Vuoden raportoija -palkinto Annika Nordille

UUTINEN

Vuoden raportoija -palkinto Annika Nordille

Musiikintekijät ja -kustantajat jakoivat tänään Vuoden raportoija –tunnustuksen laulaja, kitaristi, lauluntekijä Annika Nordille.

Musiikkialan tunnustus ja 2000 euron palkintosumma myönnettiin hänelle ansiokkaasta toiminnasta elävän musiikin saralla: Annika Nord on esimerkillisesti huolehtinut esitetyn musiikin raportoinnista Teostolle ja varmistanut työllään, että musiikin esityskorvaukset voidaan kohdentaa oikein hänen esittämiensä kappaleiden tekijöille.

Monet säveltäjät ja sanoittajat eivät esiinny itse lainkaan, joten keikoilla ja konserteissa esitettyjen kappaleiden raportoinnilla on tärkeä heille tärkeä merkitys: artistien ja bändien lähettämien tietojen avulla Teosto maksaa korvauksia esitettyjen kappaleiden alkuperäisille tekijöille.

Keikkoja ja laulujen kirjoittamista

Parhaimmillaan 150 keikan vuositahtia ympäri Suomea keikkaileva Annika Nord esittää sekä omaa että muiden kirjoittamaa musiikkia. ”Tällä hetkellä keikkailen yksin kitaran kanssa, bändillä ja duolla. Keikoilla soi omien biisien lisäksi myös omia suosikkeja muilta biisintekijöiltä. Meillä on Suomessa valtava määrä kauniita biisejä ja siksi on supertärkeää, että biisientekijät saavat tekemästään työstä palkan. He todellakin ansaitsevat sen”, Annika sanoo. ”Pari vuotta sitten minulle tuli tarve tehdä omaa musiikkia ja bändin kanssa tehty Koordinaatit-albumi julkaistiin huhtikuussa. Siksikin tiedän, millaista työmäärää kappaleet vaativat. Se on pitkä tie ideasta demoksi ja siitä valmiiksi biisiksi ihmisten kuultavaksi. Esitysilmoitusten täyttäminen on nopea juttu verrattuna siihen montako päivää, viikkoa tai nukkumatonta yötä biisintekijät tekevät töitä kappaleen eteen!”, Annika päättää.

Keikkojen lisäksi Annikan voi bongata myös YleX:n musiikkirealityssarjassa Nosteessa.

Kotimaisella musiikilla tärkeä merkitys

Tunnustuspalkinnon Annikalle antoivat Teosto, Suomen Säveltäjät ry, Suomen Musiikintekijät ry ja Suomen Musiikkikustantajat ry. Palkinnon jakoi Teoston asiakkuusjohtaja Jani Jalonen.

Vuoden raportoija -tunnustuksella halutaan kunnioittaa sellaisia esittäjiä ja tapahtumien järjestäjiä, jotka hoitavat esitetyn ohjelmiston ja lipputulojen raportoinnin mallikkaasti.

Edellisinä vuosina Vuoden Raportoija -tunnustuksen ovat saaneet mm. Club For Five, Sinitaivas, Saija Tuupanen, Pekkaniskan pojat, Suvi Teräsniska, Yö-yhtye, Markku Aro ja Marko Maunuksela.

Tunnustus jaettiin Suomen Musiikkikustantajien 7.9. järjestämässä tilaisuudessa, jossa myönnettiin myös seuraavat palkinnot: vuoden biisi, vuoden vientiteko, vuoden nykykansanmusiikin säveltäjä, vuoden taidemusiikin säveltäjä ja kevyen musiikin tekijä.

Annikan omat nettisivut https://www.annikanord.com/