15 vuotta selvistellen

15 vuotta selvistellen

Kolmas Selvis (3/87) ilmestyi kesäkuun lopussa. Puheenjohtaja Otto Donner viittaa kannessa Teoston kevätkokoukseen, ja jäsenen kokemaan konkretiaan. ”Ehkä joku mieltää senkin, että jäsenyys ELVISissä on jonkinlaisena takeena siitä, että asiat menevät niinkuin niiden pitää”. Donner jatkaa kertoen, ettei puheenjohtajan päivystysaikana toimistossa ole juuri keskustelijoita ja henkilökohtaisia avunpyytäjiä näkynyt. ”En minä ´potilaita` siksi kaipaa, että muista töistä olisi puutetta, vaan siksi, että ammatillisen tunteen luominen ja vireä tietojen ja mielipiteiden vaihto on yhtä paljon etujärjestön tehtävä kuin konsanaan taloudellisten etujen valvominen.”

A. Fuhrmann kertoo NPU:n presidion kokouksesta Helsingistä, jota ELVIS isännöi. Kokouksessa oli kuultu mm. ”omituisia asioita esimerkiksi siitä, että Tanskassa ja Norjassa sikäläiset Teostot maksavat ensiesityksistä huomattavasti suuremmat esityskorvaukset kuin muista esityksistä.” Fuhrmann esittelee myös ylpeänä ELVISin kustannustoimintaa, jonka yhteydessä on ilmestymässä levyllinen uutta suomalaista puhallinmusiikkia.

Donnerinkin viittaamassa kevätkokouksessa vaihdettiin ELVISin edustus Teoston johtokunnasssa, kun Arthur Fuhrmannin ja Eino Virtasen tilalle valittiin Herik Otto Donner ja Jaakko Salo. Juha Vainion mainittiin jatkavan paikallaan sanoittajien edustajana.

Oli myös syntynyt uusi radio/tv-sopimus, jonka neuvottelujen yhteydessä oli edelleen yritetty ”saada vastapuolen neuvottelijat vakuuttuneiksi siitä, että juuri me olemme kuopassa ja että sopimuksessamme on vääristymiä, jotka aiheuttavat sen, että toisista töistä saa kohtuullisen korvauksen (jopa tienaa hyvin), toisia joutuu tekemään suorastaan talkootyönä asian harrastuksesta.”

Tämä artikkeli on haastattelu. Lue muita haastatteluita

Lehden kansi:

Musiikintekijä-lehti: 4/2002

Selaa lehden artikkeleita