ELVIS onnittelee

ELVIS onnittelee

Onnittelemme ELVISin jäsenten menestystä

1/99

Seppo Hovi on saanut Muusikkojen Liiton vuoden 1998 tunnustuspalkinnon 10.000 mk.

4/98

Pirjo Bergström on saanut Helsingin kaupungin 37. kulttuuripalkinnon 50.000 mk.

Rauno Lehtinen on saanut tämän vuoden Kullervo Linnan säätiön tunnustuspalkinnon 40.000 mk.

Jaakko Salolle on myönnetty Pro Finlandia -mitali. Aiemmin palkitut säveltäjät ovat Ahti Sonninen, Heikki Aaltoila, George de Godzinsky, Jorma Panula, Ilkka Kuusisto, Harry Bergström, Kaj Chydenius ja Toivo Kärki.

Kikka Laitinen on saanut Jyväskylän maalaiskunnan taidepalkinnon 15.000 mk.

Jussi Rasinkankaan säveltämä ja Matti Laasosen sanoittama Tyttö Lapinmaan on voittanut Vuoden uusi lastenlaulu -kilpailun. Toiseksi kilpailussa tuli Matti Porolan säveltämä ja sanoittama Yksinäinen mörkö

Syksyn Sävel 1998 -kilpailun on voittanut Kari Litmasen säveltämä ja Jiri Nikkisen sanoittama André

3/98

Prix Italia-festivaalin erikoismaininnan sai Timo Hietalan säveltämä Kidstone calling.

Tero Vaara on saanut työstään lauluntekijänä Juha Vainio -rahaston tämänvuotisen tunnustuspalkinnon, 30 000 mk. ELVIS on rahaston perustajajäsen.

Kotkan Meripäivät on palkinnut Timo Mäenpään säveltämän ja sanoittaman Kaksi kapteenia sekä Eero Hulkon säveltämän ja Marjo Kotirannan sanoittaman Meren sydän Port of Kotka -palkinnoilla. Meren Sydän oli myös radioyleisön ykkössuosikki.

Kotkan Meripäivät on luovuttanut toisen Harmonia-palkinnon kaksikolle Jaakko Salo-Jukka Virtanen työstä kotkalaisen viihdemusiikin hyväksi. Ensimmäisen Harmonia-palkinnon sai vuonna 1978 Harmony Sisters.

Nokialaisen Tapsan Tahdit -musiikkitapahtuman raati on valinnut Mikko Alatalon ja Harri Rinteen Vuoden laulelmantekijöiksi 1998.

Pekka Simojoki on saanut tämänvuotisen Golden Gospel -palkinnon.

Tangomarkkinoiden tangon sävellys- ja sanoituskilpailun ykkössija jaettiin kahden tangon kesken. Voittajat olivat Kalevi Puonnin sanoittama ja Jarmo Tinkalan säveltämä Suudelmia ja shampanjaa sekä Jukka Koiviston säveltämä ja Jorma Toiviaisen sanoittama Syttyi rakkaus.

Arkiviisujen järjestämän Uuden Kupletin SM-98 kilpailun voitti Pekka Hartosen säveltämä ja Jorma Toiviaisen sanoittama Kahden kesken. Toiseksi tuli Jussi Asun säveltämä ja sanoittama Keuruun aseman rappusilla ja kolmanneksi Esko Larkaksen säveltämä ja sanoittama Minä ja mun kännykkäni. Yleisön ykkössuosikki oli Toivo Honkosen säveltämä ja sanoittama Kerrostalo. Suomen Kuplettimestariksi 1998 nimettiin Esko Larkas säveltämällään ja sanoittamallaan kupletilla Naisen haku Keravalta. Toiseksi tuli Rauno Tuuna sanoittamallaan Mamsell Caroliinalla ja kolmanneksi Jukka Heino säveltämällään kupletilla Litsin Lätsin. Arkiviisujen vuosittaisen tunnustuspalkinnon sai Jussi Asu.

Veikko Juntusen säveltämä ja Pauli Ylitalon sanoittama Kun kulta kutsuu sijoittui toiseksi ja Jouni Hagströmin sanoittama Kaksi kullankaivajaa kolmanneksi Kultamuseon järjestämässä kulta-aiheisessa sävellys- ja sanoituskilpailussa.

