Vuoden Merilaulu on nyt Uudet laulut sävellys- ja sanoituskilpailu

Vuoden Merilaulu on nyt Uudet laulut sävellys- ja sanoituskilpailu

Kotkan Meripäivien yhteydessä vuodesta 2010 järjestetty Vuoden Merilaulu -sävellys- ja sanoituskilpailu on muuttanut nimensä Uudet laulut -sävellys- ja sanoituskilpailuksi.

Kilpailu oli alkuperäiseltä nimeltään Merimieslaulukilpailu ja se oli suunnattu laulajille. Viisi vuotta sitten kilpailu muutettiin sävellys- ja sanoituskilpailuksi ja samassa yhteydessä nimi vaihtui Vuoden Merilauluksi.

”Kilpailu on näiden vuosien aikana tuottanut yhteensä viisikymmentä tasokasta teosta kilpailun finaalikonsertteihin. Osa lauluista on jäänyt elämään myös levytallenteina”, kertoo kilpailua alusta lähtien järjestämässä mukana ollut sanoittaja-valmentaja Eija Hinkkala. Hän toimii myös Uudet laulut -kilpailun tuomariston puheenjohtajana.

Suositun Kotkan Meripäivät -tapahtuman kehittäminen on luonut tarpeen jälleen päivittää myös sävellys- ja sanoituskilpailua.

”Sekä yleisöä että finaaliteosten kilpailun jälkeistä elämää ajatellen on mielekästä, ettei sanoitusten aihepiiriä rajata meriaiheeseen, vaan se on tekijöiden vapaasti valittavissa. Näitä muutoksia halutaan korostaa kilpailun nimen vaihdoksella”, toteaa Hinkkala ja täsmentää vielä kilpailuteosten tyylilajina olevan populaarimusiikki.

Kotkan kulttuurijohtaja Antti Karjalainen yhtyy näkemykseen kilpailuteosten sanoitusten vapaan aihepiirin merkityksestä.

”Kotkan Meripäivät on erinomainen näyttämö, jolle kannattaa tuoda esiin uutta suomalaista musiikkia. Koemme nimenmuutoksen heijastelevan nyt paremmin kilpailun laulujen aiheita ja toivomme, että tällä tavoitamme myös lisää yleisöä tälle tärkeälle kilpailulle”, Karjalainen sanoo. 

Uudet laulut -sävellys- ja sanoituskilpailun finaalikonsertti järjestetään Kotkan Meripäivien yhteydessä perjantaina 29.7. klo 15.00 Kotka-lavalla, Kotkassa. Järjestäjinä toimivat Kotkan kulttuuriasiainkeskus ja musiikintekijöiden etujärjestö Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry yhteistyökumppaninaan musiikkikustantamo Kaiku Songs.

Osallistumisohjeet ja säännöt kilpailuun osallistuville
 

Lisätiedot
Nina Lith, viestintäpäällikkö
Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry
puh 041 517 8998