisivut

Elvisillä on uudet nettisivut

Teksti: Nina Lith

Elvisin nettisivujen oli aika uudistautua. Tarve lähti edellisen sivuston konkreettisesta vanhentumisesta paikkausavun ulottumattomiin. Päätimme laittaa uusiksi koko sivuston, ja kehittää samalla sivujen käytettävyyttä, tietoturvallisuutta ja myös houkuttelevuutta. Tavoitteena oli selkeä ja ajanmukainen paketti, josta tieto löytyy helposti, ja jota olisi vielä mukava katsella. Sivut ovat toistaiseksi aavistuksen verran kesken, pientä paikkausta tarvitaan vielä. Pahoittelut tästä ja kiitos kärsivällisyydestänne!

Suurimpia uudistuksia on paitsi graafinen ulkoasu, myös muun muassa Selvisin ja jäsenluettelon rakenteen päivitykset. Selvis jakaantuu nykyään nettisivuilla lähtökohtaisesti sisältötyypin mukaan, eikä lehtinumeroiden. Voit siis esimerkiksi lukea yhdestä paikasta kätevästi vaikka kaikki pääkirjoitukset ja henkilöhaastattelut. Jokaisen artikkelin yhteydessä on myös tieto, mistä Selvis-lehden numerosta on kyse. Lisäksi koko Selvis-arkisto on tuotu vanhoilta nettisivuilta uusille. 

Tarkista tietosi jäsenluettelosta
 

Selkeällä jäsenluettelolla puolestaan haluamme palvella jäseniämme paitsi löytämään yhteistyökumppaneita, myös tarjota jäsenillemme tilan jossa esittäytyä ja josta jakaa tietoa itsestään kätevästi eteenpäin. Tätä toimintoa on tehostettu muokkaamalla yksittäisen jäsenen Elvis-sivun osoite helposti jaettavaan muotoon elvisry.fi/jasen/sukunimi-etunimi. Hyödynnäthän siis tämän näkyvyysmahdollisuuden lähettämällä toimistolle (toimisto@elvisry.fi) itsestäsi seuraavat tiedot:

  • Nimi ja asuinpaikkakunta
  • Sähköposti ja puhnro (mikäli haluat  jakaa nämä tiedot)
  • Nettisivujesi osoite
  • Facebook/Twitter-osoitteesi
  • Oletko säveltäjä, sanoittaja, sovittaja tai kaikkea tätä
  • Pienen vapaamuotoisen esittelyn itsestäsi
  • Kuva itsestäsi (lisää mukaan valokuvaajan nimi, mikäli kyseessä muu kuin itse otettu tai vastaava kuva)

Jos tarvitset inspiraatiota, kurkkaapa vaikka hallituksen jäsenen Olavi Uusivirran sivua.

Elvisin graafisen ilmeen uudistuksen viimeisen kulminaatiopisteen voi ajatella olevan ensi kevään uudet toimitilat Helsingin ydinkeskustassa, aivan Kampin kauppakeskuksen vieressä. Tilat mahdollistavat mutkattoman yhteistyön muun muassa tilat jakavan Teoston ja Music Finlandin suuntaan. Henkilöstön sekä vieraiden viihtyvyyteen on myös kiinnitetty erityistä huomiota. Uudet, isommat tilat mahdollistavat myös uudenlaisia kohtaamisia jäsenten kanssa. 

Ja tietysti musiikki tulee uusissa tiloissa näkymään – ja kuulumaan!


Vinkkaa kollegallesi Elvisin jäsenpalveluista

Elvisissä on jäseniä jo melkein 750 ja jäsenmäärä on vahvassa kasvussa. Pyydä nyt musiikintekijäkollegasi mukaan! 

Elvis toimii musiikintekijöiden edun-valvojana ja tarjoaa jäsenilleen muun muassa vero- ja lakineuvontaa. Yhdistys myös seuraa aktiivisesti alan kehittymistä, apurahoja, kilpailuja sekä taiteilijaresidenssi- ja workshop-toimintaa ja tiedottaa niistä jäsenilleen. Elvis huolehtii myös jäsentensä ammatillisesta kehittymisestä tiedottamalla erilaisista koulutusmahdollisuuksista.

Elvisin kokouksissa, seminaareissa ja paneelikeskusteluissa jäsenten on mahdollista verkostoitua ja kuulla sekä osallistua alan keskeisimpiin keskustelunaiheisiin. Lisäksi Selvis-lehti tipahtaa postiluukusta neljästi vuodessa.

Elvisin jäseneksi pääsyä on hieman rajattu, jotta palvelu kohdistuisi ammattimaisesti toimiviin musiikintekijöihin. Elvisin jäseneksi voi siis hakea suomalainen tai Suomessa asuva säveltäjä, sanoittaja tai sovittaja jolla on edellytykset ammattimaiseen toimintaan musiikintekijänä. Jäseneltä edellytetään lisäksi julkaistua tuotantoa, Teoston asiakkuutta ja säännöllisiä tekijänoikeuskorvaustuloja. Yhdistyksen hallitus hyväksyy jäsenet hakemuksesta. Jäsenmaksu on 85 euroa/vuosi.

Nettisivuiltamme löytyy nykyään jäsenhakemuslomake, jota voi helposti linkittää eteenpäin tuttaville. Mitä enemmän meitä on, sitä enemmän voimme vaikuttaa musiikintekijöiden etuihin. 

Vinkkaathan siis kaveriasi kurkkaamaan sivua elvisry.fi/hae-jasenyytta!

Tämä artikkeli on haastattelu. Lue muita haastatteluita

Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 4/2013

Selaa lehden artikkeleita