Vuoden Uusi Lastenlaulu 2024 on Tittitittidi

UUTINEN

Vuoden Uusi Lastenlaulu 2024 on Tittitittidi

Vuoden Uuden Lastenlaulun on säveltänyt ja sanoittanut Satu Nesteoja. Kuvassa Satu Nesteoja ja Jasper Santalahti.

Lauantaina 8.6.2024 Kulttuuritalo Kivassa järjestettiin Vuoden 2024 Uusi Lastenlaulu -finaali. Mukana oli kolmetoista laulua, jotka esiraati oli valinnut 61 ehdokkaan joukosta. Finaalin lauluista on tehty äänitallenne Salossa Soi 29.

Vuoden Uusi Lastenlaulu 2024 on ”Tittitittidi”, jonka on säveltänyt ja sanoittanut Satu Nesteoja. Finaalissa laulun esittivät Satu Nesteoja ja Papufantti. Toisen palkinnon sai Aleksi Autereen säveltämä ja sanoittama laulu ”Eläinlääkäri Piippolainen”. Sen esittivät finaalikonsertissa Soffi ja Mindi Mäki. Tuomaristo halusi palkita vielä kolmannen laulun ja se on Kyösti Salmijärven ja Markus Lampelan laulu ”Lauteilla saunan”, jonka esittivät Anniina, Emilia, Annika, Elisa ja Julia Raitio.

Finaalissa tuomaristossa istuivat kuoronjohtaja, musiikkileikkikoulunopettaja, dir.mus. Helinä Rinne, musiikinopettaja, kuoronjohtaja, musiikkikoulun johtaja Varje Lepp Tallinnasta ja musiikinharrastaja kuorolaulaja Eini Helle.

Tuomariston kriteereinä voittajaa etsittäessä olivat laulun ja lapsen maailman kohtaaminen, laulun rakenteen selkeys, melodian tarttuvuus ja sanojen ja melodian yhteensopivuus. Ja vaikka kriteerit vaikuttavat selkeiltä, niin tuomaristolla ei tälläkään kertaa ollut helppo tehtävä. Heidän mielestään koko kolmentoista laulun kokonaisuus on erittäin tasapainoinen ja tallenne on hyvä. Tuomariston puheenjohtajana toiminut Helinä Rinne kertoi, että voittajasta he kuitenkin olivat täysin yksimielisiä. Räppi ”Tittitittidi” istuu tähän aikaan, on iloinen kokonaisuus ja herkästi tarttuva ja ainakin kertosäkeeseen oli helppo yhtyä jo ensikuulemalla. ”Tittitittidi” oli myös yleisön suosikki. ”Eläinlääkäri Piippolainen” täytti tuomariston kriteerit ja laulussa oli heidän mielestään myös hyvä ja opettavainen tarina. Kolmantena palkittu ”Lauteilla saunan” oli tuomariston mielestä kaunis saunomislaulu, hieno saunan ylistys ja siinä on tärkeä sanoma.

Salossa palkittiin myös Lasten talentteja

Perjantaina 7.6.2024 kisasivat Salon torilla Lasten Talent -ehdokkaat. Kisa pääsi ukkosmyrskyn ja voimakkaan raekuuron jälkeen alkamaan lähes ajallaan ja esiintymislavan reunalla nökötti koko kisan ajan aito lumiukko, jonka Pentti Rasinkangas siihen muovaili oman torikeikkansa jälkeen. Rakeet ja ukkonen nimittäin tehostivat juuri Pentin ja Jarmo Romppasen esitystä.

Lasten Talent -esityksiä nähtiin 13 ja voittajaksi kruunattiin Niesha Brown, 11 v., jonka tanssiesitys vakuutti tuomariston. Tuomaristo kehui Nieshan taitavaa ja tasapainoista tanssia, hienoa koreografiaa ja hyvää tilankäyttöä sekä upeaa kehonkieltä ja koko kehossa näkyvää rytmiä. Toiselle sijalle tuli Aku Timonen, 8 v., joka erittäin reippaalla otteella lauloi Jussi Rasinkankaan Pingviinit -laulun. Kolmannelle sijalle sijoittui valloittavalla esityksellään kuusivuotias laulaja Sylvi Takatalo Katja Karisukin laululla Sydämet tanssii.

Tuomaristo kiitti kaikkia esiintyjiä upeista ja hyvin erilaisista esityksistä ja ihailtavasta rohkeudesta ja kannustivat kaikkia lapsia uskomaan omaan tekemiseen ja olemaan ylpeitä osaamisestaan ja jatkamaan musiikillista harrastustaan.

Tuomaristossa olivat musiikkileikkikoulunopettaja, musiikkipedagogi YAmk Anna Schukov, luokanopettaja, montessoriopettaja Pirjo Sinervo ja lastentarhanopettaja, päiväkodinjohtaja Thua Vanhanen.