2/98

Saukista kunniajäsen, Jussille ansiomerkki

ELVISin säännöissä sanotaan, että johtokunnalla on oikeus nimittää ansioituneita henkilöitä yhdistyksen kunniajäseniksi sekä jakaa kunniamerkkejä. Kovin usein johtokunta ei ole tätä oikeuttaan käyttänyt, mutta nyt se on pitkästä aikaa niin tehnyt.

Johtokunta on nimennyt Saukin eli Sauvo Puhtilan Säveltäjät ja Sanoittajat ELVIS ry:n kunniajäseneksi. Muut yhdistyksemme kunniajäsenet ovat tällä hetkellä Kai Brunila, Arthur Fuhrmann ja Jaakko Salo.

Saukin tuotannosta ja elämäntyöstä useimmat tietävät jotain. Vähemmän tunnettua lienee kaikki se, mitä hän on kirjoittanut 2500 Teostoon rekisteröidyn sanoituksen ja käännöksen lisäksi. Ja kuinka moni tietää, että Saukki on aikoinaan hyväksytty Teoston jäseneksi säveltäjänä, kun sanoittajajäsenyys ei vielä ollut mahdollista.

Puheenjohtajamme Juhani Leinonen puolestaan on saanut yhdistyksen hopeisen ansiomerkin. Se luovutettiin Jussille hänen 50-vuotiskonserttinsa yhteydessä Haminassa huhtikuussa.

Onnea Saukille ja Jussille!

1/98

Uudenmaan läänin taidetoimikunta on myöntänyt Marjatta Pokelalle Artium Cultori -mitalin ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta työstä kansanmusiikin parissa.

Kari Rydmanille on myönnetty Pro Finlandia -mitali

Asko Vilén on saanut Hämeen läänin taidetoimikunnan myöntämän Hämeen tanssiva ilves -veistoksen ansioistaan musiikkipedagogina ja säveltäjänä.

4/97

Reino Markkulan säveltämä ja Kari Tuomisaaren sanoittama ”Vähemmän kiirettä, enemmän aikaa” voitti Syksyn Sävel 1997 -kilpailun.

3/97

Kotkan Merimieslaulufestivaaleilla Jussi Rasinkankaan säveltämä ja Kyösti Timosen sanoittama ”Meistä jokainen on merimies” voitti vuoden 1997 merilaulukilpailussa Port of Kotka-palkinnon. Merilaulukilpailussa palkittiin myös Matti Porolan säveltämä ja sanoittama ”Sinä olet meri” ja Lasse Wikmanin sanoittama ”Purjeitani itse ohjaan”. Rauni Rokka on voittanut Kotkan Merimieslaulufestivaalien solistisarjan omilla sävellyksillään ”Lähtevä laiva” ja ”Tuuli”.

Pertti Reunanen on voittanut sanoittamallaan kappaleella ”Haaveiden yö” Forssan tähtifestareiden sävellys- ja sanoituskilpailun.

Jukka Heinon säveltämä ja Kyösti Timonen sanoittama ”Vittumainen mies” on voittanut ja Jussi Asun ”Naapurin Kaisa” on sijoittunut toiseksi uusien kuplettien Arkiviisu-kilpailussa. Esityskilpailun voitti Esko Larkaksen kupletti ”Riivatun huonoa tuuria”.

Martti Syrjä on saanut Juha Vainio -rahaston tämän vuoden tunnustuspalkinnon 30.000 mk, työstään laulujen sanoittajana. Säveltäjät ja Sanoittajat ELVIS ry on vuonna 1990 perustetun Juha Vainio -rahaston perustajajäsen. Jaakko Salo ja Jukka Virtanen toimivat ELVISin edustajina rahaston hallituksessa.

Martti Heikkilä voitti yhdessä Jussi Rasinkankaan kanssa Salossa Vuoden Lastenlaulu 1997 sävellys- ja sanoituskilpailun ensimmäisen palkinnon kappaleella ”Meidän kissa”. Matti Porolan säveltämä ja sanoittama ”Kaikenlaista olevaista” sijoittui kolmanneksi.


Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 2/1998

Selaa lehden artikkeleita